Bank

Kötelező lesz a maszk viselése az OTP Bank fiókjaiban

Portfolio
Szeptember 1-től kötelező lesz a maszkviselés az OTP Bank fiókjaiban - tájékoztatta a pénzintézet a Portfolio-t. A fiókokban átlagosan a korábbi ügyfélszám 75 százalékát mérik a vírus kitörése óta.

Bár a pénzintézetnél jelenleg is plakátokkal, feliratokkal figyelmeztetnek a maszkviselésre az ügyféltérben, a cél, hogy még többen viseljenek maszkot vagy kendőt a szájuk és az orruk előtt.

Ez azt jelenti, hogy - a boltokhoz hasonlóan - kötelező lesz a maszk viselése szeptember 1-től az OTP Bank fiókjaiban.

A gyakorlatban a rendszer úgy működik, hogy a dolgozók megkérik az ügyfeleket, hogy vegyenek fel maszkot - a személyes azonosítás kivételével - a teljes ügyintézési folyamathoz. A maszk használata - a jogszabályi előírások szerint - hat év feletti gyermekeknél is kötelező lesz.

Korábban már számos megelőző intézkedést tettek: plexifal választja el az ügyfelet az ügyintézőtől, gyakrabban takarítanak, figyelnek a megfelelő távolságtartásra. A bejáratnál továbbra is megmaradnak a kihelyezett kézfertőtlenítők.

A fiókokban átlagosan a korábbi ügyfélszám 75 százalékát mérik a vírus kitörése óta,

a bank szerint ez azt jelenti, hogy azok közül, akik korábban fiókba jártak már 25% online intézi ügyeit.

A tájékoztatás szerint továbbra is kiemelten fontos szempont, hogy biztonságosan tudjanak szolgáltatni: elsők között kezdték el a kollégák tesztelését (több ezres nagyságrendben), rövid idő alatt állt át a home office-ra a dolgozók nagy része, továbbra is népszerűsítik az online csatornákat, és arra ösztönzik ügyfeleiket hogy foglaljanak online, előre időpontot, így csökkentve a fiókban töltött időt.

Ezzel együtt folyamatosan figyelik az aktuális helyzetet, hogy időben meg tudják hozni a szükséges intézkedéseket. Az eddigi tapasztalatokat is folyamatosan gyűjtik és beépítik a működésbe.

A bankcsoport működése a járványhelyzet alatt is zökkenőmentes volt, valamennyi országban kivették részünket a COVID-19 elleni harcból; a járványellenes védőeszközök, valamint az otthoni munkavégzéshez szükséges eszközök beszerzése, illetve az adományok, támogatások összértéke 2020 június végéig csoportszinten meghaladta a 3 milliárd forintot.

Címlapkép: Shutterstock.

Holdblog

Félrealkalmazkodunk

Az alkalmazkodás maga az élet. Mi sem vagyunk ez alól kivételek, ugyanakkor a szellemi képességeink és az erős technológiánk...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ők a leggazdagabb magyar nyugdíjasok
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
Sberbank orosz bank szankció