Forgalomba állt Magyarország első tisztán elektromos Volvo nyergesvontatója
Gazdaság

Forgalomba állt Magyarország első tisztán elektromos Volvo nyergesvontatója

Portfolio
A Volvo Hungária Kft. átadta a Waberer’s csoportnak Magyarország első tisztán elektromos meghajtású Volvo nyergesvontatóját, egy elektromos Volvo FH modellt.

A Waberer’s International Nyrt. átvette az ország legújabb környezetbarát tehergépjárművét, a lokálisan nulla károsanyag-kibocsátású elektromos Volvo FH-t, amely a logisztikai csomópontok és a nagyvárosok között történő gyors és kényelmes áruszállításra tervezték – és ebből a célból használják majd a Waberer’s szolgálatában is. - tájékoztatta a Portfoliot a gyártó pénteki közleményében.

A Volvo Hungária Kft. 2021 szeptemberében adta át a Waberer’s cégcsoportnak az ország első szériában gyártott, és egyben a cégcsoport flottájának első elektromos tehergépjárművét, egy elektromos Volvo FL modellt. Ezt követte 2022 novemberében egy újabb elektromos Volvo FL típusú középkategóriás elektromos tehergépjármű átadása. A Waberer’s flottájában a most átadott, elektromos hajtáslánccal ellátott Volvo FH modell tehát már a harmadik a svéd gyártó tisztán elektromos termékei közül.

Az akár 300 kilométeres hatótávért a 6 akkumulátorból álló, összesen 540 kWh kapacitású akkumulátorcsomag felel. A jármű hajtásláncát 3 darab villanymotor és a Volvo Trucks egyedi fejlesztésű I-Shift automatizált sebességváltója alkotja, amely 490 kW folyamatos teljesítményt biztosít, nulla kipufogógáz-kibocsátás mellett. Váltóáramú töltővel az akkumulátorok teljes feltöltése 10 órát vesz igénybe, egyenáramú töltővel ugyanez mindössze 2 órát igényel.

“Amikor másféle éve átvettük a régióban elsőként, az első szériában gyártott elektromos Volvo tehergépjárművet,  akkor vált igazán nyilvánvalóvá, hogy az elektromobilizáció a közúti fuvarozás része lett. Ezért hoztuk létre a Waberer’s Green Division egységet, amelynek többek között az a feladata, hogy olyan új és már bevethető technológiákat kutasson fel, mint amit a Volvo ma bemutatott és átadott nekünk. Az altenatív hajtású flottánk így immár 8 darabosra bővült”- mondta Erdélyi Barna, a Waberer’s International Nyrt. Igazgatósági tagja.

A Volvo Trucks azt az ambiciózus célt tűzte ki maga elé, hogy 2030-ra 50%-kal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását, 7 év múlva minden második új Volvo tehergépjármű alternatív hajtáslánccal gurul majd le a gyártósorról.

Címlapkép: Volvo Trucks Hungary

Holdblog

Ők a legjobban fizetett kormányfők

Anno Rómában, annak is köztársaságkorában a magasabb állami közhivatalok ellátásáért nem járt fizetés. A magisztrátusi pozíciókat kizárólag vagyonos emberek pályázhatták meg, akiknek

Holdblog

Vakmajom: New York-i kedvességek

New York városában jár éppen a Vakmajom, és ha már ott van, posztolt is a Facebookra, innen gyűjtöttünk egy csokrot szombatra. New York-i kedvességek Vacakol... The post Vakmajom: New York-i kedv

Holdblog

Balásy Zsolt: Lakásom van, vagyonom nincs?

Prominens magyar politikus: úgy látom, a migrációval - mindegy, hogy országhatárokon át, vagy belül - csak a baj van. Prominens közgazdász bárhol a világon: a... The post Balásy Zsolt: Lakáso

KonyhaKontrolling

Miért jó befektetés az ingatlan?

Akik régóta olvasnak, tudják, hogy az ingatlan nem a kedvenc befektetési formám. Nem csupán azért, mert fizikailag hozzáköt egy helyhez, hanem azért sem, mert nagyon kevesen tudják előre felmé

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen ábra, ami megmutatja, mekkora valójában az orosz hadsereg friss területhódítása
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
napelem