Tízezres támogatást kaphatnak a tanévkezdésre a családok: így lehet igényelni
Gazdaság

Tízezres támogatást kaphatnak a tanévkezdésre a családok: így lehet igényelni

Portfolio
Az iskolakezdés jelentős anyagi terhet ró a magyar családokra, egy átlagos, kétgyermekes család összesen 40-80 ezer forintot költ ebben az időszakban, de jó hír, hogy az önkormányzatok idén is biztosítanak a támogatást a rászorulók számára.

Egy átlagos, kétgyermekes család összesen 40-80 ezer forintot költ ebben az időszakban, de az első osztályt kezdőknek még az otthoni irodabútorok a számítástechnikai eszközök megvásárlása további, jelentősebb kiadást jelenthet - írja a Pénzcentrum a Pulzus Kutató által tavaly készített felmérésére hivatkozva. Az iskolakezdéssel járó kiadások ugyanakkor ennél is magasabbak lehetnek, ha a gyerekek felsőoktatási tanulmányaikat kezdik ősszel egy új városban.

A családok számára némi segítséget nyújthatnak különböző támogatások. A Pénzcentrum több önkormányzatot is megkeresett, a válaszokból kiderül, hogy

szinte minden városban és kerületben elérhető a segítség, érdemes tehát felmenni a helyi települési önkormányzat internetes oldalára, és onnan letölteni az igénylőlapokat.

A cikkből, melyet teljes terjedelmében itt lehet elolvasni, kiderül többek közt, hogy Terézvárosban, Erzsébetvárosban, Óbudán, Budafok-Tétényben, Debrecenben vagy Békéscsabán milyen lehetőségei vannak a családoknak.

Címlapkép: Getty Images

Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
euróérme