Miért érdemes most abszolút hozamú alapba fektetni? (x)
Prémium

Miért érdemes most abszolút hozamú alapba fektetni? (x)

PR cikk
A korábbi alacsony kamatkörnyezet konszolidálódásával párhuzamosan megnövekedett a volatilitás és a piaci rotáció, így jó döntés lehet abszolút hozamú részvénybe fektetni, ugyanis ez csökkenti a portfólió általános kockázati profilját, és növekvő hozamra lehet szert tenni vele – véli Matt Jones, a Fidelity portfóliómenedzsere.

Az elmúlt években a világgazdaság a korábbi alacsony, vagy nulla kamatlábas környezetből stabilabb, konszolidáltabb környezetbe került, ennek köszönhetően a megnövekedett volatilitás és piaci rotáció váltak jellemzővé, nemcsak a részvénypiacon, hanem valamennyi eszközosztályban.

A várakozások szerint a jelenlegi tendencia folytatódni fog, ezért ebben a helyzetben érdemes alternatív befektetési módszert választani, mint például az abszolút hozam. Az abszolút hozam a befektetési stratégia diverzifikálásával érhető el, egy tartós alfa-forrás hozzáadásával, amely bármilyen piaci időszakban csökkenteni tudja egy több eszközből álló portfólió általános kockázati profilját.

A Fidelity befektetési alapkezelő egy semleges, abszolút hozamú stratégiát kínál, amely minden más eszközosztállyal alacsonyan vagy negatívan korrelál. Kockázatfegyelmezett bottom up portfólióépítési stratégiát alkalmaznak, vagyis a részvények mögött álló vállalatok fundamentumaiból indulnak ki, ebben a Fidelity elemzői csapatára támaszkodnak, és long valamint short pozíciókat is felvesznek. Ennek köszönhetően a társaság által elért egyenletes és lineárisan emelkedő többlethozam közel 6%-kal meghaladja a pénzpiaci kamatlábakat, alacsony kockázat és 6% alatti volatilitás mellett.

A cég által kínált abszolút hozamú alap piacsemleges, vagyis a részvények portfólióba való bekerülésénél nem veszik figyelembe a piacok mozgását. Ennek előnye, hogy a többi eszközosztályhoz viszonyítva az árfolyammozgások kockázata kezelhetőbbé válik, illetve emelkedik a portfólió kockázattal korrigált hozama.

A Fidelity „béta zéró” megközelítést alkalmaz, amely stabilitási és diverzifikációs előnyökkel jár. A fundamentális részvényelemzésen alapuló tartós alfa-forrásból merítve az abszolút hozamú részvénypiac-semleges alapba történő befektetéssel a korrelációmentes többlethozamokból, a portfólió általános kockázatcsökkenéséből és a túlzott árfolyamingadozás kockázatának mérsékléséből profitálhat a befektető.

(x)

Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kiderült: szép csendben gigaösszegű devizahitelt vett fel Kínától a magyar állam

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
123