Csúcsidény az autókölcsönzésben - egyre nő az igény a prémium modellek iránt
Prémium

Csúcsidény az autókölcsönzésben - egyre nő az igény a prémium modellek iránt (x)

Portfolio
Magyarországon a bérautós csúcsidőszak mindig a nyár, a forgalom pedig a nagy rendezvények, például a Forma-1 idején tetőzik. Lengyel Zsolttal, a Magyarországon 50 éve működő Avis Autókölcsönző magyar franchise-partnerének ügyvezetőjével többek között arról beszélgettünk, mely modellek a legkeresettebbek és mekkora az érdeklődés az elektromos autók iránt, de azt is elárulta, idén hány autót terveznek vásárolni és hányat értékesítettek.
Az autókölcsönzői piacon közismert, hogy a Magyarországon immár 50 éve működő Avis rendszeresen vesz fel olyan rétegmodelleket a flottájába, amelyek exkluzívnak számítanak, azaz kevés ember engedhetné meg magának, hogy megvásárolja őket.

Áprilisban a Portfolio is kipróbálta az Avis flotta legújabb darabját, az Audi Q8-at, tavaly pedig a Jaguar E-Pace modelljét, de teszteltük már az autókölcsönző Mercedes C200-as kabrióját is.

Lengyel Zsolt, az Auto ReFAIRent Kft., vagyis az Avis magyarországi franchise-partnerének ügyvezetője. a Portfolio-nak elmondta, az Avis továbbra is törekszik a prémium bérautós szolgáltatásra világszerte, így Magyarországon is. Tapasztalata szerint Magyarországon is egyre többen vannak az autóbérlésben már tapasztalt magánszemélyek és vállalatok, akik a megfelelő gépjármű mellett a magasabb ár-érték arányú szolgáltatást keresik.

Csúcsidény az autókölcsönzésben - egyre nő az igény a prémium modellek iránt
Lengyel Zsolt az Avis magyarországi ügyvezetőjeként a magas színvonalú szolgáltatáson alapuló üzleti modell megvalósítását tűzte ki célul.

A csúcsidény egyértelműen a nyár

Magyarországon a bérautós csúcsidőszak mindig a nyár, azon belül is a Forma 1-gyel tetőzik. Tekintve, hogy ez az időszak nem zárult még le, nem lehet még mérleget vonni az idei szezonról, de időarányosan enyhe növekedésben vagyunk a tavalyi év azonos időszakához képest, már ami a forgalmat illeti

- árulta el Lengyel Zsolt. Annak, hogy nyáron jelentősen megnő a forgalom az oka az idegenforgalom-növekedése, a nagy nyári rendezvények rengeteg turistát vonzzanak.

A repülővel érkezők nagy része bérelt autóval folytatja az útját. Fontos azonban kiemelni, hogy itt a forgalomról beszélünk, mert ez nem feltétlenül jelent ugyanilyen mértékű eredménynövekedést. Nagyobb forgalom nagyobb költségekkel is jár, elsősorban az emberi erőforrás és a flotta üzemeltetése terén, nem beszélve a gépjárműpark időről időre történő cseréjéről, ami legalább annyira meghatározó eleme a cég profitabilitásának. Ahogy a bérautós berkekben mondani szoktuk, akkor tudjuk egy autóról megmondani, mennyit termelt a cégnek, amikor eladjuk azt, hiszen akkor derül ki az érintett gépjármű teljes üzemeltetési költsége

- mondta Lengyel Zsolt, aki arról is beszélt, hogy a legkiemelkedőbb időszak a Forma-1, ekkor a legmagasabb a flottájuk kihasználtsága.

Tekintve, hogy az egyik fő partnere, illetve kiszolgálója vagyunk a Forma-1 menedzsment csapatának, valamint számos F1 istállónak is, ilyenkor a legnagyobb a nyomás mind a kollégákon, mind pedig az autóparkunkon, hiszen a már hagyományosan sok autót bérlő F1 stáb mellett a magánszektorból is ilyenkor a legnagyobb az igény bérautóra

- jegyezte meg, hozzátéve, ebben az időszakban kiemelten figyelniük kell a foglalási rendszerük beállításaira.

"Ahogy a mi flottánk is telítődik, úgy más bérautós cégek sem rendelkeznek ilyenkor sok szabad autóval, tehát a viszontbérlés lehetősége sem megoldás a foglalások esetleges túlcsordulása esetén, az elégedetlen ügyfél pedig nálunk elfogadhatatlan kategória. Éppen ezért javaslom minden kedves ügyfelünknek, hogy ne csak a belépőjegyet, de a kívánt gépjárművet is foglalják le jó előre, mert az utolsó pillanatokban már nemigen lehet autóhoz jutni a legtöbb kategóriában" - tudtuk meg az ügyvezetőtől.

Csúcsidény az autókölcsönzésben - egyre nő az igény a prémium modellek iránt

Elárulta, a gépjárművek többségét 5 hónapig tartják meg. Azok, akik csupán néhány napra szeretnének autót bérelni, egyértelműen az ár-érték arányt nézik, de azért akadnak már olyan bérlők is, akik a megszokott, prémium életérzést keresik. Épp ezért a legkeresettebb modellek továbbra is a két szélsőséges kategóriába tartoznak: a legkisebb modellek és a prémium kategóriás autók.

Jellegéből fakadóan a tartós bérlők esetében már inkább hasonlít a kereslet az újautó értékesítéshez, itt előtérbe kerülnek a középkategóriás márkák és modellek. Az elektromos autók bérleti díja relatíve magas, hiszen hasonló méretű gépkocsit jóval olcsóbban lehet bérelni, ha belsőégésű motorral van szerelve, így erre a kategóriára kisebb az igény, éppen ezért mi is csak néhány darabot tartunk a flottánkban

- árulta el. A flottájuk forgási sebessége miatt a kisebb flottaméret ellenére is éves szinten közel 1 000 új gépjárművet állítanak be a flottába, és nagyjából ennyit is vonnak ki belőle.

Lengyel Zsolt lassan egy éve tölti be az Avis Hungary (AUTO ReFAIRent Autókölcsönző és Szolgáltató Kft.) cégvezetői posztját. Azt mondta, célja, hogy tovább erősítse a cég pozícióját a prémium szolgáltatók között.

"Ez nem azt jelenti, hogy csak drága, prémium kategóriás autókat kínálunk a piacon, hanem hogy minden szegmensben a megszokottnál magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek, függetlenül attól, milyen autót bérelnek tőlünk. Ehhez kollégáinkat folyamatosan képezzük, autóparkunkat pedig újszerű állapotban tartjuk" - mondta Lengyel Zsolt.

(x)
egészségügy dolgozó kórház koronavírus járvány
olasz_koronavirus
astrazeneca vakcina doboz
meghuztak a forintot mnb dontes utan meddig erosodhet1500

Kasza Elliott-tal Magyar Telekom

Február 25-én jelentett a Telekom, és kisebb sokkot okozott az osztalékhoz kapcsolódó közleményével, miszterint...

Variance Minden (is) eladó!

Közel két hónapja próbálok nekifogni, hogy kiírjam magamból az NFT (Non Fungible Token) téma kapcsán a gondolataimat...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
company-gift-cufflinks-skanska[1]