Milliárdos nyereség a Gránit Banknál
Bank

Szenzációs évkezdés: szuperolcsó lakáshitelekkel csábítanak ezek a bankok

Portfolio
Az előző évi 850 milliárd forint után nagyjából 900 milliárd forintnyi lakáshitelt vettek fel tavaly a magyarok, igaz, az MNB végleges éves adatait csak egy hónap múlva ismerhetjük meg erről. A bankok rekordalacsony kamatozású év eleji ajánlatait elnézve, a babaváró hitel népszerűsége dacára valószínűleg a 2020-as esztendő sem hoz visszaesést a lakáshitelezésben. Személyre szabott hitelkalkulációhoz a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Mi is megnéztük, hogy egy 10 millió forintos hitelösszeg mellett melyek ma az egyes bankok legjobb lakáshitel-ajánlatai. Ezúttal 15 éves futamidővel és 300 ezer forint nettó jövedelem bankszámlára érkezésével számoltunk minden esetben, de a Pénzcentrum kalkulátorán természetesen más paraméterek is beállíthatók.

Rövid kamatperiódus

Az éven belüli törlesztőrészlet-változás miatt ma már szinte senki sem vesz fel rövid kamatperiódusú lakáshitelt, de azért érdemes egy pillantást vetni ezekre az ajánlatokra is. 3 hónapos kamatperiódus mellett az Oberbank és a Gránit Bank nyújtja a legalacsonyabb visszafizetendő összeggel ezt a lakáshitelt.

lak1

A 6 hónapos kamatperiódus az előzőhöz képest nem nyújt érdemben kisebb kockázatot, ennek ellenére jóval magasabb itt már a kamatok. A legalacsonyabb visszafizetendő összeget a Budapest Banknál és az Erste Banknál lehet elérni, kamatban viszont a Takarékbank a nyerő.

lak2

Az egyéves, vagyis 12 hónapos kamatperiódus mellett viszont a CIB Bank áll minden szempontból az első helyen, majd a K&H Bank következik.

12 havi
 

Hosszú kamatperiódus

Ha valaki törlesztési biztonságra vágyik, nagy valószínűséggel a legalább 5 éves kamatperiódusú lakáshitelek közül válogat. Ezek körében az Oberbank áll az első helyen, a nagybankok közül pedig a Takarékbank és az Erste Bank.

lak4

10 éves kamatperiódus mellett a Takarékbank és a Budapest Bank lakáshitelének a visszafizetendő összege a legalacsonyabb, egyébként pedig az Erste és a Raiffeisen is ott található az élbolyban.

lak5

A végig fix kamatozású lakáshitelek, vagyis jelen esetben a 15 éves kamatperiódusú termékek közül a Raiffeisené végzett az első helyen, de az UniCredité is 5% alatti THM-mel és 14 millió forint alatti 15 év alatt visszafizetendő összeggel csábít.

lak6

Az MNB novemberi hitelstatisztikái egyébként hétfőn jelennek majd meg, a 2019 egészét mutató hitelstatisztikák pedig egy hónappal később.

Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

huawei trump tavkozles 5g halozat
forint készpénz
koronavirus2
masterplast
Duna House
Frankfurti tőzsde
bet
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti webinárium
A kezdőket gyakran megrémíti a volatilitás, pedig az előnyünkre tudják fordítani.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
wells fargo