Így újul meg Budapest: látványtervek a legnagyobb projektekről

2017. december 3. 06:40    
nyomtatás
 
Irodaházak, pláza, lakónegyedek, kiskereskedelmi egységek és luxus apartmanok is szerepelnek a jelenleg is zajló budapesti projektek között, amiről a legnagyobb fejlesztők a Portfolio Property Investment Forum irodapiaci szekciójában tartottak bemutatót. 7 perces villámprezentációkkal mutatták be, hogyan fog kinézni az általuk fejlesztett projekt, milyen tulajdonságai vannak az épületeknek és milyen várakozásaik vannak ezekkel kapcsolatban. A bemutatókat követően a közönség megszavazta az előadott projektek legjobbját.


7 perces villámprezentációk keretében a legnagyobb fejlesztők bemutatták a jelenleg zajló projektjeik egyikét. Balástyai Márk, a Futureal projektigazgatója a várhatóan 2020-ra elkészülő Etele Pláza fejlesztéséről beszélt. Az 54 ezer négyzetméternyi bérbeadható területtel rendelkező komplexum 200 üzletet, 3 retail szintet, szolgáltatói és mozi szintet, illetve 1300-1400 parkolót foglal magába.

Így újul meg Budapest: látványtervek a legnagyobb projektekről

Kép forrása: Futureal

Szintén a XI. kerületben elhelyezkedő egy másik folyamatban lévő projekt a Mol székháza. Ratatics Péter a Mol Fogyasztói és Ipari Szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója mutatta be a megtervezett irodaépületet. A torony és pódium építészeti összekapcsolása érdekes vonalvezetést ad az épületnek, amely mintegy 28 emeleten, 2500 munkaállomást tud biztosítani, a jövőben itt dolgozóknak.

Így újul meg Budapest: látványtervek a legnagyobb projektekről

Kép forrása: molcampus.hu

Kovács Attila MRICS, a Horizon Development Managing Partnere a Szervita tér átépítéséről tartott prezentációt. Az utcakép átalakítása mellett, egy hétemeletes épület is fejlesztenek, amiben irodák, kiskereskedelmi egységek és a felső szinteken 3-400 négyzetméteres luxus apartmanok lesznek, amelyekkel a Platina LEED minősítést célozzák meg.

Így újul meg Budapest: látványtervek a legnagyobb projektekről

Kép forrása: Horizon Development

Dr. Schrancz Mihály, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. fejlesztési igazgatója a BudaPart projektet mutatta be. A XI. kerületben zajló fejlesztéssel teljesen új arculatot kap a főváros ezen része. Az 54 hektáros területre 14-15 irodaházat és lakóházat terveznek, mintegy 1,1-1,2 milliárd eurós beruházás keretében. A 30 ezer embernek munkahelyet, illetve lakást biztosító területen hotel és kiskereskedelmi egységek is helyet kapnak. Az épületek kialakítását különböző tervezőirodák alkották meg, hogy ezzel biztosítsák az épületek egyediségét. Összesen 6 építési engedéllyel rendelkeznek az év végéig, az építkezés pedig már zajlik két lakóépületnél és egy irodaháznál.

Így újul meg Budapest: látványtervek a legnagyobb projektekről

Kép forrása: BudaPart

Schőmer Norbert MRICS, a WING irodafejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese a várhatóan 2018-ra elkészülő összesen 20 ezer négyzetméteres Skylight City projektről tartott beszámolót. A korábban Material Center néven ismert pláza a felújítást követően kereskedelmi egységeknek, külön bejáratú irodáknak és fitnesz központnak ad helyet. Mintegy 11 ezer négyzetméterre már kötöttek bérleti szerződést, így a maradék 9 ezer négyzetméter áll még szabadon.

Így újul meg Budapest: látványtervek a legnagyobb projektekről

Kép forrása: WING

Simonyi Balázs MRICS, a CPI Hungary Leasing Director, a Váci úton elhelyezkedő Balance Office Parkot mutatta be. A négy fázisból álló fejlesztés első épületében már 100 százalékos a bérbeadottság, de az év végére az egész projektre, mintegy 95 százalékos bérbeadottságra számítanak.

Így újul meg Budapest: látványtervek a legnagyobb projektekről

Kép forrása: CPI Hungary

Tóth Mariann a HB Reavis bérbeadási igazgatója szintén a Váci úti irodafolyosón épülő Agora irodaház-fejlesztésről beszélt. A két fázisból álló építkezés első része már folyamatban van, két épületet foglal magába mintegy 68 ezer négyzetméterrel, amelyek várhatóan 2019 második felére készülnek el. A második fázis során további három épületet fejlesztenek, amelyek elkészülése 2022 második felére várható. Az irodák mellett park, hotel, kiskereskedelmi és kényelmi szolgáltatások és parkolók is részesei a projektnek.

Így újul meg Budapest: látványtervek a legnagyobb projektekről

Kép forrása: HB Reavis

A 7 projekt közül a közönségszavazás alapján a nyertes, a Horizon Development fejlesztésében a Szervita Square lett.

Így újul meg Budapest: látványtervek a legnagyobb projektekről


2017.12.01 11:00 Senki nem beszél róla, de minden irodai dolgozót érint
2017.11.23 09:33 A jövő irodaházai: több százezer négyzetméter és elektromos töltőállomások
2017.12.03 12:22 Egyetlen jó ötletük milliókat hoz a lakásfejlesztőknek
2017.11.28 12:33 Most durran majd igazán nagyot a hazai ingatlanpiac

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium