Miért érdemes most abszolút hozamú alapba fektetni? (x)
Prémium

Miért érdemes most abszolút hozamú alapba fektetni? (x)

PR cikk
A korábbi alacsony kamatkörnyezet konszolidálódásával párhuzamosan megnövekedett a volatilitás és a piaci rotáció, így jó döntés lehet abszolút hozamú részvénybe fektetni, ugyanis ez csökkenti a portfólió általános kockázati profilját, és növekvő hozamra lehet szert tenni vele – véli Matt Jones, a Fidelity portfóliómenedzsere.

Az elmúlt években a világgazdaság a korábbi alacsony, vagy nulla kamatlábas környezetből stabilabb, konszolidáltabb környezetbe került, ennek köszönhetően a megnövekedett volatilitás és piaci rotáció váltak jellemzővé, nemcsak a részvénypiacon, hanem valamennyi eszközosztályban.

A várakozások szerint a jelenlegi tendencia folytatódni fog, ezért ebben a helyzetben érdemes alternatív befektetési módszert választani, mint például az abszolút hozam. Az abszolút hozam a befektetési stratégia diverzifikálásával érhető el, egy tartós alfa-forrás hozzáadásával, amely bármilyen piaci időszakban csökkenteni tudja egy több eszközből álló portfólió általános kockázati profilját.

A Fidelity befektetési alapkezelő egy semleges, abszolút hozamú stratégiát kínál, amely minden más eszközosztállyal alacsonyan vagy negatívan korrelál. Kockázatfegyelmezett bottom up portfólióépítési stratégiát alkalmaznak, vagyis a részvények mögött álló vállalatok fundamentumaiból indulnak ki, ebben a Fidelity elemzői csapatára támaszkodnak, és long valamint short pozíciókat is felvesznek. Ennek köszönhetően a társaság által elért egyenletes és lineárisan emelkedő többlethozam közel 6%-kal meghaladja a pénzpiaci kamatlábakat, alacsony kockázat és 6% alatti volatilitás mellett.

A cég által kínált abszolút hozamú alap piacsemleges, vagyis a részvények portfólióba való bekerülésénél nem veszik figyelembe a piacok mozgását. Ennek előnye, hogy a többi eszközosztályhoz viszonyítva az árfolyammozgások kockázata kezelhetőbbé válik, illetve emelkedik a portfólió kockázattal korrigált hozama.

A Fidelity „béta zéró” megközelítést alkalmaz, amely stabilitási és diverzifikációs előnyökkel jár. A fundamentális részvényelemzésen alapuló tartós alfa-forrásból merítve az abszolút hozamú részvénypiac-semleges alapba történő befektetéssel a korrelációmentes többlethozamokból, a portfólió általános kockázatcsökkenéséből és a túlzott árfolyamingadozás kockázatának mérsékléséből profitálhat a befektető.

(x)

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Órákon belül olyan ítélet születik Magyarországról, ami a forint sorsát is eldöntheti

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-654401327