Uniós források

1250 fővel csökkent a munkanélküliség Miskolcon egy EU-s program hatására

Portfolio
November végéig összesen 1255 főt vontak be az EU-s finanszírozású Foglalkoztatási Paktumba Miskolcon, ami így jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a városban a munkanélküliségi ráta 3 év alatt 2700 fővel csökkenjen – derült ki Miskolc Megyei Jogú Város szerkesztőségünknek eljuttatott projektközleményéből.

Jelentősen csökkent a munkanélküliség

December 10-én tartották Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programjának záró Paktumszervezeti ülését, amelyen elhangzott, hogy a Foglalkoztatási Főosztály adatai szerint a programba 2019. november 30-ig 1 255 fő került bevonásra, mely a megvalósítás kezdete előtt vállalt indikátorok 62%-át teszi ki. A munkáltatók a programba bevont személyek 45%-a után vették igénybe a 8+4 havi 100% bérköltség támogatást.

A program célcsoportjába tartozó álláskeresők legnagyobb részét, 61%-át azok teszik ki, akik munkanélküliséggel veszélyeztetettek, vagyis már legalább 3 hónapja folyamatosan álláskeresők, továbbá magas az 50 év feletti álláskeresők és az alacsony iskolai végzettségűek aránya is. A projektbe vonható célcsoporttagok elérése érdekében a Paktum által nyújtott szolgáltatások és tevékenységek népszerűsítése folyamatos volt annak érdekében, hogy az információk minél több fórumon keresztül eljuthassanak az álláskeresőkhöz – jegyzi meg a közlemény.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal adatai alapján Miskolc Megyei Jogú Városban a regisztrált álláskeresők száma az elmúlt években csökkenő tendenciát mutat: míg 2016-ban 6,4 ezer volt az álláskeresők száma, 2019-re ez a szám 4,7 ezer főre csökkent, mely eredmény eléréséhez a Foglalkoztatási Paktum konzorciuma és partnerszervezetei is nagyban hozzájárultak. Maga a projekt neve és kódszáma egyébként ez: „Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja” című projekt, TOP-6.8.2-15-MI1-2016-0001.

A továbbiakban is várjuk a részben EU-forrásból megvalósult nagyobb fejlesztések projektközleményeit az uniosprojekt@portfolio.hu címre, amelyeket térítésmentesen közzéteszünk az Uniós Forrás rovatunkban.

1,5 milliárdos ipari program is lezárult

Egy másik közleményben arról tájékoztatta szerkesztőségünket Miskolc Megyei Jogú Városa, hogy nemrég zárult le a Miskolci Déli Ipari Park, illetve a 120 hektáros új iparterület alapinfrastruktúrájának a II. fejlesztési üteme a 304-es út déli oldalán, az 1000 hektáros iparterület részeként. Az 1,5 Mrd Ft támogatás tartalmú, Európai Unió által finanszírozott fejlesztés eredményeként aszfalt borítású feltáró utak, gyalogos járda kerékpárúttal, vonalas létesítmények, csapadékvíz átemelő és –tározó, közvilágítás és a Hejő-patak mederrendezése valósult meg.

Az iparterület fejlesztésének III., egyben befejező üteme 2020-ban záródik: az 1,9 milliárd Ft összegű infrastruktúra fejlesztés révén a teljes iparterület aszfaltos úton való elérhetősége megvalósul, illetve további vonalas létesítmények kerülnek átadásra.

A fenti két fejlesztés eredményeként az ipari parkban és az új iparterületen a teljes alapinfrastruktúra elérhetővé válik, emellett Miskolc környezetbarát és okos városfejlesztési irányvonalaként a geotermikus energia is a befektetők rendelkezésére áll.

A közlemény kiemeli: a green city elveknek való megfelelés azért lényeges, mert a modern technológiai szintet képviselő vállalkozások előnyben részesítik azokat a befektetési célpontokat, ahol a környezetért való felelős társadalmi magatartás konkrét tevékenységekben is megnyilvánul. A környezet megóvása több cég tevékenységében is megjelenik: 2019. októberében a GS Yuasa Magyarország Kft. megkezdte működését a Miskolci Déli Ipari Parkban, ahol az elektromos, zéró emissziós autók számára készülő lítium-ion akkumulátorok sorozatgyártása várhatóan a jövő év elején fog elkezdődni.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
berlaymont európai bizottság eu európai unió jogállamisági eljárás