BME_kép
Gazdaság

Mesterséges intelligencia és autonóm járművek - ezek a legjelentősebb fejlesztések a BME-n

Portfolio
A mesterséges intelligencia és az 5G technológia a központi témái a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központja (FIEK) által szervezett, június 9-ei Innovációs Napnak. A rendezvényen megszólalnak a műegyetemi ökoszisztéma legfontosabb ipari szereplői, -  a Siemens Zrt., a Rolls-Royce Hungary Kft., a Nokia Solutions and Networks Kft., az MVM Energetika Zrt. és a Richter Gedeon Nyrt. - és bemutatják egyetemi fejlesztéseiket. Frank Fitzek professzor pedig, a Drezdai Műszaki Egyetem 5G laborjának vezetője, nem csak az 5G, hanem a 6G és a Tactile Internet világába is bevezeti a hallgatóságot.

Különleges szakmai programmal várja a BME az innováció iránt érdeklődőket június 9-én. Az Innovációs Nap célja, hogy bemutassa az egyetemen zajló legfontosabb nagyvállalati fejlesztéseket és a legújabb kutatási eredményeket.

A rendezvény első felében a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központja (FIEK projekt) szereplőinek szemszögéből ismerhetjük meg az ipar-egyetem projektek innovációs jelentőségét. Az egyetem nagyvállalati partnerei - a Siemens Zrt., a Rolls-Royce Hungary Kft., a Nokia Solutions and Networks Kft., az MVM Energetika Zrt., és a Richter Gedeon Nyrt. - vezetői és az egyetemi szakmai vezetők számolnak be a tapasztalataikról.

Ezután Frank Fitzek, a Drezdai Műszaki Egyetem kommunikációs hálózatok tanszéke és az 5G Lab Németország vezetője élőben jelentkezik Németországból, angol nyelvű előadásának fókuszában pedig az 5G, a 6G és a Tactile Internet áll majd.

Az innovációs napon az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a BME Z10 Inkubátor programjának működésébe is, 2021 májusáig közel 200 vállalkozási ötlettel jelentkeztek  a hallgatók és 15 startup kapott 1,5 milliárd forint összértékű befektetést.

A programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Címlapkép forrás: BME

MOR_9016
STA_7955
bull
vakcina
fauci
bét
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Ingynes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Ursula von der Leyen Charles Michel franciaorszag egyesutl allamok ausztralia210921