Ingatlan

Grandiózus projektek: így alakul át Budapest

Portfolio
Pár éven belül nagyobbnál nagyobb irodaházak, lakóépületek, kulturális intézmények, vagy akár plázák nőhetnek ki a földből Budapest szinte egészét lefedve. Néhol ezek a projektek olyan nagy volumenűek, grandiózusak, hogy egy egész városrész átalakulását jelentik, ezek közül 3-at mutattak be a Property Investment Forum 2018 keretében a projektekért felelős vezetők.
Elsőként Bősze Szilvia, üzletfejlesztési igazgató, Paulinyi-Reith & Partners Zrt. beszélt a folyamatban lévő fejlesztésekről. A trendek azt mutatják, hogy egy felgyorsuló világban élünk, most építjük azokat az épületeket, amiket 30-50 év múlva is használni fognak, ezért azt kell tudnunk, hogy csak a legjobbat lehet csinálni. 2011-ben kezdett el 50 ember azon gondolkozni, hogy miként lehetne Budapesten egy mindent átfogó fejlesztési tervet létrehozni, amit 2013-ban Budapest 2030 néven el is fogadtak. Ennek a tervnek olyan projektek is a részesei mint a Liget Budapest, a Central Park, a Budapest ONE és az Etele Plaza.

Grandiózus projektek: így alakul át Budapest
Dr. Gyorgyevics Benedek, vezérigazgató, Városliget Zrt. mutatta be a Liget Budapest projekt jelenlegi legfontosabb momentumait.

2018 már a kivitelezésekről és az átadásokról szól a Városligetnél. Megváltoztak az elvárások a közösségi terekben, minél többféle igényt kell kielégíteni, és ez a célunk a Liget projektnél is, hogy minél többféle közösségi teret tudjunk létrehozni. Ma már egy múzeumtól azt várjuk, hogy interaktív legyen.

Hol tart most a projekt?

Átadásra került a Szépművészeti Múzeum, ami speciálisan a gyerekeknek, az ő igényeiknek megfelelően lett átalakítva. 2019-ben átadják az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központot, ahol egy restaurátor műhely és egy 13 ezer négyzetméternyi közpark is kialakításra kerül. A biodóm kivitelezése is folyamatban van, a volt vidámparki területen, ami az állatkertet lényegében négy évszakossá teszi, és a hidegebb időben is lehetővé válik, hogy látogatókat fogadjon.

Grandiózus projektek: így alakul át Budapest
Az 56-osok terén a Néprajzi Múzeum kivitelezése is folyamatban van, a gyermekbarát épületben helyet kap egy gyermekmúzeum, ahol a kiállított darabokat kézbe is tudják venni, ezzel is közelebb hozva a gyermekeket a kultúrához. A Magyar Zene Házánál a föld alatti termektől egészen a tetőig funkcionalitást kap az üveg épület. Végül a közparkban átadásra került egy kutyás élménypark és egy ifjúsági sportpálya, valamint a Vakok Kertje is a közlemúltban készült el.

Grandiózus projektek: így alakul át Budapest
Liget Budapest

Central Park

A grandiózus projektek közül szintén nem maradhatott ki a Westend mellett, mintegy 9 hektáros területen épülő Central Park, amit Ágházi Gyula MRICS, vezérigazgató, Gránit Pólus mutatott be a nagyközönség számára.

Egy évvel ezelőtt azt jelentettem be, hogy jóváhagyásra került a költségtervezet és elindulhat a koncepció terv kidolgozása, amit azóta el is kezdtünk, így várhatóan 2023-ban átadhatjuk a projekt első részeit.

A Nyugatiból kiinduló sínek erősen elválasztják a város egyes részeit, így szeretnék, hogy erre megoldást találjanak és a sínek eltűnjenek erről a területről. A Central Park több kerületen át húzódik, sok mindenkit érint. Cél, hogy egy élményközpontot alakítsanak ki, ahol többek között megfelelő mennyiségű a zöldterület, és bár jelen van a technológia, az mégsem árasztja el túl sok információval a látogatókat, az ott lakókat és dolgozókat.

Grandiózus projektek: így alakul át Budapest

Mi lesz itt?

  • 2 hektáros közpark
  • bevásárlóközpont
  • 1000 lakás
  • irodák
  • hotel,
  • rendezvényközpont
  • park oló.

Budapest One - Etele tengely

A konferencia következő előadásában a Kelenföldön épülő 65 ezer négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező Budapest ONE projektről számolt be Tatár Tibor MRICS, vezérigazgató, Futureal.

Grandiózus projektek: így alakul át Budapest
2019 második félévében adhatják át a Budapest ONE első ütemét, ami 25 ezer négyzetméternyi irodát és további 2600 négyzetméternyi retail egységet foglal magába. Kelenföldi pályaudvar másik oldalán az 55 ezer négyzetméteres Etele Plaza épül, ahol napi 40 ezer vásárlót várnak. Emellett egy intermodális közlekedési csomópont is létrejön a helyszínen, a bevásárlóközpont és az irodaház mellett más fejlesztést is terveznek, például itt létesül a dél-budai központi kórház, és további projekteket is bevonzhat az itt kialakuló új városközpont.

Grandiózus projektek: így alakul át Budapest
Budapest ONE
Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megindult Izrael kegyetlen megtorlása: egyszerre több vörös vonalat is átléptek

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
daru, építkezés, toronydaru, építőipar