Mi történt azoknál a vállalatoknál, ahol alacsonyabb szinten volt a digitalizáció?

Óriási kihívás elé nézünk még a 2020-as években is, ugyanis a régi gyártósorokból rendkívül nehéz kinyerni a hatékonyság növeléséhez szükséges adatokat. Az elmúlt időszakban viszont az ipari működést kiszolgáló technológiák jelentős fejlődésnek indultak. A vállalatok is felismerték mekkora kincset jelent az adat az iparban és a gyártásinformatikában. A 4iG Nyrt. az ipari és többek között széleskörű rendszerintegrátori szakértelmével biztosítja akár retrofit gyártósorok digitalizációját is.

A magyar autógyártás jövője a tét: gyors segítség nélkül hetekre vagyunk a tömeges csődöktől, tízezres elbocsátásoktól

A magyar autógyártás jövője a tét: gyors segítség nélkül hetekre vagyunk a tömeges csődöktől, tízezres elbocsátásoktól

A koronavírus váratlan megjelenése és gyors elterjedése nehéz helyzetbe hozta a globális autóipart, a vezető autógyártók és beszállítóik sorra függesztették fel ideiglenesen termelésüket és egyelőre nem látszik, hogy mikor javulhat a helyzet érdemben. A nemzetgazdaságilag kiemelten fontos magyar autógyártás jövője is bizonytalanná vált, állami segítség nélkül néhány héten belül tömeges csődökre és tízezres elbocsátásokra kerülhet sor. Abban az esetben viszont, hogyha kellő gyorsasággal megfelelő segítség érkezik, Magyarország megőrizheti, megerősítheti szerepét a globális beszállítói láncban. Kilián Csabával, a Magyar Gépjárműipari Egyesület ügyvezető főtitkárával beszélgettünk.

A digitalizálás három varázsszava: agilitás, nyitottság és bátorság

Az ipari digitalizációs megoldások különböző felhasználási területei, valamint a startupok és vállalatok együttműködése volt a kiemelt témája annak a panelbeszélgetésnek, amelyre a Portfolio és a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) által közösen szervezett Ipar 4.0 konferencián került sor.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Mekkora lakáshitelt vehetek fel, ha átlagkereső vagyok? - Kiszámoltuk, szívderítő számok jöttek ki
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.