portfolio_1
Prémium

A munkavállaló jólléte a versenyképes cég kulcsa (x)

PR cikk
Az egészségügyi szolgáltatások bizonyítottan hatékony eszközei a munkavállalói jóllét, és ezáltal a hatékonyság és a lojalitás javításának.

A komoly cégek régóta tisztában vannak azzal, hogy a képzett, megbízható, lojális munkavállaló érték. Az elmúlt években egyre több helyen ismerték fel azt is, hogy a dolgozók testi-lelki egészsége, jólléte legalább ennyire fontos. A koronavírus-járvány megterhelő időszaka még inkább rávilágított, hogy a cégeknek érdemes fokozott figyelmet fordítani a dolgozói jóllétre.

A munkavállalók is tudatosabbak lettek ezen a téren. Számos területen munkaerőhiány alakult ki, különösen a tanult, nyelveket beszélő, tapasztalt munkaerő iránt nőtt a kereslet. Ők válogathatnak az álláslehetőségek között, és a versenyképes fizetésen túl arra is figyelnek, hogy milyen egészségvédő juttatásokat kínál a munkaadó.

portfolio_2

De hogy segíthetnek a cégek abban, hogy munkavállalóik egészségesebbek, elégedettebbek legyenek? A már ismert módszerek, különböző tréningek, csapatépítő programok, a munka és a magánélet összehangolását segítő intézkedések, például a home office vagy a rugalmas munkaidő lehetőségén túl a megoldás az egészségügyi szolgáltatásokban rejlik.

Kézenfekvő az egyébként is kötelező foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok megtöltése tartalommal. Sok cég ezt amolyan szükséges rossznak tartja, pedig egy jól összeállított vizsgálatcsomag súlyos betegségek korai stádiumát tárhatja fel, krónikus egészségi problémák kialakulását előzheti meg. Nem kötelező, de egyre több cég vesz a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatoknál is széleskörűbb menedzserszűrést a dolgozóknak. Nagy terhet vesz le a munkavállalók válláról, ha az éves tüdőszűrés, vérvétel, fogászati, nőgyógyászati, szemészeti, bőrgyógyászati és számos további szűrővizsgálat miatt nem kell különböző egészségügyi szolgáltatókhoz fordulniuk. Egy nap alatt, egy helyen elvégezhető minden. Az évente megismételt, teljes körű kivizsgálás során nemcsak az egyéni rizikótényezők tárhatók fel, hanem személyre szabott egészségterv is adható.

Bár kevesebb szó esik róla, a lelki egészség megőrzése ugyanilyen fontos. Az egyik legnagyobb veszély, ami az idősebb, jelentős munkatapasztalttal rendelkező dolgozókat érintheti, a kiégés. Pszichoszociális kockázatfelméréssel (nem köztudott, de ez is kötelező), egyéni és csoportos stresszkezelő programokkal, mentálhigiénés szolgáltatásokkal megelőzhető lelki kimerülésük, motivációvesztésük. Egészségnapok szervezésével, témába vágó előadásokkal, elsősegélynyújtó tanfolyamokkal szintén tehetnek a cégek a munkavállalók egészségéért. Emellett egészségbiztosítás vagy egészségkártya formájában szabadon felhasználható hozzájárulást is adhatnak.

Az egészségügyi szolgáltatások bizonyítottan hatékony eszközei a munkavállalói jóllét javításának. Ezzel növelhető a dolgozók hatékonysága és lojalitása, ami meghatározó a cégek versenyképessége szempontjából. Egészségügyre költeni az egyik legjobb befektetés a vállalatok számára.

Emelje a következő szintre a munkavállalói juttatásokat, adjon egészséget munkatársainak és kérje a Budai Egészségközpont cégre szabott ajánlatát!

(x)

ekb
európa
windisch László
home depot

Holdblog Peak nonszensz

Vendégünk Kun-Welsz Edit, témánk számos, közte WeWorkkel, szunnyadó vulkánokkal, Matáv-kudarcokkal. Valamint megünnepeljük...

2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
AdobeStock_157167850