Egy új teszt hamarosan megmondhatja, mennyire vagyunk védettek a koronavírussal szemben

Egy új teszt hamarosan megmondhatja, mennyire vagyunk védettek a koronavírussal szemben

Az Egyesült Államokban a legtöbb ember rendelkezik bizonyos fokú immunvédettséggel a Covid-19 ellen, akár oltásból, akár fertőzésből, akár a kettő kombinációjából. De vajon mennyire védettek az egyes emberek, teszik fel a kérdést a Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatói. A választ saját fejlesztésük, egy könnyen használható teszt adhatja meg hamarosan.

Kriptós egyetemi rangsor látott napvilágot, egyetlen magyar egyetem sem fért fel a listára

Kriptós egyetemi rangsor látott napvilágot, egyetlen magyar egyetem sem fért fel a listára

Óriásira nőtt az érdeklődés a blockchain-alapú megoldások iránt, elsősorban a kriptobefektetések növekedése miatt. Egyre többen érdeklődnek a bitcoin mellett a decentralizált pénzügyek, és az NFT (-nonfungible token,- nem helyettesíthető token) iránt is. Bár a legjobban keresett állások nem feltétlenül írnak elő formális végzettséget, sok világszintű egyetem elindította saját blockchain-fókuszú képzését. A kriptohíreket közlő CoinDesk pedig éppen mostanában jelentetett meg egy 50-es ranglistát ezekről az intézményekről.

Ki a leggyengébb láncszem, ha beindul a tőzsdei zuhanás?

Ki a leggyengébb láncszem, ha beindul a tőzsdei zuhanás?

Az alapvető befektetési tanács ellenére a kisbefektetők a nagyobb tőzsdei esések során gyakran pánikszerű eladásokat hajtanak végre és a hirtelen keletkező nagy veszteségek hatására likvidálják kockázatos eszközeik jelentős részét. De egész pontosan kik a legfogékonyabbak a pánikreakcióra, és mi lehet mindennek a pszichológiai magyarázata? Ami pedig még ennél is fontosabb, hosszú távon hogy teljesítenek a hevesebb vérmérsékletű befektetők azokhoz képest, akik a komolyabb korrekciók esetén is szárazon tartották a puskaport?

Magyarországra érkezett a legnevesebb amerikai egyetem

Magyarországra érkezett a legnevesebb amerikai egyetem

Hamarosan útnak indul a bostoni székhelyű Massachusetts Institute of Technology MIT Catalyst nevű programja Európában, melynek célja, hogy paradigmaváltást hozzon a kutatás megközelítésében, a jövő kutatóinak képzésében. Az egyik legnevesebb amerikai egyetem szakemberei által kidolgozott platformban Magyarországról a Debreceni Egyetem és a GE Healthcare kap stratégiai szerepet. Martha Gray, Ernest Lara, Enrique Shadah, az MIT szakemberei, valamint Ascsillán Endre, a GE Hungary alelnöke exkluzív interjú keretében mutatták be a Portfolio-nak a program részleteit. A beszélgetésből az is kiderül, hogy a bostoni székhelyű egyetem illetékesei kétnapos magyarországi látogatásuk során az innovációs és technológiai miniszterrel is tárgyaltak.

Szuperszenzor jelzi előre a betegséget

Apró elektronikus chipekkel és milliónyi génmódosított élő sejttel teli lenyelhető kapszulát fejlesztettek ki amerikai kutatók, remélve, hogy az eszköz egy nap alkalmas lesz arra, hogy az emberek gyomrából jelezze a különböző betegségek előjeleit.

A világ legjobb egyeteme 75 millió forinttal díjazná azt, aki a közjóért szabályt sért

A világ egyik legjobb felsőoktatási intézménye, a Massachussets-i Egyetem (MIT), pontosabb az intézet egyik kutatóegysége pályázatot hirdetett szabályszegők számára. Negyedmillió dollár (vagyis mintegy 75 millió forint) ütheti a markát annak, aki a közjó érdekében sért meg valamilyen szabályt, vagy szembeszegül olyan normákkal, amelyek a társadalom egészére nézve károsak.

Íme a világ 10 "legokosabb" cége

A világ "legokosabb" cégeit rangsorolták a Nobel-díjas tudósairól ismert egyetem, az MIT hivatalos magazinjának szerzői. A leginnovatívabb cégeket válogatták ki, de ez nem volt elég ahhoz, hogy valaki bekerüljön a toplistába, hatékony üzleti modell is kell hozzá. Íme a 10 első helyezett.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.