microsoft előadás portfolio private health forum
Gazdaság

Megállíthatatlanul digitalizálódik az egészségügy

A koronavírus-járvány okozta új helyzet arra készteti az egészségügyi szolgáltatókat – legyenek bárhol a világon -, hogy alkalmazkodjanak és újratervezzenek – fejtette ki a Private Health Forumon tartott előadásában Ruthy Kaidar, a Microsoft egészégügyi üzletágának Közép- és Kelet-Európáért felelős igazgatója, aki konkrét esettanulmányokon keresztül mutatta be, hogy milyen óriási potenciál rejlik a digitális megoldások egészségügyben történő hasznosításában.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Átalakulóban van az egészségügy

– jelezte előadásában Ruthy Kaidar, aki több fontos hatást sorolt fel ennek szemléltetésére.

  • Idézett egy felmérést, mely szerint a megkérdezett betegek 92%-a gondolja azt, hogy az ő ellátását végző egészségügyi intézmény lásson rá az egészségügyi múltjára. Ez az egészségügy fogyasztási termékké, szolgáltatássá való átalakulásának egyik jele (consumerization).
  • Minden második évben megkétszereződik az egészségügy által generált adatok mennyisége.
  • A várakozások szerint 2021-ben már 6,6 milliárd dollár értékű lesz a szektorban a mesterséges intelligencia alkalmazásának piaca.
  • Hat milliárd dollár kár éri a szektort az adatsértések, feltörések miatt.
  • A koronavírus hatására átlagosan az elektív beavatkozások 70%-át törölték.
  • Szintén ebben a helyzetben Nagy-Britanniában hetente 200 ezer rákszűrést függesztenek fel.
  • Az új helyzet arra ösztönzi a szektor szereplőit, hogy jobban együttműködjenek.
  • Mostanra a válság üzemmódból egyre inkább az újratervezés irányába mozdulnak el az intézmények menedzserei.

A fentiek miatt a technológiai vállalat egyre több megkeresést kapott a tomboló járvány közepette, hogy hogyan tudnának (egészségügyi cégek, szolgáltatócégek) felépülni ebből a krízisből és újratervezni, újraalapozni a jövőjüket. Az IT cég ezt felismerve létrehozott egy speciális, külön a szektorra specializált platformot. Ennek keretében három területet azonosítottak, ahol lényeges támogatást tudnak adni: a betegelköteleződést fokozását, az egészségügyi csapat jobb együttműködésének lehetőségét, a klinikai és működési adatokra való jobb rálátást.

A Microsoft illetékes régiós igazgatója konkrét esettanulmányokat is hozott magával az előadására. Példaként említette Románia egyik legnagyobb magánkórházláncát, a Regina Mariát, ahol a járvány kitörésekor nagyon gyorsan azonosították az igényüket: virtuális betegellátásra van szükségük mielőbb. 10 nap alatt fejlesztett ezért olyan rendszert, amelyhez 500 orvos csatlakozott és elindultak a virtuális vizitek. Rövid idő alatt azonban egy virtuális klinikává fejlődött és lebonyolított 100 ezer virtuális orvos-beteg találkozót. Az amerikai Northwell Healthnél pedig az orvosok közötti kommunikációt javították azzal, hogy biztonságos és védett rendszerben osztották meg egymással a betegek adatait, amennyiben azok hozzájárultak és szükségessé vált. Ezzel kevesebb időt kellett tölteni telefonálással, információgyűjtéssel és így több idejük maradt az orvosoknak a betegekre, a gyógyításra. A pennsylvaniai St Luke’s csoport 70%-kal csökkentette a telefonos ügyfélszolgálat leterheltségét annak köszönhetően, hogy egy központi információs oldalt hozott létre, ahol rengeteg általános jellegű kérdést megválaszolnak.

microsoft előadás portfolio private health forum
Ruthy Kaidar online tartotta meg előadását a Private Health Forumon.

Képek forrása: Berecz Valter/Portfolio

Balaton strand víz felhő vihar
koronavirus
Európa legjobb üzleti iskolái között a Corvinus
Zsidai Roy
pf_hinta-20201125
bicoin2
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Balaton strand víz felhő vihar