stadion kamera belépés
Üzlet

Technológiai megoldás segíthet a jövőben a járványok megfékezésében

Portfolio
A koronavírus-járvány harmadik hulláma már lecsengett, de a nagy létszámú összejövetelek még mindig fertőzési gócpontot jelenthetnek. A modern technológiai megoldások azonban megkönnyítik a fertőzöttek kiszűrését, így az EB-re érkező hatvanötezer szurkoló biztonságban szurkolhatott kedvenc csapatának a Puskás Arénán belül.

A modern technológiai megoldásoknak jelentős szerepe van és lesz jó eséllyel a jövőben a járványok megfékezésében: a lázas betegek kiszűrése fontos a fertőzés továbbadásának megakadályozása szempontjából. Ennek egy tömegrendezvényen különösen nagy szerepe van, így a labdarúgó Európa Bajnokságon is. A labdarúgó szervezet a stadionok vírusvédelmét, a potenciális betegek kiszűrését a rendezőkre bízta, vagyis minden városban egyedi megoldásokat használtak a Covid-19 fertőzések ellen, így Budapesten is.

Az UEFA 2020 Labdarúgó Európa-bajnokság automatizált testhőmérséklet mérése az iTeam Medical ThermoSecurity technológiája által került megvalósításra.  A Puskás Arénába belépő szurkolók és személyzet járványügyi biztonságát orvosszakértői háttér és csúcstechnológia biztosította - ez utóbbinak fontos eleme volt a D-Link DCS-9500T hőkamera rendszere.

stadion kamera belépés

„Hét helyszínen, mindössze tíz darab D-Link hőkamerával – és a hozzá tartozó infrastruktúrával – biztosítottuk, hogy a fociünnepre érkező hatvanötezer néző biztonságban szurkolhasson kedvenc csapatának az arénán belül” – mondta a Portfolio-nak Ebinger Norbert, a D-Link munkatársa, hozzátéve, a védettségi igazolvánnyal és/vagy PCR-teszttel igazolt fertőzésmentesség vizsgálatát és a fizikai beléptetést (motozás, jegyellenőrzés) kiegészítő megoldás a testhőmérséklet aktuális állapotáról ad tájékoztatást az üzemeltetőnek.

Ezáltal nem csak pandémia esetén használható, hanem egyéb helyzetekben is alkalmas a potenciálisan fertőző betegek kiszűrésére.

A rendszer előnye, hogy könnyen üzembe állítható, költséghatékony, a piacon elérhető más megoldásokhoz képest kisebb beruházással kiépíthető és teljes körű - minden belépőt megvizsgáló - védelmi vonalat jelent. Ebinger Norbert elmondta, a három-öt méteres távolságra mérő kamerák pár másodpercig folyamatosan, ugyanakkor semmilyen személyes adatot sem tárolva, mérték az előttük elhaladó emberek által kibocsátott hőmérsékletet.

Amennyiben valakinek a testhőmérséklete meghaladta a 37,8 Celsius fokot, az erről szóló figyelmeztetést a rendszer kezelője továbbította az illető arcképével együtt az eseményt védő szolgálatnak, akik a látogatót elkülönítve kikérdezték és manuálisan is ellenőrizték a testhőmérsékletét.

_DSC1406 2

„Amennyiben ezt követően is lázgyanús maradt, akkor a Puskás Arénánál szolgálatot teljesítő mentők gondjaira bízták a kiszűrt személyt” – jegyezte meg Ebinger Norbert.

A testhőmérséklet-mérés még velünk marad egy darabig

Noha a koronavírus-járvány lecsengőben van, a testhőmérséklet-mérés jó eséllyel velünk marad, hiszen korántsem csak a COVID-19 terjedését lehet így megakadályozni, hanem bármilyen, lázzal járó betegségét. Épp ezért nem meglepő, hogy az iTeam Medical 0,3 Celsius fokos pontosságú D-Link megoldása iránt nagy az érdeklődés, még idén várhatóan több sporteseményen is be fogják vetni a rendszert.

A cikk megjelenését a D-Link támogatta.

Fotók és címlapkép: D-Link.

rocket
ipar termelés munkás dolgozó covid fizetés
GettyImages-1211246429 (20)
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Közép- és hosszútávú kép
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
GettyImages-1211246429 (20)