FONTOS Itt a 13 legfontosabb kérdés, amire választ várunk 2021-ben
10 milliárdos EU-pénz ment már el a magyarok egészségtudatosságának erősítésére
Uniós források

10 milliárdos EU-pénz ment már el a magyarok egészségtudatosságának erősítésére

MTI
Harminchat projekt keretében tízmilliárd forintot fordítottak az egészségtudatos szemlélet terjesztésére 2017 óta - közölte az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár pénteken Makón.
Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program egyik felhívásának keretében támogatott projektek során az elmúlt két évben országszerte megtartott mozgás- és szűrőprogramok az emberek egészségfejlesztésén keresztül hozzájárultak ahhoz is, hogy javuljanak a foglalkoztatási mutatók és a versenyképesség - mondta Vitályos Eszter a Hagymatikum termálfürdőben.

Az egyik projekt, a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság által szervezett Mozgás legyen a gyógyszered! című rendezvénysorozat rekreációs hétvégéjét megelőzően tartott sajtótájékoztatón Fritz Péter, a civil szervezet elnöke elmondta, a Dél-Alföld három megyéjének 24 fürdőjében szerveztek programokat.

A csaknem félszáz rendezvényen mintegy hétezer embert mozgattak meg. A sorozat célja azonban nem csak az volt, hogy egyszeri attrakciót kínáljanak a vendégeknek, olyan ismereteket is átadtak, melyek beépülnek a mindennapokba. Ezért táplálkozási tanácsadással, életmód klubbal, előadásokkal segítették az érdeklődőket - tudatta a szakember.

A rendezvénysorozat célcsoportja az ötven év feletti korosztály és a fogyatékkal élők voltak, így az aquafitnesz mellett a jelegénél fogva az idősebb korosztálynak kifejezetten kedvező víz alatti kerékpározás is szerepelt a választható mozgásformák között. A rekreációs hétvégéken a szaunakultúrát is népszerűsítették - közölte az elnök.

10 milliárdos EU-pénz ment már el a magyarok egészségtudatosságának erősítésére
Zalaegerszeg, 2009. szeptember 9., Vizitorna a fizioterápiás osztályon. Zalaegerszegen a Zala Megyei Kórházban, a fizioterápiás osztály új betegirányító rendszerét és az újonnan beszerzett 14 eszközét mutatták be. A fejlesztés összértéke közel 5,5 millió forint. Az új pult lényege, hogy számítógépes pult egyből beossza a betegeket az adott kezelésekre ami eddig a gyógytornászok feladata volt. MTI Fotó: Varga György
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
vilag_korona_vilag
volkswagen
oltás vakcina
joe biden
GettyImages-853538994 (2)
ikea
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
európai uniós zászló európai bizottság