40 százalékkal vágták az EU-s vállalati K+F-hitel keretét

2019. június 5. 11:53    
nyomtatás
 
Az eddigi 30,09 milliárdról ma 18,59 milliárdra, azaz csaknem 40%-kal csökkentette a kiíró a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása hitel" című GINOP-8.1.1-16 kódszámú hitel keretét - derült ki a hivatalos közleményből.


A döntés mögött az áll, hogy átcsoportosították a forrásokat a K+F+I tematikus célkitűzésen belüli termékek között, azaz más kutatás-fejlesztési pályázat(ok) kerete 11,5 milliárd forinttal nőtt. A keretvágás mellett az is lényeges, hogy átalakításra került a Termékleírás struktúrája a könnyebb kezelhetőség érdekében.

Sajnos egyelőre sem a támogatott projektkeresőben, sem az aktuális pályázati adatbázisban nincs adat a GINOP nyolcadik, visszatérítendő forrásokat tartalmazó prioritásán belüli konkrét pályázatok igénylési és jóváhagyási adataira, így nem tudjuk, hogy a most 18,59 milliárd forintra csökkentett kerethez képest hogyan áll az igényelt és jóváhagyott források volumene. Feltehetően azért is volt ekkora forrásvágás, mert a két éve nyitva lévő pályázatra (tisztán hitel alapú K+F+I-forrásra) nem volt tolongás.


Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium