10 milliárdos EU-pénz ment már el a magyarok egészségtudatosságának erősítésére
Uniós források

10 milliárdos EU-pénz ment már el a magyarok egészségtudatosságának erősítésére

MTI
Harminchat projekt keretében tízmilliárd forintot fordítottak az egészségtudatos szemlélet terjesztésére 2017 óta - közölte az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár pénteken Makón.
Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program egyik felhívásának keretében támogatott projektek során az elmúlt két évben országszerte megtartott mozgás- és szűrőprogramok az emberek egészségfejlesztésén keresztül hozzájárultak ahhoz is, hogy javuljanak a foglalkoztatási mutatók és a versenyképesség - mondta Vitályos Eszter a Hagymatikum termálfürdőben.

Az egyik projekt, a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság által szervezett Mozgás legyen a gyógyszered! című rendezvénysorozat rekreációs hétvégéjét megelőzően tartott sajtótájékoztatón Fritz Péter, a civil szervezet elnöke elmondta, a Dél-Alföld három megyéjének 24 fürdőjében szerveztek programokat.

A csaknem félszáz rendezvényen mintegy hétezer embert mozgattak meg. A sorozat célja azonban nem csak az volt, hogy egyszeri attrakciót kínáljanak a vendégeknek, olyan ismereteket is átadtak, melyek beépülnek a mindennapokba. Ezért táplálkozási tanácsadással, életmód klubbal, előadásokkal segítették az érdeklődőket - tudatta a szakember.

A rendezvénysorozat célcsoportja az ötven év feletti korosztály és a fogyatékkal élők voltak, így az aquafitnesz mellett a jelegénél fogva az idősebb korosztálynak kifejezetten kedvező víz alatti kerékpározás is szerepelt a választható mozgásformák között. A rekreációs hétvégéken a szaunakultúrát is népszerűsítették - közölte az elnök.

10 milliárdos EU-pénz ment már el a magyarok egészségtudatosságának erősítésére
Zalaegerszeg, 2009. szeptember 9., Vizitorna a fizioterápiás osztályon. Zalaegerszegen a Zala Megyei Kórházban, a fizioterápiás osztály új betegirányító rendszerét és az újonnan beszerzett 14 eszközét mutatták be. A fejlesztés összértéke közel 5,5 millió forint. Az új pult lényege, hogy számítógépes pult egyből beossza a betegeket az adott kezelésekre ami eddig a gyógytornászok feladata volt. MTI Fotó: Varga György
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
mkb fintechlab design summit
Alteo klub
STA_28800
GettyImages-1186510967
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Megtudtuk mekkora penzugyi buntetest vallat be a kormany Orban Viktor Jean-Claude Juncker