Két fontos kormányzati lépés született, amely felpezsdítheti a hazai fintech szektort
Bank

Két fontos kormányzati lépés született, amely felpezsdítheti a hazai fintech szektort

Portfolio
A Magyar Fintech Szövetség pozitívnak és előremutatónak tartja a kormányzat által tett lépéseket két fontos területen is, amely a hazai fintech ökoszisztéma és a lakosság számára is jelentős javulást hozhat - olvasható a Magyar Fintech Szövetség közleményében.
A hazai fintech szféra kulcsszereplői vitatkoznak a szektor legforróbb témáiról jőnius 3-ai Financial and Corporate IT 2021 konferenciánkon. Regisztráció itt!

A szövetség két pontot emelt ki az utóbbi napok kormányzati lépései közül:

  1. A kriptodevizák az elmúlt években egyre fontosabb szerepet vívnak ki a pénzügyi piacokon és a befektetési lehetőségek között. Megjelenésük olyan új pénzügyi technológiákat hozott magával, amelyet számos területen fel lehet használni, decentralizált rendszerek révén további hatékonyságnövekedés érhető el. Befektetési eszközként is egyre többen használják ezeket, világszerte elérheti a 70 millió főt is, akinek van kitettsége a területen, és a szövetség becslései szerint Magyarországon is több tízezer kriptodeviza befektető van. Így időszerű volt, hogy adózási szempontból is közelebb hozza a hazai szabályozás is más nyílt piacokon kereskedett instrumentumok szabályaihoz. Reményüket fejezték ki, hogy a kifejezetten progresszív lépés útmutatóként szolgál a hatóságoknak, hogy a kriptoeszközök mostanra fontos részét képezik a befektetési univerzumnak, és ezzel kapcsolatban hasonlóan egyértelmű, és semmiképpen sem szigorúbb szabályozás szükséges, mint más befektetési eszközök esetén.
  2. A nemrég az országgyűlés elé terjesztett törvénycsomag módosítás részeként megjelenik a közösségi finanszírozás lehetősége, párhuzamosan az EU-s szabályozás erősebb színre lépésével. Ennek keretein belül végre mikrovállalkozások és KKV-k is könnyebben forráshoz juthatnak, egyúttal a nyíltabb finanszírozási lehetőség miatt felkészülhetnek a későbbi kibocsátásokra, ami a további növekedés, munkahely teremtés fontos mérföldköve lehet. Az elmúlt években Magyarország jelentős lemaradásba került jó pár más EU-n belüli piachoz képest, ami érezhető versenyhátránnyal jár a hazai startup közösség számára. A szabályozás végre utat nyithat a lemaradás ledolgozására. Öt éves időtávban a szövetség becslései szerint akár 430 olyan startup is lehet Magyarországon, amely ily módon tudna tőkét bevonni, munkahelyek tízezreit megteremtve, egyben fontos befektetési lehetőséget felmutatva a hazai megtakarítók részére. Ahhoz, hogy ez reális forgatókönyv legyen, további lépések szükségesek, mind a szabályozók, mind a piaci szereplők részéről, ami tovább növelné az ágazat rugalmasságát, alapot biztosítva a gyors fejlődéshez. 

A Magyar Fintech Szövetség mindkét területen nyitott a párbeszédre, több szabályozó hatósággal, független szervezettel rendszeres egyeztetéseket folytat, és a további fejlődés érdekében nyitott minden az ágazatot segítő kezdeményezésre. 

A hazai fintech szféra kulcsszereplői vitatkoznak a szektor legforróbb témáiról jőnius 3-ai Financial and Corporate IT 2021 konferenciánkon. Regisztráció itt!

A címlapkép forrása: Getty Images.

Via Credit

A projekt megkezdése és igazolása

A projekt megkezdéséről a pályázati felhívásokban, valamint a Miniszterelnökség által kiadott általános útmutatóban találhatunk információkat. Most a Miniszterelnökség által, a 2021-202

Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a \"mágikus hetes\" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása - a február 22-i kereskedési nap zárása utáni értékek szerint.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Mekkora lakáshitelt vehetek fel, ha átlagkereső vagyok? - Kiszámoltuk, szívderítő számok jöttek ki

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!