Ingatlan

Így néznének ki a belváros üres üzletei - Kihirdették a nyerteseket

Portfolio
​Lezárult Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala Rögtön jövök! címmel, az üres üzlethelyiségek kezelésének témájában kiírt, másfélmillió forintos díjazású ötletpályázata. Az eredményeket a belváros Kossuth Lajos utcai egyik üres üzlethelyiségben hirdették ki, a beérkezett 105 darab pályaműből kiállítás nyílt.

Ughy Attila, a főváros városképvédelmi és városfejlesztési tanácsnoka az eredményhirdetésen szólt arról, hogy a régen virágzó, ma üresen álló kirakatokat szerették volna újra benépesíteni. Mint mondta, az ötlet Kolozsvárról származik, ahol az üres kirakatokat 100 évvel ezelőtti városképekkel takarják el. Budapesten emellett az is fontos cél, hogy a közösségi élet a bevásárlóközpontokból visszatérjen a közterekre, s ha az megvan, az üzlet is vissza fog térni - mondta a városfejlesztési tanácsnok.A tanácsnok hangsúlyozta: olyan komplex, funkciójában, összetettségében új ötletrendszert kerestek, ami nemcsak azt mutatja meg, van egy olyan üzlet, ami kiadásra vár, hanem a közösségi érdekek bevonásával lehetővé teszi azt, hogy újra megjelenjen a kirakatokban az élet.

Így néznének ki a belváros üres üzletei - Kihirdették a nyerteseket
Finta Sándor, Budapest főépítésze a pályázattal kapcsolatban részletezte, a pályázatra két kategóriában lehetett pályamunkát benyújtani. Az "A" programrészben grafikai tervezési feladatként a teljes főváros területén futó, kiüresedett üzlethelyiségeket gyűjtő (tervezett) online adatbázis kezdőlapjának grafikai tervére és logójának megtervezésére várták a válaszokat. A pályázat másik feladataként a "B" program keretében a használaton kívüli üzlethelyiségek kirakatában elhelyezhető "okos" installáció/alkotás létrehozása volt a cél.

Így néznének ki a belváros üres üzletei - Kihirdették a nyerteseket
Budapest nemrégiben elkészült Új Városfejlesztési Koncepciójában kiemelt városfejlesztési célok között szerepel az "Értékalapú területhasználat", illetve "a város épített és természeti értékeinek hatékony védelme, a meglévő értékekhez méltó színvonalú új értékek létrehozása, mindezek széleskörű népszerűsítése. Tarlós István főpolgármester maga is támogatta az ötletpályázat megvalósítását, álláspontja szerint a kiüresedett üzlethelyiségek jelenlegi helyzetében változást kell elérni, és az ötletpályázattal új lendületet kaphat a belváros gazdasága.

Így néznének ki a belváros üres üzletei - Kihirdették a nyerteseket
Simonffy Márta a pályaműveknek otthont adó Kossuth Lajos utcai helyiség tulajdonosának, a terézvárosi önkormányzatnak az alpolgármestere azt mondta: bízik abban, hogy a Rögtön jövök! elnevezésű programban valóban mielőbb lekerülnek a kiadó táblák a portálokról és a lepusztult, üres helyek megtelnek élettel. Jelezte: örömmel tapasztalja, hogy egyebek mellett az Október 6. utcában és a Hunyadi téren pozitív változások indultak meg.


Így néznének ki a belváros üres üzletei - Kihirdették a nyerteseket
Finta Sándor, főépítész, Budapest
Az ötletpályázatra 105 darab pályamű érkezett be, az ötletek díjazására és a felhasználási jogok megvételére bruttó 1 500 000 forint állt rendelkezésre, melyből az A program díjazása 300 000 forint, a B program díjazására rendelkezésre álló keretösszeg 1 200 000 forint.

Így néznének ki a belváros üres üzletei - Kihirdették a nyerteseket
A kiállítás megtekinthető 2013. május 27-én és 28-án 8 - 16 óra között.

Képek forrása: budapest.hu
Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a \"mágikus hetes\" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása - a február 22-i kereskedési nap zárása utáni értékek szerint.

Holdblog

Miért kellett a Mol-nak az UTE?!

HOLD After Hours. Horváth Ágnessel, a Mol vezető közgazdászával vitatkoztunk olajról, UTE-ról, Molról, meg Ryan Goslingról.  Jó szórakozást! 00:45    Miért kellett a Mol-nak a

RSM Blog

Mikor érdemes HR tanácsadóhoz fordulni?

Napjainkban az üzleti eredményesség egyik legfontosabb támogatója a stratégiához közvetlenül hozzájáruló, gyors változásokra képes, emberközpontú HR menedzsment. Biztosítja a szervezet n

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Miért van szüksége Magyarországnak még több Gripen vadászbombázóra?
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!