Uniós források

46 milliárdos EU-pénzt osztott ki a kormány külterületi útfejlesztésekre

Portfolio
Az elmúlt időszakban a külterületi helyi közutak megújítására, illetve az önkormányzati utak karbantartásához szükséges gépek beszerzésére a kormány országos szinten eddig több mint 46 milliárd forint értékben, közel 900 önkormányzatot támogatott egy EU-pályázat keretében – jelezte a Szank Községi Önkormányzat és a Kiskunmajsai Városi Önkormányzat konzorciumi együttműködésének keretében felújított külterületi út mai ünnepélyes projekt átadóján Kis Miklós.

Az Agrárminisztérium államtitkára a tárca által küldött közlemény szerint az eseményen hangsúlyozta:  A vidéki térségek felzárkóztatását összefogás nélkül nem lehet megvalósítani, amire jó példa Szank és Kiskunmajsa összefogása. A Vidékfejlesztési Program mintegy 120 millió forintos támogatásával megvalósuló beruházásnak köszönhetően nem csak az érintett külterületi út újult meg, hanem beszerzésre került a települések számára egy-egy traktor, és két függesztett gréder is, amelyek segítségével az útszakaszok rendszeres karbantartására nyílik majd lehetősége az önkormányzatoknak.

Kis Miklós kiemelte, hogy az elmúlt időszakban a külterületi helyi közutak megújítására, illetve az önkormányzati utak karbantartásához szükséges gépek beszerzésére a kormány országos szinten eddig több mint 46 milliárd forint értékben, közel 900 önkormányzatot támogatott. Ez konkrétan a VP6-7.2.1- 7.4.1.2-16 kódszámú, „Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése” című pályázatot takarja, amelynek csaknem 46 milliárd forintos a keretösszege.

Arról, hogy ilyen külterületi útfejlesztésnél például kétoldali csapadékvíz elvezetést vártak el eredetileg és ez, illetve más okok hogyan lassították az egyes projektek végrehajtását, éppen a minap írtunk nagyobb anyagot:

Az államtitkár az eseményen rámutatott, hogy a vidéki térségek megújítása különösen indokolt és szükséges, hiszen az ott élő emberek számára is megfelelő életminőséget, gazdálkodási feltételeket kell biztosítani. Ebben segít a Vidékfejlesztési Program is a vidéki önkormányzatok számára, amelyek a források segítségével különböző infrastrukturális és településképet javító beruházásokat hajthattak végre. Kis Miklós Zsolt jelzése szerint a jelenleg zajló, 2014-2020-as programozási időszakban, országosan közel 2000 önkormányzati fejlesztés támogatása valósult meg a VP-ben az uniós és a magyar költségvetés támogatásával.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
mutragya mezogazdasag gazar