Egymilliárd dollárra pereli a Nissant Carlos Ghosn

Egymilliárd dollárra pereli a Nissant Carlos Ghosn

Carlos Ghosn, a Renault és a Nissan volt vezetője egy igazságügyi forrás szerint egymilliárd dolláros pert indított a Nissan ellen Libanonban. A bírósági tárgyalásra szeptember 18-án kerül sor. Ghosnt 2018 végén tartóztatták le Japánban, és pénzügyi visszaéléssel vádolták meg, amit ő tagadott, azt állítva, hogy őrizetbe vétele a Nissan vezetőinek összeesküvésének része volt, hogy megakadályozzák a fúziót, írja a Reuters.

Új elektromobilitási terveket szövögetnek az autóipari legszorosabb szövetségesei

Új elektromobilitási terveket szövögetnek az autóipari legszorosabb szövetségesei

A Nissan tárgyalásokat folytat együttműködő partnerével és fő részvényesével a francia Renault konszernnel elektromobilitási beruházásaik optimalizálásáról és szövetségük versenyképességének erősítéséről - tájékoztatta a japán autógyártó vállalat vezérigazgatója pénteken a Reuters hírügynökséget.

Ez lenne az ideális családi autó 2022-ben?

Ez lenne az ideális családi autó 2022-ben?

Friss dizájnnal, jó összeszerelési minőséggel, a korábbiaknál nagyobb utastérrel, minőségi anyagokkal, alap áron is komoly biztonsági arzenállal veszi fel a versenyt az aktuális Nissan Qashqai a közepes méretű városi terepjárók között a versenytársakkal, amikből van bőven, ugyanis a Qashqai sűrű mezőnybe érkezett, gyakorlatilag alig van már olyan autógyártó, amelyiknek ne lenne ebben a méretben SUV-ja. Leteszteltük a Nissan városi terepjáróját, ami igazi családi autó, sok hellyel, kényelemmel, biztonsággal. Azt is eláruljuk, mi miért nem a tesztelt modellt választanánk, és hogy hogyan lehet okosan elkölteni a pénzünket, ha Qashqait vennénk.

Horváth András: Elon Musk nem Steve Jobs, a Tesla nem az Apple

Horváth András: Elon Musk nem Steve Jobs, a Tesla nem az Apple

Horváth Andrást rengetegen követik a YouTube-on, ami azt jelzi, hogy hatalmas érdeklődés van az elektromos autókra, hiszen a csatornáján elsősorban erről van szó. Bár véleménye megosztó és bejegyzéseivel, kommentjeivel nagy vihart kavart a villanyautós közösségben az utóbbi időszakban, érdemes őt meghallgatni, mert talán ő az az ember Magyarországon, aki a legtöbb belső égésű motor nélküli járművet próbálhatta ki itthon. A Tesla technológiai és versenyelőnyével kapcsolatban erősen szkeptikus, ugyanakkor a német prémiummárkák, vagy a Hyundai-Kia csoport kapcsán már sokkal inkább bizakodó. Emellett úgy gondolja, hogy az emobilitás forradalma nem lesz olyan gyors, mint sokan hiszik és a kisebb autók esetén is vannak komoly kétségei az átalakulás kapcsán. Ezekről és sok minden másról beszélgettünk vele a Portfolio Extra podcast legfrissebb részében.

Tovább nyit Kína, fontos változás jön az autóiparban

Tovább nyit Kína, fontos változás jön az autóiparban

A kínai kormány jövő évi hatállyal megszünteti a külföldi autógyártók autóipari befektetéseire vonatkozó korlátozásokat, és ezzel a globális szereplőkre vonatkozó utolsó jelentős korlátozást is eltörölte.

Dollármilliárdokat ölne a Nissan az elektromos autókba

Dollármilliárdokat ölne a Nissan az elektromos autókba

A Nissan bejelentette, hogy a következő öt évben 2 000 milliárd jent (17,59 milliárd dollárt) költ járművei villamosításának felgyorsítására, hogy felzárkózzon a riválisokhoz az autóipar egyik leggyorsabban növekvő területén. Ez az első alkalom, hogy Japán harmadik számú autógyártója, amelynek Leaf modellje több mint egy évtizeddel ezelőtt a világ egyik első tömegpiaci elektromos járműgyártója volt, átfogó villamosítási tervet mutatott be.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.