GettyImages-184361272
Üzlet

Mit gondolnak a hazai cégvezetők a vállalati reputációról? Töltse ki kérdőívünket

Portfolio
A hírnév, reputáció mára stratégiai fontosságú tőkeelemmé vált: egy vállalat jó hírneve jelentős versenyelőnyt biztosít, míg reputációjának romlása katasztrofális hatással lehet a cég piaci teljesítményére. De vajon mit gondolnak erről a hazai cégvezetők? Mennyit ér szerintük egy vállalat hírneve és hogyan tudnak profitálni belőle? Magyarországon első alkalommal készül felmérés a vállalati reputációról – töltse ki Ön is a Portfolio és a Pressinform kommunikációs ügynökség közös kérdőívét!

A vállalati hírnév, a reputáció egyre jobban felülmúlja az összes többi vagyoni elem fontosságát. Egy 2019-es nemzetközi kutatás szerint a világ 15 vezető tőzsdeindexében szereplő 1611 világcég piaci kapitalizációjának átlagosan 35,3 százaléka a vállalati reputáció javára volt írható, ami – pénzösszegben kifejezve – összesen 16,77 trillió dollárnak felel meg.

A vállalat jó hírneve jelentősen hozzájárul az árbevétel és a piaci részesedés erősítéséhez, a minőségi munkaerő toborzásához, a társaságok versenyképességének, piaci értékének növeléséhez.

A jól felépített reputáció egy piaci sokk idején is képes éreztetni a hatását: 2000-ben az amerikai tőzsdeindex hirtelen bezuhanásakor az erősebb reputációval rendelkező cégek részvényárfolyama jelentősen kisebb mértékben esett, mint a többieké. Ha a stakeholderek (fogyasztók, részvényesek és befektetők, saját dolgozók, szabályozó és felügyeleti szervezetek, üzleti partnerek stb.) ugyanis nagyra becsülnek egy társaságot, rendszerint nehezebben változtatják meg véleményüket, kevésbé adnak hitelt a róla szóló negatív híreknek. 

A kedvező reputáció tehát egy biztosítási kötvényhez is hasonlítható, amely kisegítheti a céget, amikor valamilyen váratlan esemény történik.

A világmárkák esetében számos példát láthattunk már rá, hogy komoly anyagi károkkal járó kríziseket is viszonylag gyorsan át tudtak vészelni, amiben az évek alatt felépített vállalati hírnév is nagy szerepet játszott.

A maga nemében első magyarországi kutatás célja felmérni és a nemzetközi kutatások eredményeivel összehasonlítani, milyennek értékelik a hazai cégvezetők saját vállalatuk hírnevét, hogyan és milyen mértékben befolyásolja a reputáció cégük piaci értékét, milyen előnyöket társítanak az erős vállalati hírnévhez, és hogyan menedzselik azt? A kérdőív kitöltése kb. 6-8 perc, a válaszokat 2023. április 12-ig várjuk!

A kérdőív IDE kattintva érhető el.

Címlapkép: Getty Images

Trump volt amerikai elnök beszédet mond
lakásvásárlás
Újabb fekete nap az amerikai tőzsdéken
zaporizzsja atomerőmű
gat-ukrajna-herszon-vízerőmű
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. szeptember 12.
Sustainable World 2023
2023. szeptember 12.
Követeléskezelési trendek 2023
2023. szeptember 19.
Private Health Forum 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Duna House