Több száz új munkahely a call center-iparban: a vidéki nagyvárosokban is növekszik a piac
Üzlet

Több száz új munkahely a call center-iparban: a vidéki nagyvárosokban is növekszik a piac

Portfolio
Az eSense Nyrt. leányvállalata, a CallComm Zrt. a tavalyi év során nyerte el a HIPA (Nemzeti Befektetési Ügynökség) pályázatát, amelynek köszönhetően több mint száz új munkahelyet teremtettek Nyíregyházán.

A főként telemarketing szolgáltatást nyújtó eSense Nyrt. leányvállalata, a CallComm Zrt. tavaly nyerte el a HIPA 300 millió forintos támogatását. Az egymilliárd forint összértékű beruházást munkahelyteremtésre és -megőrzésre, valamint képzési programok megvalósítására fordították. Nyíregyházán az egyetem campusára költözött át a vállalat call centere, amelyet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adott át.

A beruházásnak köszönhetően több mint 100 új munkahelyet hozott létre a vállalat, így az eSense-cégcsoportnak már több mint 650 munkavállalója van Budapesten, Nyíregyházán és Miskolcon.

DSC_5422

A cégcsoportnál év végéig további dinamikus bővülés várható, a jelenlegi trend folytatódik – tájékoztatta a Portfolio-t Varga Gábor vezérigazgató. Úgy fogalmazott: a cég eredményei és céljai nem tudnának megvalósulni tapasztalt, jól képzett, elkötelezett és motivált munkavállalók nélkül, a működés sikere szempontjából a munkavállalói elégedettség az egyik legfontosabb tényező. Kiemelte: céltudatosan törekszenek arra, hogy kollégáik kellemes környezetben, a vezetők által biztosított támogató légkörben, stabil munkahelyen dolgozzanak. A cég által biztosított képzéseknek és a változatos megbízói elvárásoknak köszönhetően pedig lehetőségük van folyamatosan fejlődni, ami a vállalatnak és a befektetőknek is jelentős értéket teremt – hangsúlyozta Varga Gábor.

Az anyavállalat fő tevékenységi körét a call center szolgáltatások képzik: első sorban telefonos értékesítéssel, ügyfélszolgálatok, diszpécserközpontok és információs vonalak kialakításával és üzemeltetésével, tanácsadással, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkoznak, emellett felnőttképzési szolgáltatásokat is nyújtanak.

DSC_4591

Szijjártó Péter az új nyíregyházi egység megnyitóján többek között arról beszélt, hogy a korábban Budapest-orientált iparágban egyre inkább felzárkóznak a vidéki nagyvárosok is, jelenleg a szektorban foglalkoztatottak negyedét a fővároson kívüli munkavállalók alkotják. Hozzátette: a közép-európai régió egyik legfőbb telemarketing szolgáltatójának számító cég beruházása azért is jelentős a hazai gazdaság szempontjából, mert lehetőséget nyújt a tehetséges, nyelveket beszélő, egyetemet végzett fiatalok számára a munkaerőpiacra való belépésre, ezzel hozzájárul a fiatal munkaerő Magyarországon tartásához.

A szektor összesen közel százezer embernek ad munkát itthon, a foglalkoztatottak átlagéletkora 33 év, 82%-uk pedig felsőfokú végzettséggel rendelkezik, vagyis sok friss diplomás első munkahelye egy call center.

SPS_7282

Az eSense két éve lépett a tőzsdére, ezzel Magyarország eddig egyetlen tőzsdén jegyzett call centeres cége. Varga Gábor nemrég a tavalyi évet értékelve úgy nyilatkozott, hogy 2023-as év intenzív növekedést hozott a vállalat számára, amely a teljesítményében is megmutatkozik: az eSense árbevétele a tavalyi évben közel 800 millió forinttal haladta meg a 2022-es eredményt, az idei évben pedig története legjobb pénzügyi eredményére számít a menedzsment.

A dinamikus növekedés mellett realizált emelkedő eredményesség a munkavállalók teljesítményével együtt köszönhető a cégcsoport által megvalósított informatikai és technológiai fejlesztéseknek is, amelyektől a csoport további jelentős hatékonyságnövekedést és értékteremtést vár a befektetői számára.

Címlapkép forrása: Getty Images

A cikk megjelenését az eSense Nyrt. támogatta.

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Üzemanyagválság felé halad Magyarország, kiadták a figyelmeztetést
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Ha az Apple bajban van, akkor a Samsung is bajban van