bitcoin arfolyam
Bank

Két fontos kormányzati lépés született, amely felpezsdítheti a hazai fintech szektort

Portfolio
A Magyar Fintech Szövetség pozitívnak és előremutatónak tartja a kormányzat által tett lépéseket két fontos területen is, amely a hazai fintech ökoszisztéma és a lakosság számára is jelentős javulást hozhat - olvasható a Magyar Fintech Szövetség közleményében.
A hazai fintech szféra kulcsszereplői vitatkoznak a szektor legforróbb témáiról jőnius 3-ai Financial and Corporate IT 2021 konferenciánkon. Regisztráció itt!

A szövetség két pontot emelt ki az utóbbi napok kormányzati lépései közül:

  1. A kriptodevizák az elmúlt években egyre fontosabb szerepet vívnak ki a pénzügyi piacokon és a befektetési lehetőségek között. Megjelenésük olyan új pénzügyi technológiákat hozott magával, amelyet számos területen fel lehet használni, decentralizált rendszerek révén további hatékonyságnövekedés érhető el. Befektetési eszközként is egyre többen használják ezeket, világszerte elérheti a 70 millió főt is, akinek van kitettsége a területen, és a szövetség becslései szerint Magyarországon is több tízezer kriptodeviza befektető van. Így időszerű volt, hogy adózási szempontból is közelebb hozza a hazai szabályozás is más nyílt piacokon kereskedett instrumentumok szabályaihoz. Reményüket fejezték ki, hogy a kifejezetten progresszív lépés útmutatóként szolgál a hatóságoknak, hogy a kriptoeszközök mostanra fontos részét képezik a befektetési univerzumnak, és ezzel kapcsolatban hasonlóan egyértelmű, és semmiképpen sem szigorúbb szabályozás szükséges, mint más befektetési eszközök esetén.
  2. A nemrég az országgyűlés elé terjesztett törvénycsomag módosítás részeként megjelenik a közösségi finanszírozás lehetősége, párhuzamosan az EU-s szabályozás erősebb színre lépésével. Ennek keretein belül végre mikrovállalkozások és KKV-k is könnyebben forráshoz juthatnak, egyúttal a nyíltabb finanszírozási lehetőség miatt felkészülhetnek a későbbi kibocsátásokra, ami a további növekedés, munkahely teremtés fontos mérföldköve lehet. Az elmúlt években Magyarország jelentős lemaradásba került jó pár más EU-n belüli piachoz képest, ami érezhető versenyhátránnyal jár a hazai startup közösség számára. A szabályozás végre utat nyithat a lemaradás ledolgozására. Öt éves időtávban a szövetség becslései szerint akár 430 olyan startup is lehet Magyarországon, amely ily módon tudna tőkét bevonni, munkahelyek tízezreit megteremtve, egyben fontos befektetési lehetőséget felmutatva a hazai megtakarítók részére. Ahhoz, hogy ez reális forgatókönyv legyen, további lépések szükségesek, mind a szabályozók, mind a piaci szereplők részéről, ami tovább növelné az ágazat rugalmasságát, alapot biztosítva a gyors fejlődéshez. 

A Magyar Fintech Szövetség mindkét területen nyitott a párbeszédre, több szabályozó hatósággal, független szervezettel rendszeres egyeztetéseket folytat, és a további fejlődés érdekében nyitott minden az ágazatot segítő kezdeményezésre. 

A hazai fintech szféra kulcsszereplői vitatkoznak a szektor legforróbb témáiról jőnius 3-ai Financial and Corporate IT 2021 konferenciánkon. Regisztráció itt!

A címlapkép forrása: Getty Images.

vizsgaterem210618
btc
unios kulugyi tanacs210618
GettyImages-1233503994
GettyImages-1231654214
forint ezres
stefan lovfen svedorszag210619
hong kong

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
hitel