Ennyibe kerül ma álmaid irodájának kialakítása

Ennyibe kerül ma álmaid irodájának kialakítása

Az elmúlt másfél évben a korábban hagyományos munkavégzési gyakorlatok teljesen felborultak és beléptünk egy új világrendbe: a home office és a hibrid munka világába. A járványhullámok lezárásait ugyan átmenetileg magunk mögött hagytuk és ennek megfelelően sokan vissza is tértek az irodákba, de ahogy azt több szakmabeli is elmondta, a rugalmas munkavégzés még nagyon sokáig velünk marad. Az irodai világban a munkáltatóknak ennek kapcsán nem csak az otthoni és irodai munka közötti egyensúly megtalálására kell figyelniük, hanem az irodák kialakítását is a megváltozott igényekhez kell igazítani. Hogy hogyan hat ez az elrendezésre, és hogy milyen költségekkel is kell egy cégnek számolnia a kivitelezés során, abban a CBRE idei Fit-out Guide-ja nyújt segítséget.

A nyüzsgő iroda, vagy a magányos home office jobb a dolgozóknak?

A nyüzsgő iroda, vagy a magányos home office jobb a dolgozóknak?

Traumaként ért minket a mozgásszabadságunkban való korlátozás, de valójában egy olyan fejlődési motivációt kaptunk a Covidnak köszönhetően, ami a technológiai fejlődést magasabb fordulatszámra pörgette, a status quo-t megkérdőjelezte, és ami miatt a szervezetek és együttműködés módjainak evolúciójában is kvantum-ugrás történt. Mindez a gazdaság legtöbb ágazatára kihatott, nincs ez másként az irodapiacon sem - vélik a DVM group munkatéri kialakítási stratégái.

Jöhetnek az extravagáns munkahelyek? - Nem mindegy, hogyan néz ki egy iroda

Jöhetnek az extravagáns munkahelyek? - Nem mindegy, hogyan néz ki egy iroda

A korábbi évekkel ellentétben sokkal egyértelműbb, hogy az irodák belső műszaki-gépészeti kialakítása, a dizájn, a térarányok megtalálása és az ezekhez rendelt bútorok, kellékek célirányos összehangolása a legtöbb bérlő cég számára elsőrendű. Majdhogynem fontosabb, mint az, hogy mennyi a bérleti díj vagy az üzemeltetési költség – szerepel a VLK Cresa tanulmányában.

Ki kit ver át a magyarországi ingatlanpiacon?

Ki kit ver át a magyarországi ingatlanpiacon?

A Portfolio nem régiben interjút készített a hazai bérlői és bérbeadói viszonyok változásáról, a bérlőképviseleti munka körülményeiről. A cikk a jelek szerint erős hatást váltott ki a szakmában és egyes ügyfeleket is elgondolkodtatott. Természetesen nem állítjuk, hogy a hazai kereskedelmi ingatlanpiacon a tisztességtelen magatartás lenne a jellemző, ellenkezőleg. De nem hallgathatjuk el, hogy erős feszültségek is vannak. Ezt jelzi a kialakult polémia is. Alább közöljük az S IMMO vezetőjének reakcióját, illetve az eredeti interjúban nyilatkozó VLK CRESA-ügyvezető válaszát.

Hatalmas a különbség a fejlesztésre és a saját célra épített irodaházak felszereltsége között

Hatalmas a különbség a fejlesztésre és a saját célra épített irodaházak felszereltsége között

A fejlesztési folyamat végén a vevők vagy bérlők igényei, elvárásai jelennek meg. A térhasználati igények, a vállalati irányelvek vagy a munkavállalói elvárások is hatással vannak az épített környezetre. A Fit out és a Design and build gyakorlatáról az Építőipar 2020 konferencián Mester Nándor, a Portfolio Ingatlan vezető elemzője kérdezte a szakértőket.

Durván drágulnak az irodakialakítási költségek

A következő egy-két évben hiába csökken kissé az építőipari fellendülés üteme, az irodakialakítás fizikai költségei meredeken emelkednek - vetítette előre a CBRE az erre vonatkozó kimutatások elemzése nyomán.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az EU kirakta a fegyvereket az asztalra, kereszttűzbe kerülhet Magyarország
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.