Pest vagy Buda? - Ezek ma a főváros legolcsóbb és legdrágább új lakásai

Pest vagy Buda? - Ezek ma a főváros legolcsóbb és legdrágább új lakásai

Az elmúlt években meglehetősen élénk volt a budapesti újlakáspiac, de az idei évre csökkent a vásárlók és a fejlesztők lendülete. Ennek ellenére még most is több mint 6000 új lakás közül választhatnak a fővárosban az érdeklődők, melyek között a garzontól a többszáz négyzetméteres alapterületig minden megtalálható. Ezúttal az ELTINGA Budapesti Lakáspiaci Riportja alapján arra voltunk kíváncsiak, hogy Pest és Buda viszonylatában hol vannak a legkisebb, legnagyobb, valamint a legolcsóbb és legdrágább új építésű lakások.

Jelentősen drágulhat Budapest egyik látványossága

Jelentősen drágulhat Budapest egyik látványossága

A budavári önkormányzat képviselő-testületi ülésére készült egy előterjesztés, amely módosítja a Halászbástya felső kilátóteraszának nyitvatartási rendjét és a belépőjegyek árát. Ha megszavazzák, akkor infláció felett drágulhat a látványosság, de cserébe növelik a szolgáltatások minőségét.

Ezekre a fejlesztésekre várt sok budai

Ezekre a fejlesztésekre várt sok budai

Tovább javulnak a közösségi közlekedési kapcsolatok a XI. és a XXII. kerületben szombattól: több buszjárat érinti ezentúl Nagytétény-Diósd vasútállomást, valamint könnyebbé válik a Savoya Park megközelítése is - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Így fog kinézni az új budai Lidl

Így fog kinézni az új budai Lidl

Sokáig csak erős találgatások voltak arról, hogy milyen funkciót fog betölteni a Csalogány utcai foghíjtelek, ami több évvel ezelőtt a Lidl üzletlánc tulajdonába került. A legutóbbi tervek alapján a kiskereskedelmi egység felett irodaterület, illetve közel 100 lakás is helyet kaphat. Ugyancsak számos látványterv jelent meg az elmúlt időszakban, hogy pontosan hogyan is fog kinézni az épület. Megmutatjuk most az aktuális tervet, amin várhatóan már túl nagy változtatások nem lesznek, tekintve, hogy 2019 végére ígérik az épület legfelső szintjein elhelyezkedő lakások átadását.

Megéri? - Ez az egyik legfontosabb kérdés a lakásvásárlók számára

Már sokat hallottunk arról, hogy az elmúlt időszakban a használt és az új lakások ára folyamatosan növekedett - a legutóbbi hónapokban alacsonyabb mértékben - párhuzamosan a vásárlási kedvvel. Bár megannyi tényezőn múlik a lakóingatlanok átlagára, mégis érdemes lehet egy általános képet kapni arról, hogy mire számíthatunk, ha most gondolkodunk lakásvásárláson a fővárosban. Megnéztük, hogy a jelenlegi átlagos árak alapján a főváros budai kerületeiben mekkora az árkülönbség a lakóingatlanok között és vajon megérheti-e új lakást vásárolni, egy használt helyett.

22 millió alatt ne is álmodj új lakásról Budán

A 2018 első negyedéves Budapesti Lakáspiaci Riport adatai alapján arra voltunk kíváncsiak, hogy a 20 millió forint alatti árkategóriában milyen új lakások vannak Budán. A vizsgálat meglehetősen gyors eredményt hozott, ebben az árszegmensben ugyanis jelenleg nem lehet Budán új lakáshoz jutni, éppen ezért a keresést módosítva azt néztük meg, hogy mekkora összegre van szükségünk minimum, hogy egy új lakás tulajdonosai lehessünk a főváros ezen részén.

Óriásberuházás bolygathatja fel az agglomeráció lakásárait

Belátható időn belül bezárul az M0-ás körgyűrű, a tervek szerint 2022-re megépülhet a Megyeri-híd budai hídfőjétől az M1-es autópályáig tartó pályaszakasz, ami várhatóan hatással lesz az érintett települések ingatlanáraira is - derül ki az OTP Ingatlanpont legfrissebb elemzéséből. Ma még óriási eltérések vannak a négyzetméterárakban, Telki és Perbál között például több mint kétszeres az árkülönbség, az új pályaszakasz elkészültével azonban csökkenhetnek a különbségek.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Olyan történt a gáz árával, amire az orosz-ukrán háború kitörése óta nem volt példa
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.