Hol állhat meg a Wizz Air esése?
Portfolio signature

Hol állhat meg a Wizz Air esése?

Májusban úgy tűnt, hogy végre eljöhet a fordulat a Wizz Airnél: a cég évek óta először jelentett nyereséget, emellett pedig a javuló fundamentumok és a nyári utazási szezonnal kapcsolatos pozitív várakozások hatására rövid idő alatt nagyot raliztak a cég részvényei. A lendület azonban látványosan alábbhagyott az utóbbi hetekben, éppen ezért megnéztük, hogy mi áll az esés hátterében, valamint azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy meddig eshet még a Wizz Air árfolyama.

Mi történik a Wizz Airnél?

Nagy utat tett meg az előző hónapban a Wizz Air árfolyama: a május végén közzétett gyorsjelentést követően több mint 36 százalékot ralizott a cég részvényeinek árfolyama néhány hét alatt.

Két hete azonban gyakorlatilag megállás nélkül esik a Wizz Air,

a június elején elért 25,5 fontos csúcshoz képest pedig már több mint 14 százalékot esett a cég részvényeinek árfolyama.

wizzair06251

Az esés hátterében a természetes korrekciós mechanizmus mellett az alábbi két fő tényező húzódik:

  • Egyrészt, a Barclays múlt hét végén semlegesről alulsúlyozottra minősítette le a Wizz Air részvényeit.
  • Másrészt pedig a befektetőket aggasztja az, hogy gond lehet a légitársaságok nyereségessége miatt, miután a legfrissebb adatok szerint a jegyárak már elérhették a csúcsot: a fogyasztói keresleti csökken, a járatkapacitás pedig már meghaladja a járvány előtti szinteket. Májusban egyébként erre figyelmeztetett  Michael O'Leary a Ryanair vezérigazgatója is.

Mit mondanak az elemzők?

A Refinitiv gyűjtése szerint a Wizz Air részvényeit jelenleg 22 elemző követi, közülük:

  • 10-en vételre,
  • 9-en tartásra,
  • 3 elemző pedig eladásra ajánlja a papírt.
wizz0625

A célárak átlaga 27,2 font, ami több mint 24 százalékos felértékelődési potenciált jelent a jelenlegi árfolyamszinthez képest.

Ami az eredményvárakozástokat illeti, azt követően, hogy a Wizz Air nyereséges lett az előző üzleti évben, a jövő évben 36 százalékkal nőhet a cég profitja, míg 2027-ben a 640 millió eurót is elérheti a profit, ami több mint 68 százalékkal több az előző üzleti évben elért 380 millió eurós értékhez viszonyítva.

A bevételek terén is növekedés várható a következő években: jövőre közel 9, 2027-ben pedig 67 százalékkal lehet magasabb a bevétel, mint az előző üzleti évben.

wizz06250

Mit mutat a technika?

A május végén közzétett gyorsjelentést követő rali után végül június közepére vált túlvetté napos idősíkon a Wizz Air részvénye, ezt követően következett az éles fordulat, a technikai képet és a Wizz Air kilátásait pedig tovább rontja, hogy a cég részvényeinek árfolyama az 50 napos mozgóátlag alá is beesett kedden.

Ami a továbbiakat illeti, fölfelé jelenleg a 23 fontos szinten lévő rés betöltésére ajánlott figyelni, ezt követően pedig a 23,9 fontos szinten lévő lokális csúcsszintek elérése is kedvező esély mutatkozhat. A júniusi 25,5 fontos lokális csúcs eléréséhez azonban még 16 százalékos emelkedésére lenne szükség a mostani szintekhez viszonyítva.

wizzairfel

A technikai képet megnézve jelenleg arra van nagyobb esély, hogy folytatódik az esés, a napos RSI 42-es értéke alapján pedig van is még tér a további esés előtt. Támaszok szempontjából elsőként a jelenleg a 21 fontos szinten lévő 50 hetes mozgóátlagot érdemes figyelni: az indikátor március óta már ellenállásként és támaszként is funkcionált. Míg ezt követően az idei legmeghatározóbb támaszra, a 20 fontos zónára érdemes figyelni, ahol már jó belépési lehetőségek is akadhatnak az idei év árfolyammozgásait figyelembe véve.

A 20 fontos szint eléréséhez még több mint 9 százalékos esésre van szükség.

wizzair06255

Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Üzemanyagválság felé halad Magyarország, kiadták a figyelmeztetést
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
autóbiztosítás