Üzlet

Az elhízás megrövidítheti az életet

Portfolio
Magyarországon minden negyedik felnőtt elhízott, ami az egyik legrosszabb arány az OECD tagállamok között - hívja fel a figyelmet az Első 1000 nap program elemzése, amely május 22-e, az Európai Elhízás Elleni Nap alkalmából készült. A probléma gyökere a családi mintában keresendő, már gyermekkorban súlyos gond az elhízás. A felnőttkori elhízás kockázata azonban jelentősen mérsékelhető a gyermek életének első 1000 napjában kialakított egészséges táplálkozás révén.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A gyermek nem pici felnőtt, ezért nem ajánlott, hogy minél korábban azt egye, amit a szülei. Különösen a túlcukrozott, túlsózott, túl zsíros, illetve túlfűszerezett ételekhez könnyű hozzászokni, ám ez az egészségtelen táplálkozás már gyermekkorban elhízáshoz vezet. A bájosnak gondolt babaháj miatt a gyermeket csúfolhatják, aki emiatt visszahúzódóvá válik, nem szívesen sportol, mert attól fél, kinevetik, így majdnem biztos, hogy kövér felnőtt válik belőle. Az élelem-bőség árnyoldalára figyelmeztet egy korábbi felmérés, mely szerint a kórosan elhízott emberek várható élettartama a normál testsúlyúakéhoz képest akár 14 évvel is rövidebb lehet. A túltáplált gyermeknek szerencsétlenné teszik a gyermekkorát és valószínűleg sok problémával - például magas vérnyomással, cukorbetegséggel, szív- és érrendszeri panaszokkal, ízületi fájdalmakkal - küszködő, elhízott felnőtt lesz belőle.

Magyarországon a 7-14 éves gyerekek 20 százaléka túlsúlyos, 7 százaléka pedig elhízott. Ennek következményeként már gyermekkorban megjelennek azok a betegségek, amelyek korábban elsősorban a felnőtteket érintették.

"Életünk fogantatástól számított első 1000 napja során alakul ki az elhízásra való hajlam, ami egész életünk egészségére hatással van. Felmérések szerint a gyermekkorban túlsúlyosak vagy elhízottak 60 százaléka felnőttkorban is súlyproblémával fog küzdeni. A 3 évnél fiatalabb gyerekek 80 százaléka túl sok cukrot fogyaszt. Ha már kisgyerekként a túl fűszeres és túl cukros ételekhez szokatjuk a gyerekeinket, akkor ezt a rossz szokást felnőttkorban nagyon nehezen fogják tudni elhagyni, ami állandósult súlyproblémákhoz vezethet." - hívja fel a figyelmet dr. Takács István, a Magyar Primer Prevenciós Orvosi Egyesület elnöke.

Hatalmas felelősség nehezedik a szülők vállára ebben, hiszen akkor kell a legelőrelátóbban és legtudatosabban viselkedniük, amikor még a legkevesebb tapasztalattal rendelkeznek a gyereknevelés terén.
bét
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
gas
szerbia
eu vétó magyar vétó jogállamiság
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
bét