Szekesfehervar MFB rendezveny19
Uniós források

Fogynak az EU-pénzek, milyen lehetőségek vannak még? – Ma Székesfehérvárra látogatunk

Portfolio
A visszatérítendő uniós finanszírozási források egyre fogynak már, de van még néhány jó lehetőség, és emellett az MFB Csoport saját forrásokkal, illetve tőkeági és kezességvállalási megoldásokkal is segíti a kis- és középvállalkozási szektort a következő években – hangzott el minapi miskolci és debreceni rendezvényünkön. Az állami és kereskedelmi banki finanszírozási lehetőségek széles tárháza mellett gyakorlati példákról és a Székesfehérvári Városi Alapról is szó lesz a november 12-i székesfehérvári ingyenes rendezvényünkön, amelyre ezen a linken tud regisztrálni.

Garamvölgyi Balázs, a Magyar Fejlesztési Bank EU és Üzletirányítási Divízió igazgatója a miskolci, illetve Szabó Sándor, az Értékesítési és Ügyfélkapcsolati Igazgatóság vezetője a debreceni rendezvényünk előadásában azt hangsúlyozta, hogy az MFB igényalapú felmérések alapján nyújtja a magyar vállalkozói szektor számára a különböző finanszírozási lehetőségeket és jelenleg is van még néhány olyan visszatérítendő uniós pályázat, amelyet érdemes mielőbb kihasználni, mert fogyóban vannak a keretek. Mindketten bemutatták:

Mindkét helyszínen felmerült az a közönség kérdés, hogy a közép-magyarországi régió lakosságának szóló uniós energiahatékonysági pályázat felfüggesztése után mekkora az esély arra, hogy még újranyitják a pályázatot, mert a tervezett keret már kimerült. Mindketten úgy válaszoltak, hogy erre már csekély az esély főként uniós megkötések miatt. Az ország többi részének szóló pályázat még nyitva áll, de a két szakértő jelzése szerint annál is érdemes igyekezni a fejlesztési tervek kidolgozásával, mert idővel elfogy majd az a keretösszeg is.

Ahogy Garamvölgyi Balázs, illetve Szabó Sándor, úgy Rózner Anna, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. üzletfejlesztési igazgatója és Rövid Szabolcs, Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetési menedzsere is azt hangsúlyozta a két helyszínen, hogy

az MFB csoport szemlélet szerint működik, azaz a csoport bármely tagjához is érkezik a finanszírozási igény a vállalkozói szektor felől, a csoporttagok által nyújtott széleskörű lehetőségeket együtt kezelve alakítják ki az ajánlatokat.

Rózner Anna a céges finanszírozási konstrukciókhoz nyújtandó kezességvállalás lényegét mutatta be a panelbeszélgetésben gyakorlati példákon keresztül, így például azt, hogy nagyobb napenergiás projekteknél, vagy egy kisebb autóipari beszállító cég fejlesztésénél hogyan tudtak segíteni.

Rövid Szabolcs előadása és a panelbeszélgetés keretében felvázolta azt, hogy a Hiventures a kezdő, illetve a fejlődő és érettebb cégek számára milyen összeg tartományokban tud kockázati tőkebefektetéssel segíteni az összesen 71,5 milliárd forintos keretösszegből, valamint gyakorlati példákon keresztül mutatta be azt, hogy a generációváltás, az akvizíció, illetve a külföldi terjeszkedés előtt álló magyar cégeknek hogyan tudnak segíteni az új, 31 milliárd forintos tőkeági finanszírozási konstrukcióval.

Debreceni eseményünkön Rendek Zoltán, az MFB Invest befektetési menedzsere röviden ismertette a minap bejelentett és immár megalakult 10 milliárd forintos keretösszegű Debreceni Városi Alap konstrukciót és azt, hogy abból terveik szerint átlagosan 200 millió forintos ügyletméret mellett szeretnének a Hajdú-Bihar megyei kötődésű cégeknek tőkeági segítséget nyújtani. Szektorszintű tőkebefektetési megkötés nincs az alapnál, amely 7 év alatt tervezi befektetni a pénzt és már több célvállalattal folytattak tárgyalásokat. Jelzése szerint a célvállalatok előszűrésében és a szakmai tanácsadásban lényeges szerep hárul a városi cégek körében már ismert EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központra.

Jöjjön el következő rendezvényünkre, hogy megismerhesse a fenti lehetőségek részleteit és személyesen is megkérdezhesse az illetékes szakértőket! Emellett a SZékesfehérvári 5 milliárd forintos Városi Alapról is hasznos részleteket tudhat meg.

Rendezvényünk ingyenes, de regisztrációköteles. A regisztrációt az alábbi linken elérhető oldal jobb felső sarkában tudják megtenni:

Székesfehérvár, 2019. november 12. BMW Rack

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Csanyi Sandor Prima Primissima dijatado
szergej lavrov oroszorszag
Elkezdődött a visszaszámlálás, május végén jön a Brain Bar
Népszerű
Generációváltás

Nincs felkészülve a munkahelyi generációváltásra a kkv szektor

A cégek nem tudják azt nyújtani, amit elvárnak a mai frissen végzettek.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
balatoni fejlesztes