Szekesfehervar MFB rendezveny19
Uniós források

Fogynak az EU-pénzek, milyen lehetőségek vannak még? – Ma Székesfehérvárra látogatunk

Portfolio
A visszatérítendő uniós finanszírozási források egyre fogynak már, de van még néhány jó lehetőség, és emellett az MFB Csoport saját forrásokkal, illetve tőkeági és kezességvállalási megoldásokkal is segíti a kis- és középvállalkozási szektort a következő években – hangzott el minapi miskolci és debreceni rendezvényünkön. Az állami és kereskedelmi banki finanszírozási lehetőségek széles tárháza mellett gyakorlati példákról és a Székesfehérvári Városi Alapról is szó lesz a november 12-i székesfehérvári ingyenes rendezvényünkön, amelyre ezen a linken tud regisztrálni.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Garamvölgyi Balázs, a Magyar Fejlesztési Bank EU és Üzletirányítási Divízió igazgatója a miskolci, illetve Szabó Sándor, az Értékesítési és Ügyfélkapcsolati Igazgatóság vezetője a debreceni rendezvényünk előadásában azt hangsúlyozta, hogy az MFB igényalapú felmérések alapján nyújtja a magyar vállalkozói szektor számára a különböző finanszírozási lehetőségeket és jelenleg is van még néhány olyan visszatérítendő uniós pályázat, amelyet érdemes mielőbb kihasználni, mert fogyóban vannak a keretek. Mindketten bemutatták:

Mindkét helyszínen felmerült az a közönség kérdés, hogy a közép-magyarországi régió lakosságának szóló uniós energiahatékonysági pályázat felfüggesztése után mekkora az esély arra, hogy még újranyitják a pályázatot, mert a tervezett keret már kimerült. Mindketten úgy válaszoltak, hogy erre már csekély az esély főként uniós megkötések miatt. Az ország többi részének szóló pályázat még nyitva áll, de a két szakértő jelzése szerint annál is érdemes igyekezni a fejlesztési tervek kidolgozásával, mert idővel elfogy majd az a keretösszeg is.

Ahogy Garamvölgyi Balázs, illetve Szabó Sándor, úgy Rózner Anna, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. üzletfejlesztési igazgatója és Rövid Szabolcs, Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetési menedzsere is azt hangsúlyozta a két helyszínen, hogy

az MFB csoport szemlélet szerint működik, azaz a csoport bármely tagjához is érkezik a finanszírozási igény a vállalkozói szektor felől, a csoporttagok által nyújtott széleskörű lehetőségeket együtt kezelve alakítják ki az ajánlatokat.

Rózner Anna a céges finanszírozási konstrukciókhoz nyújtandó kezességvállalás lényegét mutatta be a panelbeszélgetésben gyakorlati példákon keresztül, így például azt, hogy nagyobb napenergiás projekteknél, vagy egy kisebb autóipari beszállító cég fejlesztésénél hogyan tudtak segíteni.

Rövid Szabolcs előadása és a panelbeszélgetés keretében felvázolta azt, hogy a Hiventures a kezdő, illetve a fejlődő és érettebb cégek számára milyen összeg tartományokban tud kockázati tőkebefektetéssel segíteni az összesen 71,5 milliárd forintos keretösszegből, valamint gyakorlati példákon keresztül mutatta be azt, hogy a generációváltás, az akvizíció, illetve a külföldi terjeszkedés előtt álló magyar cégeknek hogyan tudnak segíteni az új, 31 milliárd forintos tőkeági finanszírozási konstrukcióval.

Debreceni eseményünkön Rendek Zoltán, az MFB Invest befektetési menedzsere röviden ismertette a minap bejelentett és immár megalakult 10 milliárd forintos keretösszegű Debreceni Városi Alap konstrukciót és azt, hogy abból terveik szerint átlagosan 200 millió forintos ügyletméret mellett szeretnének a Hajdú-Bihar megyei kötődésű cégeknek tőkeági segítséget nyújtani. Szektorszintű tőkebefektetési megkötés nincs az alapnál, amely 7 év alatt tervezi befektetni a pénzt és már több célvállalattal folytattak tárgyalásokat. Jelzése szerint a célvállalatok előszűrésében és a szakmai tanácsadásban lényeges szerep hárul a városi cégek körében már ismert EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központra.

Jöjjön el következő rendezvényünkre, hogy megismerhesse a fenti lehetőségek részleteit és személyesen is megkérdezhesse az illetékes szakértőket! Emellett a SZékesfehérvári 5 milliárd forintos Városi Alapról is hasznos részleteket tudhat meg.

Rendezvényünk ingyenes, de regisztrációköteles. A regisztrációt az alábbi linken elérhető oldal jobb felső sarkában tudják megtenni:

Székesfehérvár, 2019. november 12. BMW Rack

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
orvos kórház egészségügy
maszk_GettyImages-1214207063
traders
párizs_getty_stock
usa kongresszus vihar kormány parlament szenátus felhő sötétség amerika
mercedes-benz cla
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
Generációváltás

Szakadék tátong a fiatal munkavállalók és a munkaadók között – Ez lehet a probléma megoldása

Átfogó kutatást készített a BKIK az Y és Z generációk munkavállalói attitűdjéről.

Óriási lemaradást kezdtek ledolgozni a magyar kisvállalkozások

Felzárkóztunk a régióhoz, de még van hová fejlődni.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Megszavazta a vízumkényszert Amerikával szemben az Európai Parlament