bitcoin arfolyam
Bank

Két fontos kormányzati lépés született, amely felpezsdítheti a hazai fintech szektort

Portfolio
A Magyar Fintech Szövetség pozitívnak és előremutatónak tartja a kormányzat által tett lépéseket két fontos területen is, amely a hazai fintech ökoszisztéma és a lakosság számára is jelentős javulást hozhat - olvasható a Magyar Fintech Szövetség közleményében.
A hazai fintech szféra kulcsszereplői vitatkoznak a szektor legforróbb témáiról jőnius 3-ai Financial and Corporate IT 2021 konferenciánkon. Regisztráció itt!

A szövetség két pontot emelt ki az utóbbi napok kormányzati lépései közül:

  1. A kriptodevizák az elmúlt években egyre fontosabb szerepet vívnak ki a pénzügyi piacokon és a befektetési lehetőségek között. Megjelenésük olyan új pénzügyi technológiákat hozott magával, amelyet számos területen fel lehet használni, decentralizált rendszerek révén további hatékonyságnövekedés érhető el. Befektetési eszközként is egyre többen használják ezeket, világszerte elérheti a 70 millió főt is, akinek van kitettsége a területen, és a szövetség becslései szerint Magyarországon is több tízezer kriptodeviza befektető van. Így időszerű volt, hogy adózási szempontból is közelebb hozza a hazai szabályozás is más nyílt piacokon kereskedett instrumentumok szabályaihoz. Reményüket fejezték ki, hogy a kifejezetten progresszív lépés útmutatóként szolgál a hatóságoknak, hogy a kriptoeszközök mostanra fontos részét képezik a befektetési univerzumnak, és ezzel kapcsolatban hasonlóan egyértelmű, és semmiképpen sem szigorúbb szabályozás szükséges, mint más befektetési eszközök esetén.
  2. A nemrég az országgyűlés elé terjesztett törvénycsomag módosítás részeként megjelenik a közösségi finanszírozás lehetősége, párhuzamosan az EU-s szabályozás erősebb színre lépésével. Ennek keretein belül végre mikrovállalkozások és KKV-k is könnyebben forráshoz juthatnak, egyúttal a nyíltabb finanszírozási lehetőség miatt felkészülhetnek a későbbi kibocsátásokra, ami a további növekedés, munkahely teremtés fontos mérföldköve lehet. Az elmúlt években Magyarország jelentős lemaradásba került jó pár más EU-n belüli piachoz képest, ami érezhető versenyhátránnyal jár a hazai startup közösség számára. A szabályozás végre utat nyithat a lemaradás ledolgozására. Öt éves időtávban a szövetség becslései szerint akár 430 olyan startup is lehet Magyarországon, amely ily módon tudna tőkét bevonni, munkahelyek tízezreit megteremtve, egyben fontos befektetési lehetőséget felmutatva a hazai megtakarítók részére. Ahhoz, hogy ez reális forgatókönyv legyen, további lépések szükségesek, mind a szabályozók, mind a piaci szereplők részéről, ami tovább növelné az ágazat rugalmasságát, alapot biztosítva a gyors fejlődéshez. 

A Magyar Fintech Szövetség mindkét területen nyitott a párbeszédre, több szabályozó hatósággal, független szervezettel rendszeres egyeztetéseket folytat, és a további fejlődés érdekében nyitott minden az ágazatot segítő kezdeményezésre. 

A hazai fintech szféra kulcsszereplői vitatkoznak a szektor legforróbb témáiról jőnius 3-ai Financial and Corporate IT 2021 konferenciánkon. Regisztráció itt!

A címlapkép forrása: Getty Images.

Cunami-3d-partvidek-katasztrofa-stock
bull bear medve bika tőzsde
bét
robbanás mező háború stock
lángos sütés olaj strand balaton étterem nyár

Holdblog Whatever it takes!

- Baj van a bankokkal! - Honnan tudod? - Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. - De miért esik? - Mert baj van a bankokkal.... The...

Tematikus PR cikk
2023. május 4.
Hitelezés 2023
2023. május 10.
Gen Z Fest 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
2023. április 18.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Sorra vesszük a legfontosabb megbízástípusokat.
Ez is érdekelhet
Credit Suisse bejárata