Prémium

A Portfolio.hu konferenciáján átadták a NESsT-Citibank díjait (x)

Portfolio
2010. április 22.
Átadták a NESsT-Citibank regionális nonprofit
Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Verseny díjait
a Portfolio.hu és a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület konferenciáján
BUDAPEST. A NESsT és a Citibank 2010. Április 22-én kihirdette a 2009 NESsT-Citi Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Verseny győzteseit, amellyel Közép- és Kelet-Európában működő, kiemelkedően teljesítő nonprofit társadalmi vállalkozások munkáját méltatták. A díjakat a Közép-Európa kockázati- és magántőke iparág vezető szakemberei jelenlétében nyújtották át a Portfolio.hu - HVCA Közép-Kelet Európai Vállalatfinanszírozási és Kockázati Tőke 2010 Konferencián.

A NESsT és Citi a díjakkal a kimagasló teljesítményt nyújtó, fenntartható társadalmi vállalkozások alapítását és működtetését kívánja ösztönözni és elismerni, amely vállalkozásokat pénzügyi, társadalmi és gyakran környezetvédelmi célkitűzések vezérelnek.

A díjazottak között magyar, cseh és szlovák civilszervezetek szerepeltek, amelyek vállalkozásaikkal olyan társadalmi problémák megoldását célozzák meg, mint a tanulási nehézségek kiküszöbölése, az oktatás és fejlesztés, a környezettudatos nevelés, a művészetek és az egészséges életmód terjesztése.

"Nagy örömünkre szolgált, hogy képzési programunkkal hozzájárulhattunk a régió társadalmi vállalkozásainak hosszú távú fejlesztéséhez“ - fűzte hozzá Varga Éva. "A NESsT segítségével a nyertes civilszervezetek növelni tudják Magyarország, Csehország és Szlovákia hátrányos helyzetű közösségeinek társadalmi támogatását, miközben megerősíthetik szervezetük fenntartható működését is. Gratulálunk nekik a nagyszerű üzleti tervekhez!“

A versenypályázatra összesen 40 szervezet jelentkezett, amelyek közül a 25 befutó képzéseken vehetett részt, személyes tanácsadást kapott a NESsT munkatársaitól, végül bemutatta az elkészült üzleti tervét. A szervezetek munkáját a Citibank önkéntes munkatársai és helyi üzleti tanácsadók is segítették, a vállalkozási ötletek értékelésével és szakmai tanácsadással.

Idén a következő szervezetek nyertek díjat: Magyarországon a budapesti Csoport-téka Egyesület és a kaposvári Vadvirág Alapítvány; Szlovákiában a lozornoi WellGiving Egyesület Jés a ablonoveban működő Jablonka Egyesület.

Ahogy azt korábban Prágában már nyilvánosságra hozták, Csehországban is két díjat osztottak ki az idén. Az első díjat a prágai Pohoda Egyesület kapta a 2009-es év legkiválóbb üzleti tervéért, a második díjat pedig a Letohradek Vendula (Horní Bezdìkov) vette át.


A NESsT-ről
A NESsT a feltörekvő piacgazdaságok legégetőbb társadalmi problémaira nyújt megoldást olyan társadalmi vállalkozások támogatása és fejlesztése révén, amelyek javítják a civil szervezetek pénzügyi fenntarthatóságát, és növelik társadalmi hatásukat. Mióta 1997-ben megalapították Budapesten, a NESsT közel 2000 társadalmi vállalkozásnak nyújtott pénzügyi és üzletviteli tanácsadást, illetve mentori támogatást a világ 40 országában. A NESsT Vállalkozási Alapja jelenleg a következő tíz országban működik: Csehország, Horvátország, Magyarország, Románia, Szlovákia, Argentína, Brazília, Chile, Ecuador és Peru. Bővebben:http://www.nesst.org.

A Citiről
A Citi vezető globális pénzügyi szolgáltatóként körülbelül 200 millió lakossági, vállalati, állami és intézményi ügyfelet szolgál ki a világ több mint 140 országában. A Citicorpon és a Citi Holdingson keresztül a pénzügyi termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja ügyfelei számára, beleértve a lakossági banki szolgáltatásokat, a hiteleket, a vállalati és a befektetési szolgáltatásokat, az értékpapír-kereskedelmet, illetve a tranzakciós szolgáltatásokat és a vagyonkezelést. További információ a http://www.citigroup.com és a http://www.citi.com címen található.

A Citi Alapítványról
A Citi Alapítvány világszerte elkötelezett a hátrányos helyzetű egyének és családok gazdasági lehetőségeinek bővítése iránt minden olyan közösségben, amelyben a Citi tevékenykedik, annak érdekében, hogy segítse őket életszínvonaluk növelésében. Globálisan a Citi Alapítvány támogatási stratégiájának középpontjában elsősorban a mikrofinanszírozás és mikrovállalkozások, a kis- és fejlődő vállalkozások, a felsőoktatásra és a karrierépítésre való felkészítés, a pénzügyi oktatás és képzés, valamint a pénzügyi eszközökhöz való hozzájutás támogatása áll. A Citi Alapítvány a mikrofinanszírozás és mikrovállalkozások, valamint a kis- és fejlődő vállalkozások fejlesztése területén működő partnereivel együtt támogatja a környezetvédelmi programok és innovációk megvalósítását. További információ a http://www.citifoundation.com címen található.

Médiakapcsolatok:

A Citibank részéről:

Hencz Éva Tel: (06-1) 412-6086
ügyvezető igazgató Mobil: 06-30-250-7473
Fax: (06-1) 412-6050
e-mail: eva.hencz@citi.com

A NESsT részéről:

Varga Éva
vállalkozásfejlesztési igazgató
NESsT Európa
Tel: (+36 1) 267-0231
e-mail: evarga@nesst.org
Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
DurerPark_05