Prémium

Uniós forrásokból újulhat meg a Semmelweis Egyetem (x)

PR cikk
A klinikák és kollégiumok korszerűsítése év végén zárulhat

A Semmelweis Egyetem története több mint kétszázötven évvel ezelőtt kezdődött. 1769-ben Mária Terézia orvosi karral egészítette ki a Nagyszombati Egyetemet, az intézmény pedig azóta is hazánk és a közép-európai régió vezető orvos-egészségügyi felsőoktatási intézménye. Az egyetemhez számos kollégium és klinika tartozik, melyek közül 8 nagykapacitású létesítmény energetikai korszerűsítésére kerülhet sor az „KEHOP-5.2.4-15-2016-00004 Energetikai korszerűsítés a Semmelweis Egyetem több helyszínén" című projekt keretében.

Balassa_új_v6
Megújulnak a Semmelweis Egyetem intézményei. Forrás: Semmelweis Egyetem

A program 2016-ban indult, elsőként 2017-ben, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika újult meg. Az elmúlt egy évben a járványügyi korlátozások nehezítették ugyan a munkát, de ez idő alatt is újabb három helyszínen fejeződött be a beruházás: megújulhatott a Semmelweis Egyetem Balassa János Kollégiuma, az I. számú Gyermekgyógyászati Klinika és az Egészségügyi Közszolgálati Kar Ferenc tér 15. szám alatti épülete.

A kivitelezés során több száz nyílászárót, elöregedett vezetéket és radiátort cseréltek ki, felújították a korszerűtlen fűtési rendszereket, fűtésszabályozókat szereltek fel, több helyen új, korszerű víz- és hőszigetelést is kapott a homlokzat és a lapostető. Összességében elmondható, hogy az egyetem elmúlt éveinek legnagyobb volumenű és hatású energetikai korszerűsítése van folyamatban. A felújítás által érintett intézményekben több száz diák és több ezer egyetemi dolgozó mindennapjai válnak komfortosabbá, ahogyan a klinikákon és rendelőkben kezelésen részt vevő évi több tízezer páciens is modernebb környezetben gyógyulhat, és kap orvosi ellátást.

A 3,8 milliárd forintos összköltségvetésű KEHOP projektből a három helyszínen közel 1 milliárd forint értékben valósult meg energetikai korszerűsítés.

A munkálatok az említett intézményeken túl még további 5 helyszínen folynak: a felújítás érinti a Neurológiai Klinikát, a II. számú Gyermekgyógyászati Klinikát, a Tömő utcai Klinikai Tömböt és a Markusovszky Lajos Kollégiumot is.

A rekonstrukció a magyar kormány és az Európai Unió közös finanszírozásában valósulhat meg. A munkálatok várható befejezésének időpontja 2021. december 31.

(x)

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek