FONTOS Koronavírus: megjöttek a legfrissebb magyar adatok
101A0940
Prémium

Exkluzív kávéspecialitások a Portfolio konferenciáin (x)

PR cikk
Exkluzív kávéspecialitásokkal várja a Portfolio konferenciáinak vendégeit a Dallmayr. A Dallmayr maga több mint 300 éves, speciális pörkölőjük pedig közel 140 éves múltra tekint vissza. 1880-ban Ferdinand Eichhorn megalapította kávé- és teakereskedését Braunschweigben, amihez Carl Heimbs 1920-ban csatlakozott társként, 1935-től pedig már Heimbs und Sohn néven működtek. 1986-tól tartoznak a Dallmayr családhoz, 2011 óta teljesen új dizájnnal, külön márkaként szerepelnek a Dallmayr kínálatában

A Dallmayr kávékülönlegességei közül a HEIMBS termékcsalád képviseli a kiemelten exkluzív vonalat, ezen belül is megkülönböztetve néhány ritkaságot, specialty termékeket. A Dallmayr Speakers Loungeban a Los Andes és a Feinster Röstkaffee kávékat mutatjuk be. A HEIMBS a Braunschweigi Műszaki Egyetemmel együttműködve, 1954-ben fejlesztette ki – az akkor forradalminak számító – AEROTHERM® pörkölési eljárást. A kávészemeket közvetett módon felmelegített, 230-270 Celsius fokos légáramban megforgatják és lassan pörkölik anélkül, hogy a kávébab érintkezne a forró fém alkatrészekkel, (ami ronthatná a pörkölés eredményét). Így a kávébab “lebeg” a pörkölőkamrában áramló levegőben és kívülről befelé, egyenletesen pörkölődik. A lassú pörkölés eredménye, hogy biztosan nem égnek meg a szemek és testes, karakteres aroma alakul ki.

Ezzel az eljárással egyszerre legfeljebb 24 kg kávébab pörkölődik, szemben a nagy pörkölőüzemek akár több tonnás kapacitásával. A HEIMBS termékcsalád kizárólag gondosan válogatott farmokról származó zöldkávéból készül. A legtöbb termék pedig rendelkezik BIO és Fairtrade minősítéssel is.

Los Andes

Kiegyensúlyozott és elegáns, finom citrusos jegyekkel Kolumbiából az Andokból. Kizárólag Rainforest Alliance tanúsítvánnyal rendelkező termelőktől. 100% Arabica, a Heimbs Pure Origins család tagja, értékes ritkaság egy nagyon különleges régióból. Az innen származó kávébabok kivételesen jó minőségűek és csak kis mennyiségben kaphatóak. A különleges borokhoz hasonlóan ezeknek a kávéknak is jellegzetes – csak az adott régióra jellemző – ízvilága van, amire a Dallmayr pörkölőmesterei gondosan vigyáznak.

Feinster Röstkaffee

Közép-, és dél-amerikai területekről származó farmszelektált kávé, organikus és Fairtrade minősítéssel. 5 változatban kapható, amelyek ízvilága valamelyest eltér egymástól. Tökéletes kávé, harmonikus telítettséggel, amely elegánsan testes. A finom, gyümölcsös jegyek jól illeszkednek az enyhén fűszeres aromákhoz. 100% Arabica.

A cikk megjelenését a Dallmayr támogatta.

Címlapkép forrása: Portfolio

FrankfurtiTőzsde
kórház beteg ágy covid koronavírus
Budapesti Értéktőzsde
kikötő hajó szállítás raktár dokk konténer
mi-8 mi-24
szennyezés környezet klíma shutterstock
konténer210125
szlávik jános

Holdblog Fogyó optimizmus

A tőzsdei hangulatindikátorok egy üzenete az szokott lenni, hogy ha sokan tartanak a részvényektől, akkor jó venni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
Kovács Zsolt vezérigazgató, Tomkó László értékesítési vezető, Raiffeisen Lízing