Forgalomba állt Magyarország első tisztán elektromos Volvo nyergesvontatója
Gazdaság

Forgalomba állt Magyarország első tisztán elektromos Volvo nyergesvontatója

Portfolio
A Volvo Hungária Kft. átadta a Waberer’s csoportnak Magyarország első tisztán elektromos meghajtású Volvo nyergesvontatóját, egy elektromos Volvo FH modellt.

A Waberer’s International Nyrt. átvette az ország legújabb környezetbarát tehergépjárművét, a lokálisan nulla károsanyag-kibocsátású elektromos Volvo FH-t, amely a logisztikai csomópontok és a nagyvárosok között történő gyors és kényelmes áruszállításra tervezték – és ebből a célból használják majd a Waberer’s szolgálatában is. - tájékoztatta a Portfoliot a gyártó pénteki közleményében.

A Volvo Hungária Kft. 2021 szeptemberében adta át a Waberer’s cégcsoportnak az ország első szériában gyártott, és egyben a cégcsoport flottájának első elektromos tehergépjárművét, egy elektromos Volvo FL modellt. Ezt követte 2022 novemberében egy újabb elektromos Volvo FL típusú középkategóriás elektromos tehergépjármű átadása. A Waberer’s flottájában a most átadott, elektromos hajtáslánccal ellátott Volvo FH modell tehát már a harmadik a svéd gyártó tisztán elektromos termékei közül.

Az akár 300 kilométeres hatótávért a 6 akkumulátorból álló, összesen 540 kWh kapacitású akkumulátorcsomag felel. A jármű hajtásláncát 3 darab villanymotor és a Volvo Trucks egyedi fejlesztésű I-Shift automatizált sebességváltója alkotja, amely 490 kW folyamatos teljesítményt biztosít, nulla kipufogógáz-kibocsátás mellett. Váltóáramú töltővel az akkumulátorok teljes feltöltése 10 órát vesz igénybe, egyenáramú töltővel ugyanez mindössze 2 órát igényel.

“Amikor másféle éve átvettük a régióban elsőként, az első szériában gyártott elektromos Volvo tehergépjárművet,  akkor vált igazán nyilvánvalóvá, hogy az elektromobilizáció a közúti fuvarozás része lett. Ezért hoztuk létre a Waberer’s Green Division egységet, amelynek többek között az a feladata, hogy olyan új és már bevethető technológiákat kutasson fel, mint amit a Volvo ma bemutatott és átadott nekünk. Az altenatív hajtású flottánk így immár 8 darabosra bővült”- mondta Erdélyi Barna, a Waberer’s International Nyrt. Igazgatósági tagja.

A Volvo Trucks azt az ambiciózus célt tűzte ki maga elé, hogy 2030-ra 50%-kal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását, 7 év múlva minden második új Volvo tehergépjármű alternatív hajtáslánccal gurul majd le a gyártósorról.

Címlapkép: Volvo Trucks Hungary

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a friss inflációs adat! Még csökken a drágulás üteme Magyarországon
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
pleschinger gyula mnb