Te vennél fel most személyi kölcsönt? Töltsd ki 3 perces kutatásunkat!
Bank

Te vennél fel most személyi kölcsönt? Töltsd ki 3 perces kutatásunkat!

Igencsak megugrott előző évben a személyi kölcsönt felvevő magyarok száma, 2023-ban közel 12%-kal igényeltek többen ilyen típusú hitelt, mint az azt megelőző évben. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint tavaly 245 ezer új szerződést kötöttek a pénzügyi szolgáltatók, ami majdnem 26 ezerrel több az egy évvel korábbinál. A növekedés a Covid óta szinte folyamatos, a személyi kölcsön több százezer hazai háztartásnak jelent biztos pontot olyan esetekre, amikor váratlan vagy kisebb-nagyobb kiadások merülnek fel. A Pénzcentrum kutatásában arra keresi a választ, hogy melyek a legfontosabb szempontok egy személyi kölcsön igénylése során, hol tájékozódunk a pontos feltételekről és milyen hosszú az optimális átfutási idő az igényléstől az összeg folyósításáig.

Az egyéb banki termékekkel ellentétben tavaly közel 22%-kal nőtt a személyi kölcsönök átlagos hitelösszege, vagyis az átlagos hitelösszeg 2,4 millió forint volt a bankszektor decemberi adatai alapján. Az új szerződések összege elérte az 522,9 milliárd forintot, ami 6,3%-kal több az egy évvel korábbinál.

Töltsd ki 3 perces kutatásunkat a személyi kölcsönökről itt:

Create your own user feedback survey

Az ügyfelekért folytatott versenyben a pénzintézetek igyekeznek minél inkább leegyszerűsíteni az igénylés folyamatát. Ugyanakkor, mivel egy olyan kötelezettséget vállalunk a hitelfelvétellel, amely törlesztése akár évekig is tart, minden esetben érdemes tájékozódni a pontos részletekről, akár egy hitelösszehasonlító kalkulátorral megnézni a különböző bankok által elérhető lehetőségeket.

Kattints, és töltsd ki a Pénzcentrum kutatását: mindössze 3 perc!

A szerződések számának emelkedésében fontos szerepe lehet az online csatornák térnyerésének, egyre inkább jellemző, hogy az ügyfelek az interneten vagy mobilbankon keresztül indítják el a igénylést, így az digitális lehetőségek terjedésével olyan ügyfelek is élnek a kölcsön felvételének eszközével, akik a bankfiókba adott esetben csak hosszabb gondolkodási idő után, vagy egyáltalán nem is jutnának el.

Milyen hitel a személyi kölcsön?

A személyi kölcsön egy fedezet nélküli hiteltípus, a rendszeres havi bevétel összege dönt arról, hogy mennyi hitelt kaphatunk és milyen hosszú futamidőre. A hitelösszeg elköltése nincs célhoz kötve, vagyis az áruhitellel szemben szabadon felhasználható.

Te mit gondolsz a személyi kölcsönről? Mondd el véleményed! 

A kutatás a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán működő the CoRe lab-bel együttműködve készül, az eredményeiről a Pénzcentrumon megjelenő cikkekben folyamatosan beszámolunk majd. A kérdőív anonim és önkéntes, a válaszokat 2024. március 29. és április 14. között várjuk. 

Köszönjük, hogy válaszaiddal segíted a kutatásunkat!

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Üzemanyagválság felé halad Magyarország, kiadták a figyelmeztetést
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Lecsapott az MNB: 150 ezer ügyfélszerződésben volt hátrányos kikötés