Prémium

Uniós forrásokból újulhat meg a Semmelweis Egyetem (x)

PR cikk
A klinikák és kollégiumok korszerűsítése év végén zárulhat

A Semmelweis Egyetem története több mint kétszázötven évvel ezelőtt kezdődött. 1769-ben Mária Terézia orvosi karral egészítette ki a Nagyszombati Egyetemet, az intézmény pedig azóta is hazánk és a közép-európai régió vezető orvos-egészségügyi felsőoktatási intézménye. Az egyetemhez számos kollégium és klinika tartozik, melyek közül 8 nagykapacitású létesítmény energetikai korszerűsítésére kerülhet sor az „KEHOP-5.2.4-15-2016-00004 Energetikai korszerűsítés a Semmelweis Egyetem több helyszínén" című projekt keretében.

Balassa_új_v6
Megújulnak a Semmelweis Egyetem intézményei. Forrás: Semmelweis Egyetem

A program 2016-ban indult, elsőként 2017-ben, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika újult meg. Az elmúlt egy évben a járványügyi korlátozások nehezítették ugyan a munkát, de ez idő alatt is újabb három helyszínen fejeződött be a beruházás: megújulhatott a Semmelweis Egyetem Balassa János Kollégiuma, az I. számú Gyermekgyógyászati Klinika és az Egészségügyi Közszolgálati Kar Ferenc tér 15. szám alatti épülete.

A kivitelezés során több száz nyílászárót, elöregedett vezetéket és radiátort cseréltek ki, felújították a korszerűtlen fűtési rendszereket, fűtésszabályozókat szereltek fel, több helyen új, korszerű víz- és hőszigetelést is kapott a homlokzat és a lapostető. Összességében elmondható, hogy az egyetem elmúlt éveinek legnagyobb volumenű és hatású energetikai korszerűsítése van folyamatban. A felújítás által érintett intézményekben több száz diák és több ezer egyetemi dolgozó mindennapjai válnak komfortosabbá, ahogyan a klinikákon és rendelőkben kezelésen részt vevő évi több tízezer páciens is modernebb környezetben gyógyulhat, és kap orvosi ellátást.

A 3,8 milliárd forintos összköltségvetésű KEHOP projektből a három helyszínen közel 1 milliárd forint értékben valósult meg energetikai korszerűsítés.

A munkálatok az említett intézményeken túl még további 5 helyszínen folynak: a felújítás érinti a Neurológiai Klinikát, a II. számú Gyermekgyógyászati Klinikát, a Tömő utcai Klinikai Tömböt és a Markusovszky Lajos Kollégiumot is.

A rekonstrukció a magyar kormány és az Európai Unió közös finanszírozásában valósulhat meg. A munkálatok várható befejezésének időpontja 2021. december 31.

(x)

forint
Ausztrália Franciaország
Budapesti Értéktőzsde
Online előadás
Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Díjmentes online előadás
Hogyan csináld a gyakorlatban?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
MBA