Mesterséges intelligencia és autonóm járművek - ezek a legjelentősebb fejlesztések a BME-n
Gazdaság

Mesterséges intelligencia és autonóm járművek - ezek a legjelentősebb fejlesztések a BME-n

Portfolio
A mesterséges intelligencia és az 5G technológia a központi témái a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központja (FIEK) által szervezett, június 9-ei Innovációs Napnak. A rendezvényen megszólalnak a műegyetemi ökoszisztéma legfontosabb ipari szereplői, -  a Siemens Zrt., a Rolls-Royce Hungary Kft., a Nokia Solutions and Networks Kft., az MVM Energetika Zrt. és a Richter Gedeon Nyrt. - és bemutatják egyetemi fejlesztéseiket. Frank Fitzek professzor pedig, a Drezdai Műszaki Egyetem 5G laborjának vezetője, nem csak az 5G, hanem a 6G és a Tactile Internet világába is bevezeti a hallgatóságot.

Különleges szakmai programmal várja a BME az innováció iránt érdeklődőket június 9-én. Az Innovációs Nap célja, hogy bemutassa az egyetemen zajló legfontosabb nagyvállalati fejlesztéseket és a legújabb kutatási eredményeket.

A rendezvény első felében a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központja (FIEK projekt) szereplőinek szemszögéből ismerhetjük meg az ipar-egyetem projektek innovációs jelentőségét. Az egyetem nagyvállalati partnerei - a Siemens Zrt., a Rolls-Royce Hungary Kft., a Nokia Solutions and Networks Kft., az MVM Energetika Zrt., és a Richter Gedeon Nyrt. - vezetői és az egyetemi szakmai vezetők számolnak be a tapasztalataikról.

Ezután Frank Fitzek, a Drezdai Műszaki Egyetem kommunikációs hálózatok tanszéke és az 5G Lab Németország vezetője élőben jelentkezik Németországból, angol nyelvű előadásának fókuszában pedig az 5G, a 6G és a Tactile Internet áll majd.

Az innovációs napon az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a BME Z10 Inkubátor programjának működésébe is, 2021 májusáig közel 200 vállalkozási ötlettel jelentkeztek  a hallgatók és 15 startup kapott 1,5 milliárd forint összértékű befektetést.

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Címlapkép forrás: BME

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Annyira súlyos a válsághelyzet Németországban, hogy az már nem is igaz

Pénzügyi modellező/ vezető modellező

Pénzügyi modellező/ vezető modellező

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?