Simon Stella

Simon Stella

alapító , AegisLegal

Az AegisLegal Ügyvédi Iroda alapító ügyvédje, fő szakterülete a bizalmi vagyonkezelés és a tőkepiaci jog. Számos bizalmi vagyonkezelési struktúra felállításán, megtervezésén, implementálásán dolgozott. Emellett ügyfelei között megtalálhatóak tőzsdei, valamint tőzsdére készülő cégek, kötvénykibocsátók, akiknek az irodájával tőkepiaci tanácsadást nyújt. A diploma megszerzését követően a Gazdasági Versenyhivatalban, majd egy nemzetközi, BIG4 ügyvédi iroda tőkepiaci jogi csoportját erősítette egészen a szakvizsga megszerzéséig. Az AegisLegal megalapítását megelőzően egy magyar tulajdonosi hátterű adótanácsadói és ügyvédi irodában dolgozott, ahol bizalmi vagyonkezelésre specializálódott.
Cikkeinek a száma: 4
Védjük a generációs vagyont – milyen eszközeink vannak?

Védjük a generációs vagyont – milyen eszközeink vannak?

A bizalmi vagyonkezelés frontján az utóbbi hetek az adómentes felértékelés megszüntetésétől voltak hangosak. Az adótervezési eszközök szűkülésével azonban a konstrukció egyéb előnyeire helyeződhet át a hangsúly, amelyek közül a vagyonvédelem egyre komolyabb jelentőségre tesz szert – természetesen rendszerben alkalmazva más vagyonvédelmi eszközökkel. A lenti cikkben ezeket a lehetőségeket járjuk körbe.

Már csak rövid ideig él a bizalmi vagyonkezelés legfőbb adóelőnye

Már csak rövid ideig él a bizalmi vagyonkezelés legfőbb adóelőnye

Bár funkcióját tekintve a bizalmi vagyonkezelés a családi vagyon hosszú távú – akár generációkon átívelő – kezelését és megőrzését hívatott szolgálni, a hazai adójogi szabályozás igen kedvező környezetet teremtett a vagyonkezelésbe helyezett vagyonok számára. A jogalkotó most a talán legismertebb, legelterjedtebb adótervezési eszközt készül megszüntetni: az adómentes felértékelés lehetőségét. Cikkünk segít tisztán látni abban, hogy ezen a terén mire számíthatunk a közeljövőben.

Bizalmi vagyonkezelés: tíz gyakori kérdés és válasz

Bizalmi vagyonkezelés: tíz gyakori kérdés és válasz

Néhány éve még jóformán csak a szakma ismerte, de ma már egyre kevésbé képzelhető el egy vagyontervezési konstrukció bizalmi vagyonkezelési szerződés nélkül. Ennek is köszönhető a jogintézményt övező komoly figyelem, és az, hogy egyre több vagyonos személy vizsgálja meg, hogy az ő esetében mire jó a bizalmi vagyonkezelés.

A bizalmi vagyonkezelés adózása és előnyei - Mire jó ez a konstrukció?

A bizalmi vagyonkezelés adózása és előnyei - Mire jó ez a konstrukció?

Az utóbbi években annyira stabil növekedést mutat a magyarországi bizalmi vagyonkezelések száma, hogy nyugodtan kijelenthetjük: megtörtént az áttörés, és a jogintézmény kezd a vagyontervezési konstrukciók szerves részévé válni. Bár a bizalmi vagyonkezelés működésével és főbb előnyeivel egyre többen vannak tisztában, így is maradtak lényeges részletek, amik egyelőre nem kaptak kellő figyelmet.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.