Uniós források

Új üzleti vezetőket neveztek ki az MFB-nél

Portfolio
Garamvölgyi Balázst nevezték ki az MFB EU és Üzletirányítási Divíziójának ügyvezető igazgatói pozíciójába, míg Bugár Csaba elfogadta az MFB felkérését az MFB Invest Zrt. vezérigazgatói feladatainak ellátására - jelezte mai közleményében a Magyar Fejlesztési Bank. A Diákhitel Központ Zrt. irányítását dr. Magyar Péter veszi át, aki ezt megelőzően az MFB EU Jogi Igazgatóságának vezetője, valamint a Diákhitel Zrt. Igazgatóságának tagja volt.
Az MFB vezetése, elismerve az MFB Invest-nél végzett eredményes munkáját, felkérte Garamvölgyi Balázst, hogy vegye át a Fejlesztési Bank EU és Üzletirányítási Divíziójának vezetését. Kiemelt feladata az MFB és az MFB Csoporthoz tartozó cégek termékkínálatának és szolgáltatási portfóliójának összehangolása lesz. Emellett az MFB számít az európai uniós forrásközvetítés terén szerzett tapasztalatára, mivel erre a területre a jövőben is kiemelt hangsúly fektet a Bank.

Garamvölgyi Balázs közel tíz éves, kereskedelmi bankokban szerzett vezetői tapasztalattal rendelkezik, emellett 2010-től az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese, 2013-tól pedig az MV Zrt. vezérigazgatója volt. Ezt követően a B3 Takarék Szövetkezet stratégiai és EU Projekt igazgatójaként, 2017-től pedig a kecskeméti Városi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójaként dolgozott. Az MFB Invest Zrt. élére 2018 augusztusában nevezték ki.

Az MFB Invest megüresedő vezetői pozíciójába olyan szakembert keresett az MFB, aki komoly banki tapasztalatokra támaszkodva magas szinten folytatja a társaságnál elindított stratégiaváltást, egyben jelentősen hozzájárul az MFB Csoport tőkepiaci kompetenciájának bővüléséhez. Ennek érdekében a vezérigazgatói feladatok ellátására Bugár Csabát kérte fel, aki a Csoporthoz tartozó Diákhitel Zrt. vezetőjeként már bizonyította, hogy képes sikeres és a társadalom számára kiemelt értékkel bíró cég felépítésére. Bugár Csaba az elmúlt évtizedekben több banknál is vezetőként tevékenykedett, emellett vezérigazgatói posztot töltött be a Magyar Követeléskezelő Rt.-nél, majd a BÁT Budapesti Árutőzsde Rt.-nél, 2010-től pedig a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója volt.

A Diákhitel Központ Zrt. vezetésére a tulajdonosi jogokat gyakorló MFB Dr. Magyar Pétert kérte fel, aki az MFB kötelékében végzett magas szintű vezetői munkájával, az EU Jogi Igazgatóság élén már bizonyított, emellett a Diákhitel Zrt. Igazgatóságának tagjaként alaposan ismeri a céget. Dr. Magyar Péter közel másfél évtizedes Magyarországon és külföldön szerzett jogi és diplomáciai tapasztalattal rendelkezik. Szakmai pályafutását a Fővárosi Bíróságon kezdte, majd a nemzetközi ügyvédi szférában helyezkedett el. 2010-től a Külügyminisztériumban folytatta pályafutását, szakdiplomataként csatlakozott Magyarország Európai Unió melletti Álladó Képviseletéhez, 2015-től a Miniszterelnökség csoportvezető diplomatájaként a Magyar Kormány és az Európai Parlament közötti kapcsolattartásért felelt egyebek mellett jogi, pénz- és tőkepiaci, költségvetési, kereskedelmi és fejlesztéspolitikai ügyekben. Az MFB EU Jogi Igazgatóságát 2018 szeptemberétől vezette.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
A Budapesti Elektromos Mûvek Nyrt. MTI
roosevelt 7_8 iroda shutter
weworkiroda2
BET
Mosoczi_Laszlo_Jaszbereny_ikop1500
Richter
An oil pumping unit, also known as a
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Mosoczi_Laszlo_Jaszbereny_ikop1500