Uniós források

1250 fővel csökkent a munkanélküliség Miskolcon egy EU-s program hatására

Portfolio
November végéig összesen 1255 főt vontak be az EU-s finanszírozású Foglalkoztatási Paktumba Miskolcon, ami így jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a városban a munkanélküliségi ráta 3 év alatt 2700 fővel csökkenjen – derült ki Miskolc Megyei Jogú Város szerkesztőségünknek eljuttatott projektközleményéből.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Jelentősen csökkent a munkanélküliség

December 10-én tartották Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programjának záró Paktumszervezeti ülését, amelyen elhangzott, hogy a Foglalkoztatási Főosztály adatai szerint a programba 2019. november 30-ig 1 255 fő került bevonásra, mely a megvalósítás kezdete előtt vállalt indikátorok 62%-át teszi ki. A munkáltatók a programba bevont személyek 45%-a után vették igénybe a 8+4 havi 100% bérköltség támogatást.

A program célcsoportjába tartozó álláskeresők legnagyobb részét, 61%-át azok teszik ki, akik munkanélküliséggel veszélyeztetettek, vagyis már legalább 3 hónapja folyamatosan álláskeresők, továbbá magas az 50 év feletti álláskeresők és az alacsony iskolai végzettségűek aránya is. A projektbe vonható célcsoporttagok elérése érdekében a Paktum által nyújtott szolgáltatások és tevékenységek népszerűsítése folyamatos volt annak érdekében, hogy az információk minél több fórumon keresztül eljuthassanak az álláskeresőkhöz – jegyzi meg a közlemény.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal adatai alapján Miskolc Megyei Jogú Városban a regisztrált álláskeresők száma az elmúlt években csökkenő tendenciát mutat: míg 2016-ban 6,4 ezer volt az álláskeresők száma, 2019-re ez a szám 4,7 ezer főre csökkent, mely eredmény eléréséhez a Foglalkoztatási Paktum konzorciuma és partnerszervezetei is nagyban hozzájárultak. Maga a projekt neve és kódszáma egyébként ez: „Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum Programja” című projekt, TOP-6.8.2-15-MI1-2016-0001.

A továbbiakban is várjuk a részben EU-forrásból megvalósult nagyobb fejlesztések projektközleményeit az uniosprojekt@portfolio.hu címre, amelyeket térítésmentesen közzéteszünk az Uniós Forrás rovatunkban.

1,5 milliárdos ipari program is lezárult

Egy másik közleményben arról tájékoztatta szerkesztőségünket Miskolc Megyei Jogú Városa, hogy nemrég zárult le a Miskolci Déli Ipari Park, illetve a 120 hektáros új iparterület alapinfrastruktúrájának a II. fejlesztési üteme a 304-es út déli oldalán, az 1000 hektáros iparterület részeként. Az 1,5 Mrd Ft támogatás tartalmú, Európai Unió által finanszírozott fejlesztés eredményeként aszfalt borítású feltáró utak, gyalogos járda kerékpárúttal, vonalas létesítmények, csapadékvíz átemelő és –tározó, közvilágítás és a Hejő-patak mederrendezése valósult meg.

Az iparterület fejlesztésének III., egyben befejező üteme 2020-ban záródik: az 1,9 milliárd Ft összegű infrastruktúra fejlesztés révén a teljes iparterület aszfaltos úton való elérhetősége megvalósul, illetve további vonalas létesítmények kerülnek átadásra.

A fenti két fejlesztés eredményeként az ipari parkban és az új iparterületen a teljes alapinfrastruktúra elérhetővé válik, emellett Miskolc környezetbarát és okos városfejlesztési irányvonalaként a geotermikus energia is a befektetők rendelkezésére áll.

A közlemény kiemeli: a green city elveknek való megfelelés azért lényeges, mert a modern technológiai szintet képviselő vállalkozások előnyben részesítik azokat a befektetési célpontokat, ahol a környezetért való felelős társadalmi magatartás konkrét tevékenységekben is megnyilvánul. A környezet megóvása több cég tevékenységében is megjelenik: 2019. októberében a GS Yuasa Magyarország Kft. megkezdte működését a Miskolci Déli Ipari Parkban, ahol az elektromos, zéró emissziós autók számára készülő lítium-ion akkumulátorok sorozatgyártása várhatóan a jövő év elején fog elkezdődni.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
koronaviruscoronavirus
szlovakia_koroonavirus
rakéta amerika biden trump elnökválasztás
Akkora vihar készül, amibe beleremeghet a világgazdaság
boltbezárás zárva closed
Új bankadóval riogat Csehország, de nem Magyarországot utánoznák
Föld alatti csövekkel javítanák a szmogos pesti levegőt
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Megszavazta a vízumkényszert Amerikával szemben az Európai Parlament