Indul az Állati jó kastélyprogram (x)
Prémium

Indul az Állati jó kastélyprogram (x)

PR cikk

A NÖF Nonprofit Kft. – az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkársággal közösen – új élményelemmel gazdagítja múzeumpedagógiai foglalkozásait „Állati jó kastélyprogram!” címmel. Az országossá váló program keretében a közoktatásban résztvevő gyermekek megismerkedhetnek az állatok világával, elsajátíthatják a velük való felelős kapcsolat kialakításának alapjait, valamint megérthetik az állatvédelem társadalmi és környezeti jelentőségét. Az első bemutatkozó foglalkozást a tiszadobi Andrássy-kastélyban tartották a szervezők, melyhez a jövőben csatlakoznak majd a bajnai, a dégi, a szabadkígyósi, a nádasdladányi, a keszthelyi, a füzérradványi, illetve a fenék- és szántódpusztai műemlékhelyszínek is.

A NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. kiemelt szerepet vállal - a belföldi és nemzetközi látogatóközönség fogadása mellett - a hazai és határon túli közoktatásban résztvevők tudásgyarapításában. Jelenleg országosan 18 műemlékhelyszínen tartanak múzeumpedagógiai foglalkozásokat 6 korcsoport részére, melyek rendkívül népszerűek. A NÖF műemlékhelyszínei csak a tavalyi évben több mint 11.000 közoktatásban résztvevőt fogadtak.  Az érdeklődés fenntartása érdekében fontos a múzeumpedagógiai foglalkozások folyamatos fejlesztése, megújítása, bővítése. Ennek jegyében a NÖF Nkft. - az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkársággal közösen - új múzeumpedagógiai programelemmel gazdagítja kínálatát „Állati jó kastélyprogram” címmel. Az állatvédelmi programok kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy az adott térségben élő gyermekek megismerkedjenek az állatok világával, elsajátítsák a velük való felelős kapcsolat kialakításának alapjait, valamint megértsék az állatvédelem társadalmi és környezeti jelentőségét.

Oláh Zsanett, a NÖF Nkft. ügyvezetője hangsúlyozta:

Országos műemlékhálózatunk rendkívül gazdag építészeti, kulturális és természeti értékekben, kincsekben. Új múzeumpedagógiai programelemünktől azt várom, hogy a már nálunk megfordult diákcsoportok mellett újak is ellátogassanak hozzánk. A tiszadobi Andrássy-kastély megnyitása óta több mint 23.000 látogatót fogadott, és a két állandó kiállítás most új múzeumpedagógiai programelemmel is bővül, ami tovább fokozhatja a már most is kiugró érdeklődést.

KBAL2543

A bemutatón részt vett és beszédet mondott Ovádi Péter, az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős kormánybiztosa, aki beszédében kiemelte:

Kiemelten fontosnak tartjuk a jövő generációjának állatvédelmi szemléletformálását, hiszen a ma gyermeke a jövő állattartója. A mai kor gyermekei formálják jövőnket, ezért is támogatunk minden együttműködést, mely segít empatikus képességeiket magasabb szintre emelni, ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözni őket. Külön örülök, hogy az együttműködésnek köszönhetően a NÖF 9 műemlékhelyszínének átadhatom az Állatbarát Kastély címet.

Az „Állati jó kastélyprogram” bemutató foglalkozását a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány munkatársai tartották a tiszadobi Andrássy-kastély kertjében, vakvezető kutyák és kiképzők részvételével.

Komondi Piroska az Alapítvány képviseletében elmondta:

Interaktív érzékenyítő foglalkozásunkon a gyermekek megismerkedhettek a vakvezető kutyák különleges világával, megtanulhatták, mi látók, hogyan segíthetünk egy látássérült embernek és miként viselkedjünk egy vakvezető kutyával. Végül mindenki kipróbálhatta, milyen egy ilyen csodás kutyussal közlekedni.

A tiszadobi bemutatkozó foglalkozást követően, az „Állati jó kastélyprogram” országossá válik, hiszen csatlakozik hozzá a bajnai Sándor-Metternich–kastély, a dégi és keszthelyi Festetics-kastély, a füzérradványi Károlyi-kastély, a szabadkígyósi Wenckheim-kastély, a nádasdladányi Nádasdy-kastély, illetve a fenék- és szántódpusztai majorság. A NÖF NKft. szakmai elképzelésében szerepel az őszi Állatvédelmi témahéten való részvétel, amelyre izgalmas, interaktív foglalkozásokkal készülnek.

 Kapcsolat: Szelei Balázs, 06 30 663 2228 balazs.szelei@nofnkft.hu

(x) 

Kiszámoló

Újra van Auchan mobilflotta

Nézegettem az Auchan weboldalát és most vettem észre, hogy újra elérhetővé vált az Auchan mobilflotta. Már semmi feltétele nincs a belépésnek, csak az, hogy legyen egy ingyenes Auchan bizalomk

RSM Blog

NIS2 és a kockázatkezelés

A kiberbiztonság kérdése kiemelkedő jelentőséggel bír a digitális kor új kihívásai között. Az Európai Unió NIS2 irányelve egy olyan szabályozási keretet hoz létre, amely az információb

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
cimlap