Prémium

A Vállalati jogászok befolyása egyre nő - online felmérés (x)

Portfolio
A Vállalati jogászok befolyása egyre nő


Előszőr készült felmérés arról, hogy a vállalati jogászok befolyása miként erősődőtt meg Közép-kelet Európában a külső jogi tanácsadók kiválasztása és megbízása során.
Az elmúlt két évtized gazdasági átalakulása magával hozta a vállalti jogászok, vagy jogtanácsosok, befolyásának erősődését is Közép és Kelet Európa nagyvállalatainál.

Ez indította arra a LexisNexis Martindale-Hubbell -t, amely a jogi tanácsadói szakma egyik vezető nemzetközi üzleti információkat szolgáltató szereplője (www.lexisnexis.com), hogy az első olyan felmérést kezdeményezze a térségben amely a válalati jogászoknak a külső jogi tanácsadók kiválasztásában játszott szerepét elemzi közelebbről.

A maga nemében mérföldkőnek tekinthető felmérésben a közép kelet európai térség 12 országának több száz vállalati jogtanácsosát kérték fel arra, hogy osszák meg véleményüket a külső jogi tanácsadókkal való együttműködés kérdéseiről. A felmérést hivatalosan is támogatta az ECLA, amely 22 európai vállalati jogászokat képviselő szervezeteit tömőríti.
(www.ecla.org).

Azon túl, hogy a felmérés kérdéseire válaszolók rejtve maradnak kizárólag az adott társaságok jogi osztályának első számú vezetői tölthették ki a kérdőívet és minden felkért társaságtól csak egyetlen személy mondhatta el véleményét, aki egyben megkapja majd a felmérésről készülő teljes jelentést.

Eddig több, mint 130 társaság vett részt a felmérésben, közöttük számos jelentős magyarországi cég is válaszolt. A felmérést készítők célja, hogy legalább 200 résztvevő legyen. Az online válaszadási lehetőség szeptember 15-ig marad nyitva és az alábbi linken keresztül érhető el.

(http://www.surveymonkey.com/s.aspx?sm=IIEWTKRsz FVqxI4jy1RNcA_3d_3d)

A kérdőívről és a felmérésben való részvételről Jeffrey Forbes tud további felvilágosítást adni akár magyarul vagy angolul, aki a Lexis-Nexis Martindale-Hubbell megbízásából a felmérést irányítja (jeffrey@clientdoctor.com)
Amennyiben sürgősen megválaszolandó kérdés merülne fel kérjük, hogy Magyarországon értesítse K Varga Mihály tanácsadót (06 20 980 3347).

(x)
Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
KBAL2521