Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
Uniós források

Jövő héten lehet Bizottsága az Európai Uniónak

Portfolio
Lezártnak minősítette az Európai Parlament vezetése (az Elnökök Értekezlete) csütörtökön a biztosjelöltek meghallgatásának folyamatát és véglegesen az EP jövő szerdai plenáris ülésének napirendjére tűzte a szavazást a 27-tagú von der Leyen-bizottságról - írja a Bruxinfo.

Csütörtökön véglegessé vált, hogy november 27-én, szerdán délben szavaz az Európai Parlament az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottságról, miután az Elnökök Értekezlete (a Ház elnöke és a képviselőcsoportok vezetői) lezártnak minősítették a biztosjelöltek meghallgatására irányuló procedúrát. 

„Az Európai Parlament az elmúlt két hónap során eleget tett demokratikus feladatának, és alaposan megvizsgálta a javasolt biztosjelöltek teljesítményét. A meghallgatások aprólékosak és időnként nehezek voltak, azonban egyedülálló és nyilvános lehetőséget biztosítottak a képviselőknek, hogy meggyőződhessenek: a javasolt biztosjelöltek készen állnak a rájuk bízott feladat elvégzésére. Ma lezártuk a végső értékelést, és a jövő héten szavazunk a Biztosok Testületéről” – jelentette be az ülést követően David Sassoli, az Európai Parlament elnöke. 

A döntést megelőzően az Elnökök Értekezlete még egyszer találkozott a következő Bizottság három ügyvezető alelnökével, Frans Timmermans-szal, Margrethe Vestagerrel és Valdis Dombrovskis-szel. 

A Parlament a 27 biztosjelölt többoldalas szakbizottsági értékelését is közzétette honlapján. 

A biztosi testületről szóló parlamenti szavazás november 27-én délben lesz azután, hogy Ursula von der Leyen megválasztott bizottsági elnök bemutatja a Bizottság tagjait és programját. 

A 27 fős biztosi testület jóváhagyásához a szavazatukat leadó képviselők egyszerű többségének támogatása szükséges. A képviselők a szavazógép gombjának megnyomásával voksolnak majd, ami rögtön látható lesz a képernyőn. 

David Sassoli szerint a három uniós intézmény jogi szolgálatai egyetértettek abban, hogy a brit biztos hiánya nem kérdőjelezi meg a leendő testület legitimitását és ezért nincs akadálya annak, hogy a szavazást követően december 1-én 27 taggal alakuljon meg az Európai Bizottság. 

A brit kormánynak a biztosjelölt megnevezésére a Bizottság által a kötelezettségszegési eljárás részeként adott határidő péntek éjfélkor jár le. A testület hétfőn dönt a soron következő lépésekről. 

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
FrankfurtiTőzsde
végítéletórája
fertozes
paks
terézváros
ursula
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
GettyImages-1177718262