Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
Uniós források

Jövő héten lehet Bizottsága az Európai Uniónak

Portfolio
Lezártnak minősítette az Európai Parlament vezetése (az Elnökök Értekezlete) csütörtökön a biztosjelöltek meghallgatásának folyamatát és véglegesen az EP jövő szerdai plenáris ülésének napirendjére tűzte a szavazást a 27-tagú von der Leyen-bizottságról - írja a Bruxinfo.

Csütörtökön véglegessé vált, hogy november 27-én, szerdán délben szavaz az Európai Parlament az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottságról, miután az Elnökök Értekezlete (a Ház elnöke és a képviselőcsoportok vezetői) lezártnak minősítették a biztosjelöltek meghallgatására irányuló procedúrát. 

„Az Európai Parlament az elmúlt két hónap során eleget tett demokratikus feladatának, és alaposan megvizsgálta a javasolt biztosjelöltek teljesítményét. A meghallgatások aprólékosak és időnként nehezek voltak, azonban egyedülálló és nyilvános lehetőséget biztosítottak a képviselőknek, hogy meggyőződhessenek: a javasolt biztosjelöltek készen állnak a rájuk bízott feladat elvégzésére. Ma lezártuk a végső értékelést, és a jövő héten szavazunk a Biztosok Testületéről” – jelentette be az ülést követően David Sassoli, az Európai Parlament elnöke. 

A döntést megelőzően az Elnökök Értekezlete még egyszer találkozott a következő Bizottság három ügyvezető alelnökével, Frans Timmermans-szal, Margrethe Vestagerrel és Valdis Dombrovskis-szel. 

A Parlament a 27 biztosjelölt többoldalas szakbizottsági értékelését is közzétette honlapján. 

A biztosi testületről szóló parlamenti szavazás november 27-én délben lesz azután, hogy Ursula von der Leyen megválasztott bizottsági elnök bemutatja a Bizottság tagjait és programját. 

A 27 fős biztosi testület jóváhagyásához a szavazatukat leadó képviselők egyszerű többségének támogatása szükséges. A képviselők a szavazógép gombjának megnyomásával voksolnak majd, ami rögtön látható lesz a képernyőn. 

David Sassoli szerint a három uniós intézmény jogi szolgálatai egyetértettek abban, hogy a brit biztos hiánya nem kérdőjelezi meg a leendő testület legitimitását és ezért nincs akadálya annak, hogy a szavazást követően december 1-én 27 taggal alakuljon meg az Európai Bizottság. 

A brit kormánynak a biztosjelölt megnevezésére a Bizottság által a kötelezettségszegési eljárás részeként adott határidő péntek éjfélkor jár le. A testület hétfőn dönt a soron következő lépésekről. 

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
scam átverés hacker csaló
GettyImages-1124843005
GettyImages-682575083
Ursula von der Leyen és Joe Biden
bolt bevásárlás kisker kiskereskedelem
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
ai, mesterséges intelligencia, digitális megfigyelés, biztonsági őr