Befektetés

A Quaestor egyedülálló nyugdíjszolgáltatót indított

Portfolio
Ma kezdi meg működését Magyarország első foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatója, a QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatásnak az angolszász területen és az Európai Unió nyugati tagállamaiban sok évtizedes hagyománya van: a munkavállalók ott jövőbeni nyugdíjuk egy részét a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatóktól kapják. A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás olyan testre szabott nyugdíjprogramok kialakítását és működtetését teszi lehetővé, amelyek a rendszeres befizetések, illetve az azok befektetéséből származó hozamok felhalmozásával képesek hozzájárulni a jövőbeni nyugdíjak jelentős mértékű növeléséhez - hangzott el a Quaestor által tartott sajtótájékoztatón.


Fejlett piaci minták alapján indult el a nyugdíjszolgáltató

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által kiadott tevékenységi engedély birtokában február 9-én kezdi meg működését Magyarország első foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatója, a QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. - mondta el Zugrovics Loránd, a cég vezérigazgatója. Az Európai Unió 2003-as irányelvének megfelelően megalkotott 2007. évi CXVII. törvény alapján Magyarországon 2008-tól van elvi lehetőség foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató alapítására. A QUAESTOR Csoport 2008-ban kezdte meg saját szolgáltatásának megtervezését, mely most hosszú előkészítő munka eredményeképpen valósul meg.

A válság nem kedvezett az intézmény elindításának, azonban 2010 tavaszán újra felelevenítettük a projektet, és hónapokon belül indítottuk el a nyugdíjszolgáltatót. Az intézményi forma Zrt., ennek megfelelően biztonsági tőke is van az intézmény mögött, ami az EU által elfogadott 3,5 millió euró. A Quaestor a nyugat-európai és amerikai minták alapján vezette be a nyugdíjszolgáltatóját a piacon, az újdonság az, hogy nem csak Quaestor foglalkoztatónak adja meg a csatlakozás lehetőségét, hanem bármely magyarországi cégnek - tette hozzá Zugrovics Loránd.

A hazánkban most bemutatásra kerülő foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatásnak az angolszász országokban és az Európai Unió nyugati tagállamaiban már több évtizedes hagyománya van - mondta el Zugrovics Loránd, az újonnan indított nyugdíjszolgáltató vezérigazgatója. Ezekben az országokban a társadalombiztosítás mellett a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás adja a nyugdíjrendszer igazi második pillérét, amelyet harmadik oszlopként az öngondoskodás különböző formái egészítenek ki. A foglalkoztatói nyugdíjprogramokban részt vevő munkavállalók jövőbeni nyugdíjuknak egy részét a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatótól kapják jelentősen kiegészítve ezzel az államtól kapott nyugdíjuk összegét.

Új nyugdíjpillér képe sejlik fel

A Quaestor Csoport forradalmasítani kívánja a hazai nyugdíjrendszert a fejlett országok példája alapján bevezetett foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatóval. Külföldön alapvetően két nyugdíjprogram, termék van érvényben, persze számtalan paraméterrel. Ezek közül az egyik a szolgáltatással meghatározott nyugdíjprogram, ami egyszerűen azt jelenti, hogy a foglalkoztató garanciát vállal bizonyos feltételek fennállása esetén a nyugdíjra. A másik termék, amit a Quaestor is követ, az a befizetés meghatározott nyugdíjprogram, tehát akár a nyugdíjpénztárakban a nyugdíj alapját a befizetések és hozamok fogják jelenteni - mondta el Horváth István termékfejlesztési vezető.

A munkaadók a feltételes jogszerzési időtartamot nulla és öt év között választhatják meg. Ez azt jelenti, hogy a munkavállaló a javára befizetett foglalkoztatói hozzájárulások összegére csak akkor válik jogosulttá, ha munkaviszonya a feltételes jogszerzés időtartama alatt nem szűnik meg. A munkáltató a feltételes jogszerzési időt arra használhatja fel, hogy meghatározza, mikor kerül a befizetés a vállalat tulajdonából a foglalkoztatott tulajdonába, ezzel pedig lehet ösztönözni a munkavállalót a cégnél maradásra, hiszen ha a feltételes idő előtt megy el a cégtől, akkor a befizetéseket nem ő fogja majd megkapni, hanem a többiek között szétosztásra kerül az összeg.

A foglalkoztatói nyugdíjprogramok új eszközt adnak a vállalatvezetők kezébe munkavállalóik elkötelezettségének növelésére és különleges javadalmazási programok felépítésére is. Egyénre szabott, differenciált konstrukciókat alakíthatnak ki például bónusz-, és kulcsember-programok létrehozásával, így hosszú távú ösztönzésre nyílik lehetőség. A vállalatok amellett, hogy egy modern, nyugati mintára kialakított foglalkoztatói nyugdíjprogramot hozhatnak létre, mindezt ráadásul kedvező adókörnyezetben tehetik - tette hozzá Horváth István.

A hagyományok alapján a munkáltatóknak általában a havi bér 3-4 százalékát ajánlatos befizetni ahhoz, hogy több évtized múlva látható nyugdíjat fizessen a nyugdíjszolgáltató. Egyelőre még a tárgyalási fázisban tart az Quaestor, több szektorból is jöttek kedvező visszajelzések, azonban azt ki lehet mondani, hogy a munkáltatók szempontjából a differenciálás és a feltételes jogszerzési idő lehet a mozgósító tényező - mondta el a Nyugdíjszolgáltató vezérigazgatója.
FrankfurtTőzsde
allampapir
BÉT
GettyImages-1132938888
Varhelyi Oliver hetfon mar atment a vizsgan
GettyImages-1171927220
trump
GettyImages-1185431673
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
allampapir