Potenciális ügyfelek milliói várnak a szomszédban a magyar cégekre

Potenciális ügyfelek milliói várnak a szomszédban a magyar cégekre

Az üzleti kultúra kiszámíthatósága, a potenciális vásárlóerő vagy az adózási környezet mind olyan feltételek, amelyek jelentősen növelik a versenyképességet – ezt egyre több hazai cég ismeri fel és kezd a nyugati piacon valamilyen gazdasági tevékenységbe. A környező országok közül Ausztria egy többmilliós vásárlóerővel bíró piacot jelent, ami a helyi gazdasági viszonyok miatt még ennél is értékesebb. A magyarok a leggyakrabban az igazi ipari régiónak számító Alsó-Ausztriában alapítanak céget, évente több mint tíz vállalkozást indítanak el itt, de nemcsak az osztrák piac jelent növekedési lehetőséget, a sikeres megtelepedés után Németország és Svájc felé is könnyebb a továbblépés. Hamarosan jelentős nemzetközi befektetési témájú rendezvényre kerül sor Budapesten, ahol bemutatják, hogy milyen üzleti előnyöket tartogat Ausztria, mint potenciális cégalapítási helyszín a befektetni, a külföldi piacon megjelenni szándékozó vállalatoknak.

Rekordszámban dőlnek be a cégek Magyarországon, messze lehet a bezárási hullám vége

Rekordszámban dőlnek be a cégek Magyarországon, messze lehet a bezárási hullám vége

Többéves cégbezárási csúcsok dőltek meg tavaly Magyarországon, és bár az év második felében látható némi enyhülés, historikusan nézve továbbra is sok cég fejezi be a működését. Emiatt még az idén is csökkenhet a vállalakozások száma. A gazdasági problémák pontosan leképeződnek a statisztikákban, az idén pedig tovább csökkenhet a magyar vállalkozásállomány. Alföldi Csaba, az Opten céginformációs szakértője szerint az tekinthető pozitívumnak, hogy a cégek nem csőstül húzzák le a rolót.

Megújult az MBH céges digitális platformja

Megújult az MBH céges digitális platformja

A cégalapító szolgáltatás segítségével minden szükséges ügyintézés online elvégezhető az MBH csoport BUPA platformjáról - közölte az MBH Bank pénteken.

Íme a recept: játszi könnyedséggel kerülik ki a szankciókat az oroszok

Íme a recept: játszi könnyedséggel kerülik ki a szankciókat az oroszok

Kaszim-Zsomart Tokajev kazahsztáni elnök nemrégiben Németországban tett látogatást, ahol egymásnak ellentmondó kijelentéseket tett az oroszokkal kapcsolatban. A kazah vezető kijelentette, hogy szeretné bővíteni a kereskedelmi együttműködést Moszkvával, miközben a nyugati szankciók fenntartásához ragaszkodik. A nyugati országok szerint a gazdasági mutatók gyanúsan alakulnak az országban, ez arra utal, hogy a kazahok segítenek kijátszani a Nyugat korlátozásait.

Céget alapít az Épduferr

Céget alapít az Épduferr

Az Épduferr arról tájékoztatta a befektetőket, hogy a vállalat igazgatósága 2023. június 27-i ülésén döntött az Épduferr és Meleghegyi Balázs 50-50 százalék arányú részvételével a GeoAkku Kft. megalapításáról.

Így akár a teljes iparűzési adó is megspórolható

Így akár a teljes iparűzési adó is megspórolható

A székhelyszolgáltatás fogalom említésekor sokaknak elsőre a bedőlt vállalkozások, visszaélések, köddé vált cégtulajdonosok jutnak az eszükbe. A piac egyes rossz hírű szereplőinek tevékenysége rontott sokat az iparág reputációján, de a professzionális székhelyszolgáltatók erőfeszítései, valamint jogszabályi változások is elősegítették az iparág tisztulását. A szolgáltatás igénybevétele a gazdasági környezet romlásával, a költségek drasztikus növekedésével, de egyéb praktikus szempontok miatt is rendkívül vonzó opcióvá vált a kezdő vállalkozások, de a nagyvállalatok számára is egyaránt. A Portfolio Szabó Istvánt, az ország piacvezető székhelyszolgáltatója, a Logosz cégcsoport ügyvezetőjét kérdezte a szolgáltatás előnyeiről, a jogszabályi követelményekről és a székhelyszolgáltatói piac tisztulásáról.

Öt éve nem láttunk ilyet a hazai építőiparban

Öt éve nem láttunk ilyet a hazai építőiparban

Az év elejére visszaestek a cégalapítások az építőiparban, ezzel 5 éven át tartó emelkedés ért véget - közölte az Opten céginformációs szolgáltató csütörtökön az MTI-vel.

Ausztria: stabil piac a szomszédban

Ausztria: stabil piac a szomszédban

Fejlett üzleti környezet, politikai és gazdasági stabilitás, megfelelő munkaerő-kínálat, valamint nagyszámú, jó életszínvonalon élő fogyasztó várja az Ausztriában megjelenő magyar vállalkozásokat - igaz, a belépés nem jelent automatikus sikert, a fejlett piachoz megfelelően felkészült cégek is kellenek. Az utóbbi években valóban egyre nő a nyugati piacra belépő hazai cégek száma, hiszen nem csupán Ausztria képez jó piacot, a sikeres megtelepedés után tovább lehet lépni Németország és Svájc felé. A szigorú szabályozás, a magas bérköltségek és az erős verseny ellenére is tartogat előnyöket a nyugati szomszéd, amely ráadásul felkészült segítő intézményrendszerrel is várja a befektetni szándékozó magyar vállalkozásokat.

Az ügyvezetői eltiltás – amikor a csúcsfegyver visszafelé sül el

Az ügyvezetői eltiltás – amikor a csúcsfegyver visszafelé sül el

„Valami baki miatt az egyik cégemnek törölték az adószámát, de visszacsináltuk” – kezdődik a jól ismert, ártatlan történet, amely bárkivel megeshet. Aztán jön a hidegzuhany, hogy emiatt a „baki” miatt a cégbíróság nem jegyzi be a cégünket, vagy az adóhatóság egy már létező cégünk adószámát akarja törölni. El lehetett volna ezt kerülni? Mit lehet tenni?

Stagnált a cégek száma Magyarországon 2020-ban

Stagnált a cégek száma Magyarországon 2020-ban

Bár kevesebb cég szűnt meg, kevesebb felszámolás, csőd és kényszertörlés indult, csak minimális mértékben nőtt a vállalkozások száma 2020-ban az előző évhez képest. Miközben az ágazatok nagy többségénél kevesebb cég működött 2020 végén, mint egy éve, a megyék túlnyomó többségében emelkedett ez az érték - közölte a Bisnode.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.