Nagy lépés az építőipari digitalizációban, Magyarországról! (x)
Prémium

Nagy lépés az építőipari digitalizációban, Magyarországról! (x)

PR cikk
‎Teljeskörű szerkezetiállapot-monitoring megoldás a SURVIOT-tól

Manapság, amikor már a fürdőszobai mérleg adatait is telefonos alkalmazásban gyűjthetjük és értékelhetjük, jogosan várhatjuk el, hogy építőipari projekteken is automatizált mérésekkel és elemzésekkel rendelkezzünk, így mindig valós képet kapjunk az építményünk állapotáról. A digitalizáció szintjének emelkedése az építőiparban nélkülözhetetlen a versenyképesség javításához.

Automatizált monitoring: Az építmények biztonságának jövője

Az automatizált adatgyűjtő és szerkezetiállapot-megfigyelő rendszerekkel valós időben észlelhetőek a rendellenességek és problémák az építményeken, még a repedések, omlások és katasztrófák bekövetkezése előtt.

Nem csak elöregedett állapotú épületek és építmények esetén merül fel a szerkezet megfigyelésének szükségessége, hanem bármilyen magas- vagy mélyépítési projektmunka során. A talajvízszint-változások, a zajterhelés, a szélsőséges időjárási viszonyok, vagy akár a legapróbb földmozgások mind-mind olyan problémákat teremtenek, melyek során a környezet és a szerkezet védelme érdekében szükséges lehet egy monitoring (megfigyelő) rendszer igénybevétele.

surviot-ar-mockup-1-2_16-9
A mérőpontok és szenzorok azonosítása AR megoldással

Magyar innováció az építőiparban

A SURVIOT élére állt az építőipari digitalizációnak, és dinamikusan fejlődő magyar startupként kifejezetten ezekre a helyzetekre kínál teljes körű megoldást. A vállalat által nyújtott automatizált monitoring szolgáltatás folyamatos mérések és elemzések biztosításával növeli az építőipari projektek biztonságát és hatékonyságát. A SURVIOT platform nagy pontosságú műholdas technológiájával, számos más szenzoragnosztikus integrációjával és a gyűjtött adatok elemzésével járul hozzá a projektek sikeres és biztonságosabb lebonyolításához.

A SURVIOT Magyarországon már eddig is számos helyen bizonyított az építőipari projektek támogatásában, többek között az M85-ös soproni alagút építésénél, vagy a H5-ös HÉV időszakos alagútellenőrzési feladatainál. A manuális szerkezetépség- és mozgásvizsgálat igen költséges és időigényes feladat, azonban a korszerű, integrált monitoring rendszerrel könnyen költséghatékonyabbá lehet tenni ezeket a projekteket. A SURVIOT által kínált megoldás, az automatizált adatgyűjtés a szerkezetmozgások hatékony megfigyelésén túl képes a falazatokat, a talajmozgást, a talajvízszintet és az épületek épségét is folyamatosan figyelni, riasztásokat, jelentéseket küldeni. A SURVIOT csapata az M85-ös alagút építésénél támogatta a mérnököket a kockázatok minimalizálásában, a változatos geológiai körülmények sikeres áthidalásában.

IMG_2558
Mérőszenzorok telepítése a köröstarcsai Kettős-Körös Hídon

A SURVIOT, mint dinamikusan fejlődő magyar startup, több nemzetközi elismerést és jelentős támogatást nyert el, többek között a HIVENTURES befektetéseit és űrtechnológiai fejlesztésére az ESA BIC Hungary projekt támogatását. Az EU-startups.com által a top 10 magyar startup közé sorolt cég, a Deutsche Gesellschaft für Bauwerksmonitoring e.V. tagjaként pedig tovább erősítette szakmai elkötelezettségét. 2023 végén a Big5Global építőipari kiállításon, Dubai-ban megrendezésre került StartupCity pitch versenyén kiemelkedő innovációjával elnyerte a Founder Institute díját. GeoNetSee fantázianevű, Duna Interregionális EU projektje során 19 régiós partnerrel - egyetemekkel, cégekkel, állami geológiai szolgálatokkal - működik együtt.

A SURVIOT Magyarországon olyan egyedülálló és korszerű szerkezetiállapot-monitoring szolgáltatást kínál, mely ötvözi a nagy pontosságú automatizált mérési adatgyűjtést és a fejlett, intelligens adatfeldolgozást, így teljes körű, könnyen átlátható megoldást ad az üzemeltetők, mérnökök és befektetők kezébe.

(x)

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019