Bank

Szenzációs évkezdés: szuperolcsó lakáshitelekkel csábítanak ezek a bankok

Portfolio
Az előző évi 850 milliárd forint után nagyjából 900 milliárd forintnyi lakáshitelt vettek fel tavaly a magyarok, igaz, az MNB végleges éves adatait csak egy hónap múlva ismerhetjük meg erről. A bankok rekordalacsony kamatozású év eleji ajánlatait elnézve, a babaváró hitel népszerűsége dacára valószínűleg a 2020-as esztendő sem hoz visszaesést a lakáshitelezésben. Személyre szabott hitelkalkulációhoz a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Mi is megnéztük, hogy egy 10 millió forintos hitelösszeg mellett melyek ma az egyes bankok legjobb lakáshitel-ajánlatai. Ezúttal 15 éves futamidővel és 300 ezer forint nettó jövedelem bankszámlára érkezésével számoltunk minden esetben, de a Pénzcentrum kalkulátorán természetesen más paraméterek is beállíthatók.

Rövid kamatperiódus

Az éven belüli törlesztőrészlet-változás miatt ma már szinte senki sem vesz fel rövid kamatperiódusú lakáshitelt, de azért érdemes egy pillantást vetni ezekre az ajánlatokra is. 3 hónapos kamatperiódus mellett az Oberbank és a Gránit Bank nyújtja a legalacsonyabb visszafizetendő összeggel ezt a lakáshitelt.

lak1

A 6 hónapos kamatperiódus az előzőhöz képest nem nyújt érdemben kisebb kockázatot, ennek ellenére jóval magasabb itt már a kamatok. A legalacsonyabb visszafizetendő összeget a Budapest Banknál és az Erste Banknál lehet elérni, kamatban viszont a Takarékbank a nyerő.

lak2

Az egyéves, vagyis 12 hónapos kamatperiódus mellett viszont a CIB Bank áll minden szempontból az első helyen, majd a K&H Bank következik.

12 havi
 

Hosszú kamatperiódus

Ha valaki törlesztési biztonságra vágyik, nagy valószínűséggel a legalább 5 éves kamatperiódusú lakáshitelek közül válogat. Ezek körében az Oberbank áll az első helyen, a nagybankok közül pedig a Takarékbank és az Erste Bank.

lak4

10 éves kamatperiódus mellett a Takarékbank és a Budapest Bank lakáshitelének a visszafizetendő összege a legalacsonyabb, egyébként pedig az Erste és a Raiffeisen is ott található az élbolyban.

lak5

A végig fix kamatozású lakáshitelek, vagyis jelen esetben a 15 éves kamatperiódusú termékek közül a Raiffeisené végzett az első helyen, de az UniCredité is 5% alatti THM-mel és 14 millió forint alatti 15 év alatt visszafizetendő összeggel csábít.

lak6

Az MNB novemberi hitelstatisztikái egyébként hétfőn jelennek majd meg, a 2019 egészét mutató hitelstatisztikák pedig egy hónappal később.

Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
MBH 5