A munkavállaló jólléte a versenyképes cég kulcsa (x)
Prémium

A munkavállaló jólléte a versenyképes cég kulcsa (x)

PR cikk
Az egészségügyi szolgáltatások bizonyítottan hatékony eszközei a munkavállalói jóllét, és ezáltal a hatékonyság és a lojalitás javításának.

A komoly cégek régóta tisztában vannak azzal, hogy a képzett, megbízható, lojális munkavállaló érték. Az elmúlt években egyre több helyen ismerték fel azt is, hogy a dolgozók testi-lelki egészsége, jólléte legalább ennyire fontos. A koronavírus-járvány megterhelő időszaka még inkább rávilágított, hogy a cégeknek érdemes fokozott figyelmet fordítani a dolgozói jóllétre.

A munkavállalók is tudatosabbak lettek ezen a téren. Számos területen munkaerőhiány alakult ki, különösen a tanult, nyelveket beszélő, tapasztalt munkaerő iránt nőtt a kereslet. Ők válogathatnak az álláslehetőségek között, és a versenyképes fizetésen túl arra is figyelnek, hogy milyen egészségvédő juttatásokat kínál a munkaadó.

portfolio_2

De hogy segíthetnek a cégek abban, hogy munkavállalóik egészségesebbek, elégedettebbek legyenek? A már ismert módszerek, különböző tréningek, csapatépítő programok, a munka és a magánélet összehangolását segítő intézkedések, például a home office vagy a rugalmas munkaidő lehetőségén túl a megoldás az egészségügyi szolgáltatásokban rejlik.

Kézenfekvő az egyébként is kötelező foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok megtöltése tartalommal. Sok cég ezt amolyan szükséges rossznak tartja, pedig egy jól összeállított vizsgálatcsomag súlyos betegségek korai stádiumát tárhatja fel, krónikus egészségi problémák kialakulását előzheti meg. Nem kötelező, de egyre több cég vesz a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatoknál is széleskörűbb menedzserszűrést a dolgozóknak. Nagy terhet vesz le a munkavállalók válláról, ha az éves tüdőszűrés, vérvétel, fogászati, nőgyógyászati, szemészeti, bőrgyógyászati és számos további szűrővizsgálat miatt nem kell különböző egészségügyi szolgáltatókhoz fordulniuk. Egy nap alatt, egy helyen elvégezhető minden. Az évente megismételt, teljes körű kivizsgálás során nemcsak az egyéni rizikótényezők tárhatók fel, hanem személyre szabott egészségterv is adható.

Bár kevesebb szó esik róla, a lelki egészség megőrzése ugyanilyen fontos. Az egyik legnagyobb veszély, ami az idősebb, jelentős munkatapasztalttal rendelkező dolgozókat érintheti, a kiégés. Pszichoszociális kockázatfelméréssel (nem köztudott, de ez is kötelező), egyéni és csoportos stresszkezelő programokkal, mentálhigiénés szolgáltatásokkal megelőzhető lelki kimerülésük, motivációvesztésük. Egészségnapok szervezésével, témába vágó előadásokkal, elsősegélynyújtó tanfolyamokkal szintén tehetnek a cégek a munkavállalók egészségéért. Emellett egészségbiztosítás vagy egészségkártya formájában szabadon felhasználható hozzájárulást is adhatnak.

Az egészségügyi szolgáltatások bizonyítottan hatékony eszközei a munkavállalói jóllét javításának. Ezzel növelhető a dolgozók hatékonysága és lojalitása, ami meghatározó a cégek versenyképessége szempontjából. Egészségügyre költeni az egyik legjobb befektetés a vállalatok számára.

Emelje a következő szintre a munkavállalói juttatásokat, adjon egészséget munkatársainak és kérje a Budai Egészségközpont cégre szabott ajánlatát!

(x)

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek