Technológiai megoldás segíthet a jövőben a járványok megfékezésében
Üzlet

Technológiai megoldás segíthet a jövőben a járványok megfékezésében

Portfolio
A koronavírus-járvány harmadik hulláma már lecsengett, de a nagy létszámú összejövetelek még mindig fertőzési gócpontot jelenthetnek. A modern technológiai megoldások azonban megkönnyítik a fertőzöttek kiszűrését, így az EB-re érkező hatvanötezer szurkoló biztonságban szurkolhatott kedvenc csapatának a Puskás Arénán belül.

A modern technológiai megoldásoknak jelentős szerepe van és lesz jó eséllyel a jövőben a járványok megfékezésében: a lázas betegek kiszűrése fontos a fertőzés továbbadásának megakadályozása szempontjából. Ennek egy tömegrendezvényen különösen nagy szerepe van, így a labdarúgó Európa Bajnokságon is. A labdarúgó szervezet a stadionok vírusvédelmét, a potenciális betegek kiszűrését a rendezőkre bízta, vagyis minden városban egyedi megoldásokat használtak a Covid-19 fertőzések ellen, így Budapesten is.

Az UEFA 2020 Labdarúgó Európa-bajnokság automatizált testhőmérséklet mérése az iTeam Medical ThermoSecurity technológiája által került megvalósításra.  A Puskás Arénába belépő szurkolók és személyzet járványügyi biztonságát orvosszakértői háttér és csúcstechnológia biztosította - ez utóbbinak fontos eleme volt a D-Link DCS-9500T hőkamera rendszere.

stadion kamera belépés

„Hét helyszínen, mindössze tíz darab D-Link hőkamerával – és a hozzá tartozó infrastruktúrával – biztosítottuk, hogy a fociünnepre érkező hatvanötezer néző biztonságban szurkolhasson kedvenc csapatának az arénán belül” – mondta a Portfolio-nak Ebinger Norbert, a D-Link munkatársa, hozzátéve, a védettségi igazolvánnyal és/vagy PCR-teszttel igazolt fertőzésmentesség vizsgálatát és a fizikai beléptetést (motozás, jegyellenőrzés) kiegészítő megoldás a testhőmérséklet aktuális állapotáról ad tájékoztatást az üzemeltetőnek.

Ezáltal nem csak pandémia esetén használható, hanem egyéb helyzetekben is alkalmas a potenciálisan fertőző betegek kiszűrésére.

A rendszer előnye, hogy könnyen üzembe állítható, költséghatékony, a piacon elérhető más megoldásokhoz képest kisebb beruházással kiépíthető és teljes körű - minden belépőt megvizsgáló - védelmi vonalat jelent. Ebinger Norbert elmondta, a három-öt méteres távolságra mérő kamerák pár másodpercig folyamatosan, ugyanakkor semmilyen személyes adatot sem tárolva, mérték az előttük elhaladó emberek által kibocsátott hőmérsékletet.

Amennyiben valakinek a testhőmérséklete meghaladta a 37,8 Celsius fokot, az erről szóló figyelmeztetést a rendszer kezelője továbbította az illető arcképével együtt az eseményt védő szolgálatnak, akik a látogatót elkülönítve kikérdezték és manuálisan is ellenőrizték a testhőmérsékletét.

_DSC1406 2

„Amennyiben ezt követően is lázgyanús maradt, akkor a Puskás Arénánál szolgálatot teljesítő mentők gondjaira bízták a kiszűrt személyt” – jegyezte meg Ebinger Norbert.

A testhőmérséklet-mérés még velünk marad egy darabig

Noha a koronavírus-járvány lecsengőben van, a testhőmérséklet-mérés jó eséllyel velünk marad, hiszen korántsem csak a COVID-19 terjedését lehet így megakadályozni, hanem bármilyen, lázzal járó betegségét. Épp ezért nem meglepő, hogy az iTeam Medical 0,3 Celsius fokos pontosságú D-Link megoldása iránt nagy az érdeklődés, még idén várhatóan több sporteseményen is be fogják vetni a rendszert.

A cikk megjelenését a D-Link támogatta.

Fotók és címlapkép: D-Link.

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

Kiszámoló

DINK: gyerek nélkül, szabadon

Új mozgalom hódít az Egyesült Államokban, a DINK (Dual Income, No Kids). Az ide tartozó párok tudatosan nem vállalnak gyereket, az így felszabadult pénzt és időt inkább magukra fordítják. (B

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
nő tőzsde