mobilbank mobiltelefon laptop digitális
Bank

Ausztriában hiába pörgött fel a digitalizáció a pénzintézeteknél, az ügyfelek személyes kiszolgálást akarnak

MTI
A koronavírus-válság felgyorsította a pénzügyi ágazatban a digitalizációt, a belső kommunikáció és a feladatok végrehajtása egyre inkább az új csatornákra helyeződik át, az ügyfelek azonban továbbra is a személyes kapcsolattartást preferálják - derül ki a Finanz-Marketing Verband Österreich (FMVÖ) osztrák bankok és biztosítók körében végzett áprilisi tanulmányából, amelyet szerdán videokonferencián mutatott be.
Erről a témáról részletesen is szó lesz június 3-ai Financial and Corporate IT 2021 konferenciánkon. Regisztráció itt!

Miközben az új digitális eszközök használata rohamléptekkel terjed a vállalati kommunikációban és munkavégzésben, az ügyfelek körében, még a fiatal ügyfelek körében is ennek még alacsony az elfogadottsága. Egyértelműen pozitív fogadtatásra lel viszont az ügyfelek körében, ha például egy fiókban folytatott személyes tanácsadás közben szakértőt kapcsolnak be videokonferencián a megbeszélésbe - emelte ki a felmérés tapasztalatai alapján Robert Schediwy, a FMVÖ igazgatótanácsának a tagja, a Denkconsult igazgatója.

Rámutatott, hogy a bankok termékeinek 70-80 százalékát már online szerződéskötéssel is igénybe lehet venni, ennek a megoldásnak azonban az elfogadottsága még rendkívül alacsony, bár lassú emelkedő tendenciát mutat.

A biztosítók főként egyszerűbb termékeiket kínálják online szerződéskötéssel, például utazási, lakás vagy autóbiztosítást. Az olyan összetettebb, tanácsadást is igénylő termékek, mint például az életbiztosítás vagy az egészségbiztosítás általában személyes szerződéskötéssel kelnek el.

Az első járványvédelmi zárlat idején a biztosítási szakma forgalma visszaesett, azóta azonban már megindult a növekedés. A csökkenés elsősorban az olyan alapszolgáltatások, mint az utazási biztosítások visszaesésének volt tulajdonítható.

Ausztriában a lakosság mindössze 8 százaléka kötött valaha online biztosítási szerződést, többségében utazási biztosítást - mondta Robert Sobotka, az FMVÖ igazgatótanácsának a tagja, a Telemark Marketing igazgatója. Az ügyfelek gyakorta tájékozódnak az interneten az elérhető lehetőségek után, a szerződések megkötéséhez azonban tanácsadásra tartanak igényt.

A biztosító társaságok erőteljesen kiépítették a kárigény online benyújtásának és rendezésének technológiai feltételeit, ami a 17 osztrák bank és 13 biztosító társaság szakértőinek a megkérdezésévek készített tanulmány megállapításai szerint a kényelmi szempontok mellett óriási hatékonyságnövelő potenciált is hordoz magában.

Erről a témáról részletesen is szó lesz június 3-ai Financial and Corporate IT 2021 konferenciánkon. Regisztráció itt!

A címlapkép forrása: Getty Images.

utazás koronavírus
bécs
üveg
vakcina maszkviselés viszlát koronavírus
digitális bank chip
vakcina koronavírus beadás szputnyik

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
digitális bank chip