FONTOS Itt az MNB kamatdöntése!
Prémium

Komplett uniós pályázati szolgáltatások (x)

Portfolio
A pályázati támogatások elnyerése előtt és után is segíti a vállalatokat a Budapest Bank



' title='
Ma már a magyar kis-és középvállalatok számtalan uniós pályázati lehetőség között válogathatnak, sokaknak azonban gondot okoz a pályázatok közötti eligazodás, a pályázati anyag összeállítása, a bonyolult feltételrendszernek való megfelelés. A Budapest Bank (GE Money Bank) uniós pályázatokkal kapcsolatos szolgáltatásairól Lévay Erikával, a pénzintézet EU-szakértőjével beszélgettünk.

- Mennyire aktívak a kis- és középvállalatok az EU-pályázatokon?

- Egyre inkább. Mind több vállalat fedezi fel, hogy óriási jelentősége van egy sikeres EU-pályázatnak a vállalat jövőjében, fejlesztésében, versenyképességének megőrzésében. Éppen ezért a Budapest Bank kis- és középvállalati stratégiájának és termékfejlesztésének egyik leghangsúlyosabb eleme az uniós pályázati támogatásokkal kapcsolatos szolgáltatások, illetve az azokhoz kapcsolódó pályázati tanácsadás erősítése. Fontosnak tartjuk, hogy a kis- és középvállalat számára minden lehetséges segítséget megadjunk, hogy sikeresen szerepeljenek az uniós pályázatokon.

- Az elsőkörös kiírású pályázatok pályázatok nyertesei már ismertek. Milyen pályázati lehetőségek állnak még nyitva a hazai kis- és középvállalatok előtt?

Még számos lehetőség áll a vállalatok rendelkezésére az év végén, illetve 2008 elején. Az operatív programokon belül például kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos pályázatok indultak. A piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenységeket végző cégeknek december 14-től február 4-ig, a kutatás-fejlesztési központot létesítő, fejlesztő vállalkozásoknak január 15-ig van lehetőségük pályázni. A vállalati innováció támogatása január 7-ig, a logisztikai központok fejlesztésére szolgáló pályázatok 2008. végéig, a hálózati infrastruktúra létesítésére kiírt pályázatok január 14-ig, a technológiai parkok támogatása kapcsán kiírt pályázatok pedig december 10-től január 15-ig érhetők el. Nyitva állnak még egészségturisztikai fejlesztésekkel kapcsolatos pályázatok, illetve kereskedelmi szálláshelyek létesítésére nyújtott támogatási lehetőségek is. Ez utóbbiak esetén fontos tudni, hogy prioritásaik, céljaik régiónként változhatnak.


- Miben különböznek a 2007-es uniós pályázatok a korábbiaktól?

Az idei uniós pályázatokkal kapcsolatos lényeges, pozitív változás az adminisztratív terhek csökkenése volt: ez a kisebb dokumentációs igényt és a pályázatot érintő banki folyamatok egyszerűsítését jelenti. Az idei pályázatokhoz nem kell hitelígérvényt csatolni, a hitelszerződést csak a támogatási szerződés megkötésekor kell bemutatni. További változás, hogy megjelentek olyan támogatások is, melyekhez normatív módon lehet hozzájutni. Ilyenek a kisebb támogatással járó, eszközbeszerzésre irányuló pályázatok. Az értékelési szempontok nyilvánossá tételével pedig a pályázók tisztában lehetnek pályázati esélyeikkel.

- Hogyan segítheti egy kereskedelmi bank a pályázókat?

A Budapest Bank a pályázati támogatások elnyerése előtt és után is segíti a vállalkozásokat. Ez azt jelenti, hogy a bankfiókjainkban dolgozó személyes tanácsadóink segítséget nyújtanak abban, hogy megtalálják a vállalkozók számára fontos pályázatokat. Természetesen itt nem ér véget a tanácsadói munkánk, hiszen a teljes pályázat folyamat során segítjük a cégeket, hogy a megpályázott összeget el is nyerjék. Együtt gondolkodunk velük és igyekszünk olyan kiegészítő szolgáltatásokkal is támogatni a pályázókat, amelyek például az uniós normáknak való megfelelést teszik egyszerűbbé. Országszerte több helyszínen, számos fórumon, ügyféltalálkozókon hívjuk fel a pályázó vállalkozások figyelmét a tevékenységükhöz leginkább illeszkedő támogatási konstrukciókra, pályázati lehetőségekre. Emellett kapcsolatban állunk megbízható pályázatíró cégekkel is, akiket igény esetén ingyenesen kiajánlunk az ügyfeleknek.

- Milyen szolgáltatások állnak a pályázatokon nyertes vállalkozások rendelkezésére?

A nyertes pályázókat a Budapest Bank csomagszintű szolgáltatásának részeként, a vállalkozók saját forrásait kiegészítve, standard, saját forrású, piaci kamatozású forint és devizahitelekkel, illetve hosszúlejáratú kedvezményes beruházási hitelekkel, támogatás megelőlegezési hitellel és a támogatás fedezeteként nyújtott garanciákkal segíti beruházásaik megvalósításában.

További információ a Budapest Bank (GE Money Bank) honlapján: http://www.budapestbank.hu
(X)
Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
BGE_Vertesy_Eszter