Előfizetői tartalom

A jövő Budapestje! - Egy rossz döntéssel 500 évre okozhatunk károkat

A várostervezésnél akár 50-100 éves időtávokban kell gondolkodnunk, ami azt is jelenti, hogy már nem magunknak építünk, hanem a jövő társadalmának. Óriási felelősség és komoly kihívás úgy megépíteni most az épületeket, fejleszteni a várost, hogy az megfelelő alapot adjon a következő generációk számára egy élhető városhoz. Budapest nagy potenciállal bír építészeti, környezeti, kulturális és turisztikai szempontból egyaránt, mégis úgy tűnik, hogy nem használjuk ki ezeket a lehetőségeket. Reith Andrást, az ABUD Kft. ügyvezetőjét kérdeztük a jövő Budapestjéről, a fejlődés irányairól és az élhető várossá válás legnagyobb akadályairól.
Milyen lesz Budapest 20 év múlva? Az, hogy milyen lesz a jövő városa, vagy hogy milyen lesz a mi városunk jövője, azt a társadalom változása fogja befolyásolni. Azt nem tudom megmondani, hogy egy befogadó, innovatív, egymást segítő társadalom lesz-e, vagy zárkózott és a biztonságát, megélhetését féltő, de az biztos, hogy mi alakítjuk majd olyanná. Hogy végül egy olyan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái