Megállíthatatlanul digitalizálódik az egészségügy
Gazdaság

Megállíthatatlanul digitalizálódik az egészségügy

A koronavírus-járvány okozta új helyzet arra készteti az egészségügyi szolgáltatókat – legyenek bárhol a világon -, hogy alkalmazkodjanak és újratervezzenek – fejtette ki a Private Health Forumon tartott előadásában Ruthy Kaidar, a Microsoft egészégügyi üzletágának Közép- és Kelet-Európáért felelős igazgatója, aki konkrét esettanulmányokon keresztül mutatta be, hogy milyen óriási potenciál rejlik a digitális megoldások egészségügyben történő hasznosításában.

Átalakulóban van az egészségügy

– jelezte előadásában Ruthy Kaidar, aki több fontos hatást sorolt fel ennek szemléltetésére.

  • Idézett egy felmérést, mely szerint a megkérdezett betegek 92%-a gondolja azt, hogy az ő ellátását végző egészségügyi intézmény lásson rá az egészségügyi múltjára. Ez az egészségügy fogyasztási termékké, szolgáltatássá való átalakulásának egyik jele (consumerization).
  • Minden második évben megkétszereződik az egészségügy által generált adatok mennyisége.
  • A várakozások szerint 2021-ben már 6,6 milliárd dollár értékű lesz a szektorban a mesterséges intelligencia alkalmazásának piaca.
  • Hat milliárd dollár kár éri a szektort az adatsértések, feltörések miatt.
  • A koronavírus hatására átlagosan az elektív beavatkozások 70%-át törölték.
  • Szintén ebben a helyzetben Nagy-Britanniában hetente 200 ezer rákszűrést függesztenek fel.
  • Az új helyzet arra ösztönzi a szektor szereplőit, hogy jobban együttműködjenek.
  • Mostanra a válság üzemmódból egyre inkább az újratervezés irányába mozdulnak el az intézmények menedzserei.

A fentiek miatt a technológiai vállalat egyre több megkeresést kapott a tomboló járvány közepette, hogy hogyan tudnának (egészségügyi cégek, szolgáltatócégek) felépülni ebből a krízisből és újratervezni, újraalapozni a jövőjüket. Az IT cég ezt felismerve létrehozott egy speciális, külön a szektorra specializált platformot. Ennek keretében három területet azonosítottak, ahol lényeges támogatást tudnak adni: a betegelköteleződést fokozását, az egészségügyi csapat jobb együttműködésének lehetőségét, a klinikai és működési adatokra való jobb rálátást.

A Microsoft illetékes régiós igazgatója konkrét esettanulmányokat is hozott magával az előadására. Példaként említette Románia egyik legnagyobb magánkórházláncát, a Regina Mariát, ahol a járvány kitörésekor nagyon gyorsan azonosították az igényüket: virtuális betegellátásra van szükségük mielőbb. 10 nap alatt fejlesztett ezért olyan rendszert, amelyhez 500 orvos csatlakozott és elindultak a virtuális vizitek. Rövid idő alatt azonban egy virtuális klinikává fejlődött és lebonyolított 100 ezer virtuális orvos-beteg találkozót. Az amerikai Northwell Healthnél pedig az orvosok közötti kommunikációt javították azzal, hogy biztonságos és védett rendszerben osztották meg egymással a betegek adatait, amennyiben azok hozzájárultak és szükségessé vált. Ezzel kevesebb időt kellett tölteni telefonálással, információgyűjtéssel és így több idejük maradt az orvosoknak a betegekre, a gyógyításra. A pennsylvaniai St Luke’s csoport 70%-kal csökkentette a telefonos ügyfélszolgálat leterheltségét annak köszönhetően, hogy egy központi információs oldalt hozott létre, ahol rengeteg általános jellegű kérdést megválaszolnak.

microsoft előadás portfolio private health forum
Ruthy Kaidar online tartotta meg előadását a Private Health Forumon.

Képek forrása: Berecz Valter/Portfolio

RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
idős nyugdíjas nyugdíj szomorú