Tavasszal találkozik a zöld üzleti világ - Jön a Sustainable Tech konferencia!
Üzlet

Tavasszal találkozik a zöld üzleti világ - Jön a Sustainable Tech konferencia!

Portfolio
Jön a Portfolio tavaszi fenntarthatósági konferenciája, ahol a konkrét megoldások, zöld gyakorlatok, technológiák lesznek a fókuszban! A Sustainable Tech 2024 konferencia nemcsak 2024 első féléves szakmai találkozóként szolgál a zöld megoldásokért elhivatott cégek vezetőinek, képviselőinek, fenntarthatósági szakértőknek, hanem célja, hogy a kiválasztott témák színpadra hozásával - úgymint fejlesztési, technológiai irányok a nagyvállalatoknál, finanszírozás és befektetés, megújuló energiák, AI és a digitalizáció, körforgásos gazdaság, épületek és az építőipar szén-dioxid mentesítése - megalapozza a közös gondolkodást, gyorsítsa az előrelépéseket. Nézzük, miről lesz szó április 24-én, a Portfolio Sustainable Tech konferenciáján!

Tavasszal találkozik a zöld üzleti szféra

Minden évben egyre több vállalat érti meg, hogy a zöld megoldások alkalmazásával, vagy az ilyen jellegű termékek kínálatával - legyen az egy energiahatékonysági fejlesztés, egy újrahasznosítási törekvés a termékfejlesztés során, vagy az adatgyűjtés a kötelező ESG beszámolókhoz - nemcsak egy újabb kötelező teendőt kap a nyakába, hanem egy valós előnyt, versenyképességi, stabilitási fejlesztést, és egy új piacot is. Folyamatosan bővül azoknak a köre, akik már nem tehetik meg, vagy nem is akarják megtenni, hogy a partnereik, beszállítóik, ügyfeleik, befektetőik között nem "ESG-kompatibilis" cégek legyenek.

A zöld fejlesztések eszkalálódása hívta életre az éves nagy fenntarthatósági rendezvényünk - a Sustainable World - tavaszi testvérét, ahol a közös gondolkodás, a szakma találkozása ugyanolyan fontos, de a konkrét megoldások, a technológiák sokkal nagyobb szerepet kapnak. Nem egy-egy iparág fenntarthatósági ügyeiről beszélgetünk egy-egy szekcióban, hanem az adott technológiákhoz kapcsolódó minden iparág, minden kapcsolódási terület egyszerre van jelen.

Április 24-én Sustainable Tech konferencia Budapesten! Legyen Ön is az extra early bird regisztrálók között, még 4 napig! Részletek a linken.

Miről lesz szó?

Nagyvállalatok iránymutatása - Milyen technológiákra jöhet az All-in?

Különböző iparágak vállalatainak fejlesztési irányaival foglalkozunk a konferencia első részében, a pro és kontrákat keressük az egyes jövőbiztosnak titulált technológiák kapcsán. Feltérképezzük a legizgalmasabb innovációkat a legjobb tudásunk szerint.

Befektetések, finanszírozás

A green tech-be áramló források, támogatások, befektetések nem csak az új piacok kialakulását irányozzák elő, de meghatározzák a zöld átállás gyorsaságát. Milyen piaci lehetősége van most a legígéretesebb megoldásoknak? Honnan lehet finanszírozáshoz jutni? Mit keresnek a befektetők?

Digitalizáció, Green tech és AI

A green tech, az AI, és a digitalizáció a jelenünk legizgalmasabb jelenségei, a fejlődésük olyan ütemet diktál, hogy szinte napról napra egy eddig ismeretlen funkcióval, eszközzel, szolgáltatással találkozhatunk. Aki felül erre a gyorsvonatra, annak nincs megállás! Az egyetlen kérdés, hogy miként lehet az eszközök végtelen tárházát valami igazán hatékonyra, értelmesre és jövőbiztosra használni? Hogyan tudja a digitalizáció bebiztosítania a hosszú távú tervek sikerességét, képes-e a zöld technológia megágyazni a zöld átállásnak? Segítheti az AI a 2050-es klímasemlegességi célok elérését?

Clean energy - Napenergia és mi van még?

A napenergia már erős támogatottságot kap Magyarországon, de a kinyílt az ajtó más alternatívák előtt is. A szélenergia hazánkban középtávon óriási potenciált rejt, napenergiával kiegészítve pedig egy nagyarányú tiszta energiából álló mix kialakulását hozhatja el, de a tárolókapacitások fejlesztésén van mit még dolgozni. Ezek mellett a geotermikus energia tömeges elterjedéséhez különösen jó adottságokkal rendelkezik az ország. Hogyan lehet felkészíteni a hálózatokat a különböző típusú megújuló energiák ingadozására, az épületeinket a zöld energia átvételére?

A zöld hidrogén, ami most az egyik legizgalmasabb kutatás-fejlesztési irány, és egyben a nehezebben zöldülő iparágak egyik legjobb lehetősége. Mit kell tudnunk a hidrogéntechnológiáról? Hogyan segít a technológia a jövőbeli ipari, közlekedési, építési szektor energiaszükségletének kielégítésében? Mi a jövő tökéletes energiamixe?

Körforgásos gazdaság, CO2-csökkentés az iparban, az ellátási láncokban és K+F

A körforgásosság alkalmazása, az anyagtechnológiai újítások, a K+F projektek, a hulladékkezelés, a CO2-csökkentés iparág független fókuszpontok. Mindenkit, és minden folyamatot érint. Hogyan érhető el a felhasznált anyagok körforgásban tartása? Az ellátási lánc zöldítése? Miként lehet még egy utolsó bőrt lehúzni a hulladéknak titulált termékekről, akár az olyan veszélyes hulladékról, mint egy akkumulátor? Mivel csökkenthető az építőipar, az épületszektor szén-dioxid kibocsátása? Merre vezetnek a K+F projektek? - ezeket a kérdéseket is megvitatjuk április 24-én, a Sustainable Tech konferencián.

Green Ideas & Future Businesses - Let's Meet

Idén, első alkalommal a konferencia egy kisebb expónak ad helyet, ahol ahol a zöld innovációké a főszerep. A résztvevők megismerkedhetnek, beszélgethetnek, kérdezhetnek a kiállított zöld megoldásokról.

Így zajlott a tavalyi Sustainable TECH konferencia

A tavaly készített konferencia beszámolóink:

Címlapkép forrása: Portfolio/Stiller Ákos

Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
dubaj