Elektromos volvo vontató
Gazdaság

Forgalomba állt Magyarország első tisztán elektromos Volvo nyergesvontatója

Portfolio
A Volvo Hungária Kft. átadta a Waberer’s csoportnak Magyarország első tisztán elektromos meghajtású Volvo nyergesvontatóját, egy elektromos Volvo FH modellt.

A Waberer’s International Nyrt. átvette az ország legújabb környezetbarát tehergépjárművét, a lokálisan nulla károsanyag-kibocsátású elektromos Volvo FH-t, amely a logisztikai csomópontok és a nagyvárosok között történő gyors és kényelmes áruszállításra tervezték – és ebből a célból használják majd a Waberer’s szolgálatában is. - tájékoztatta a Portfoliot a gyártó pénteki közleményében.

A Volvo Hungária Kft. 2021 szeptemberében adta át a Waberer’s cégcsoportnak az ország első szériában gyártott, és egyben a cégcsoport flottájának első elektromos tehergépjárművét, egy elektromos Volvo FL modellt. Ezt követte 2022 novemberében egy újabb elektromos Volvo FL típusú középkategóriás elektromos tehergépjármű átadása. A Waberer’s flottájában a most átadott, elektromos hajtáslánccal ellátott Volvo FH modell tehát már a harmadik a svéd gyártó tisztán elektromos termékei közül.

Az akár 300 kilométeres hatótávért a 6 akkumulátorból álló, összesen 540 kWh kapacitású akkumulátorcsomag felel. A jármű hajtásláncát 3 darab villanymotor és a Volvo Trucks egyedi fejlesztésű I-Shift automatizált sebességváltója alkotja, amely 490 kW folyamatos teljesítményt biztosít, nulla kipufogógáz-kibocsátás mellett. Váltóáramú töltővel az akkumulátorok teljes feltöltése 10 órát vesz igénybe, egyenáramú töltővel ugyanez mindössze 2 órát igényel.

“Amikor másféle éve átvettük a régióban elsőként, az első szériában gyártott elektromos Volvo tehergépjárművet,  akkor vált igazán nyilvánvalóvá, hogy az elektromobilizáció a közúti fuvarozás része lett. Ezért hoztuk létre a Waberer’s Green Division egységet, amelynek többek között az a feladata, hogy olyan új és már bevethető technológiákat kutasson fel, mint amit a Volvo ma bemutatott és átadott nekünk. Az altenatív hajtású flottánk így immár 8 darabosra bővült”- mondta Erdélyi Barna, a Waberer’s International Nyrt. Igazgatósági tagja.

A Volvo Trucks azt az ambiciózus célt tűzte ki maga elé, hogy 2030-ra 50%-kal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását, 7 év múlva minden második új Volvo tehergépjármű alternatív hajtáslánccal gurul majd le a gyártósorról.

Címlapkép: Volvo Trucks Hungary

prima primissima 2023
bika
Megvan, mikor kapják meg a kormány ajándékát a nyugdíjasok
Reuters-forrásmegjelelölés-ukran-katona-gyakorlat-orosz-ukran-haboru2
X twitter Elon Musk
Tematikus PR cikk
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2023. november 29.
Agrárszektor Konferencia 2023
2023. december 5.
Otthonteremtés 2024-ben
2023. december 5.
Property Awards 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
prima primissima 2023