A munkavállaló jólléte a versenyképes cég kulcsa (x)
Prémium

A munkavállaló jólléte a versenyképes cég kulcsa (x)

PR cikk
Az egészségügyi szolgáltatások bizonyítottan hatékony eszközei a munkavállalói jóllét, és ezáltal a hatékonyság és a lojalitás javításának.

A komoly cégek régóta tisztában vannak azzal, hogy a képzett, megbízható, lojális munkavállaló érték. Az elmúlt években egyre több helyen ismerték fel azt is, hogy a dolgozók testi-lelki egészsége, jólléte legalább ennyire fontos. A koronavírus-járvány megterhelő időszaka még inkább rávilágított, hogy a cégeknek érdemes fokozott figyelmet fordítani a dolgozói jóllétre.

A munkavállalók is tudatosabbak lettek ezen a téren. Számos területen munkaerőhiány alakult ki, különösen a tanult, nyelveket beszélő, tapasztalt munkaerő iránt nőtt a kereslet. Ők válogathatnak az álláslehetőségek között, és a versenyképes fizetésen túl arra is figyelnek, hogy milyen egészségvédő juttatásokat kínál a munkaadó.

portfolio_2

De hogy segíthetnek a cégek abban, hogy munkavállalóik egészségesebbek, elégedettebbek legyenek? A már ismert módszerek, különböző tréningek, csapatépítő programok, a munka és a magánélet összehangolását segítő intézkedések, például a home office vagy a rugalmas munkaidő lehetőségén túl a megoldás az egészségügyi szolgáltatásokban rejlik.

Kézenfekvő az egyébként is kötelező foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok megtöltése tartalommal. Sok cég ezt amolyan szükséges rossznak tartja, pedig egy jól összeállított vizsgálatcsomag súlyos betegségek korai stádiumát tárhatja fel, krónikus egészségi problémák kialakulását előzheti meg. Nem kötelező, de egyre több cég vesz a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatoknál is széleskörűbb menedzserszűrést a dolgozóknak. Nagy terhet vesz le a munkavállalók válláról, ha az éves tüdőszűrés, vérvétel, fogászati, nőgyógyászati, szemészeti, bőrgyógyászati és számos további szűrővizsgálat miatt nem kell különböző egészségügyi szolgáltatókhoz fordulniuk. Egy nap alatt, egy helyen elvégezhető minden. Az évente megismételt, teljes körű kivizsgálás során nemcsak az egyéni rizikótényezők tárhatók fel, hanem személyre szabott egészségterv is adható.

Bár kevesebb szó esik róla, a lelki egészség megőrzése ugyanilyen fontos. Az egyik legnagyobb veszély, ami az idősebb, jelentős munkatapasztalttal rendelkező dolgozókat érintheti, a kiégés. Pszichoszociális kockázatfelméréssel (nem köztudott, de ez is kötelező), egyéni és csoportos stresszkezelő programokkal, mentálhigiénés szolgáltatásokkal megelőzhető lelki kimerülésük, motivációvesztésük. Egészségnapok szervezésével, témába vágó előadásokkal, elsősegélynyújtó tanfolyamokkal szintén tehetnek a cégek a munkavállalók egészségéért. Emellett egészségbiztosítás vagy egészségkártya formájában szabadon felhasználható hozzájárulást is adhatnak.

Az egészségügyi szolgáltatások bizonyítottan hatékony eszközei a munkavállalói jóllét javításának. Ezzel növelhető a dolgozók hatékonysága és lojalitása, ami meghatározó a cégek versenyképessége szempontjából. Egészségügyre költeni az egyik legjobb befektetés a vállalatok számára.

Emelje a következő szintre a munkavállalói juttatásokat, adjon egészséget munkatársainak és kérje a Budai Egészségközpont cégre szabott ajánlatát!

(x)

Holdblog

Lelassult a globális vagyon növekedése

Eléggé lelassult a globális vagyon növekedése az elmúlt évtizedben. A UBS nemrég publikált Global Wealth Report 2024 című jelentése szerint míg 2000 és 2010 között... The post Lelassult a g

Kiszámoló

Mindent a CSOK Pluszról

Hitelügyintéző Gáborunk új videót csinált a CSOK Pluszról, ha gondolkodtál azon, hogy igénybe vedd, akkor érdemes végignézned. Ha kérdésed van, keresd meg őt, a honlapján megtalálod a tel

SPB Blog

Mi befolyásolja az olaj árát?

A kőolaj a világ egyik legfontosabb árucikke. Az árát sok paraméter befolyásolja és talán evidens lenne a kereslet-kínálat kapcsolatával kezdenünk, mégis jóval izgalmasabb tényező az olaj

Holdblog

Gombnyomásra működünk, mint a gépek

Emlékeinket, akár egy gép funkcióit, gyakorlatilag gombnyomásra elő lehet hívni. És nemcsak mi: külön szakma, külön tudomány, hogyan kell mások gombjait céltudatosan nyomogatni. De kik,... T

KonyhaKontrolling

Álom a megfizethető lakhatás

A naiv emberek körében terjeng a megfizethető lakhatás álma, amivel ráadásul szavazatokat is lehet vásárolni. Bár a politika mindig is teljesíthetetlen ígéretek játszótere volt, fontos, hogy

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen lépéssel magára haragította Oroszország a világ egyik legerősebb katonai hatalmát: fontos szövetségest nyerhet Ukrajna
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Fastest Growing Digital Bank Hungary 2024_trophybw