Ingatlan

Így néznének ki a belváros üres üzletei - Kihirdették a nyerteseket

Portfolio
​Lezárult Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala Rögtön jövök! címmel, az üres üzlethelyiségek kezelésének témájában kiírt, másfélmillió forintos díjazású ötletpályázata. Az eredményeket a belváros Kossuth Lajos utcai egyik üres üzlethelyiségben hirdették ki, a beérkezett 105 darab pályaműből kiállítás nyílt.

Ughy Attila, a főváros városképvédelmi és városfejlesztési tanácsnoka az eredményhirdetésen szólt arról, hogy a régen virágzó, ma üresen álló kirakatokat szerették volna újra benépesíteni. Mint mondta, az ötlet Kolozsvárról származik, ahol az üres kirakatokat 100 évvel ezelőtti városképekkel takarják el. Budapesten emellett az is fontos cél, hogy a közösségi élet a bevásárlóközpontokból visszatérjen a közterekre, s ha az megvan, az üzlet is vissza fog térni - mondta a városfejlesztési tanácsnok.A tanácsnok hangsúlyozta: olyan komplex, funkciójában, összetettségében új ötletrendszert kerestek, ami nemcsak azt mutatja meg, van egy olyan üzlet, ami kiadásra vár, hanem a közösségi érdekek bevonásával lehetővé teszi azt, hogy újra megjelenjen a kirakatokban az élet.

Így néznének ki a belváros üres üzletei - Kihirdették a nyerteseket
Finta Sándor, Budapest főépítésze a pályázattal kapcsolatban részletezte, a pályázatra két kategóriában lehetett pályamunkát benyújtani. Az "A" programrészben grafikai tervezési feladatként a teljes főváros területén futó, kiüresedett üzlethelyiségeket gyűjtő (tervezett) online adatbázis kezdőlapjának grafikai tervére és logójának megtervezésére várták a válaszokat. A pályázat másik feladataként a "B" program keretében a használaton kívüli üzlethelyiségek kirakatában elhelyezhető "okos" installáció/alkotás létrehozása volt a cél.

Így néznének ki a belváros üres üzletei - Kihirdették a nyerteseket
Budapest nemrégiben elkészült Új Városfejlesztési Koncepciójában kiemelt városfejlesztési célok között szerepel az "Értékalapú területhasználat", illetve "a város épített és természeti értékeinek hatékony védelme, a meglévő értékekhez méltó színvonalú új értékek létrehozása, mindezek széleskörű népszerűsítése. Tarlós István főpolgármester maga is támogatta az ötletpályázat megvalósítását, álláspontja szerint a kiüresedett üzlethelyiségek jelenlegi helyzetében változást kell elérni, és az ötletpályázattal új lendületet kaphat a belváros gazdasága.

Így néznének ki a belváros üres üzletei - Kihirdették a nyerteseket
Simonffy Márta a pályaműveknek otthont adó Kossuth Lajos utcai helyiség tulajdonosának, a terézvárosi önkormányzatnak az alpolgármestere azt mondta: bízik abban, hogy a Rögtön jövök! elnevezésű programban valóban mielőbb lekerülnek a kiadó táblák a portálokról és a lepusztult, üres helyek megtelnek élettel. Jelezte: örömmel tapasztalja, hogy egyebek mellett az Október 6. utcában és a Hunyadi téren pozitív változások indultak meg.


Így néznének ki a belváros üres üzletei - Kihirdették a nyerteseket
Finta Sándor, főépítész, Budapest
Az ötletpályázatra 105 darab pályamű érkezett be, az ötletek díjazására és a felhasználási jogok megvételére bruttó 1 500 000 forint állt rendelkezésre, melyből az A program díjazása 300 000 forint, a B program díjazására rendelkezésre álló keretösszeg 1 200 000 forint.

Így néznének ki a belváros üres üzletei - Kihirdették a nyerteseket
A kiállítás megtekinthető 2013. május 27-én és 28-án 8 - 16 óra között.

Képek forrása: budapest.hu
Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Van egy hely, ahol máig nem ért véget a második világháború

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bécs, irodaház, város