Előfizetői tartalom

Titokzatos befektetés hódít Magyarországon, az MNB széttárja karjait

Egyre több biztosítási értékesítőnek az orra alá tör borsot egy rejtélyes német alapkezelő, a Timberland Capital, amely látványos prospektusaival és kiemelkedő ígért hozamaival sok potenciális ügyfelet elcsábít a biztosítóktól. Sokak számára nem ismert, hogyan szándékozik elérni az általa feltüntetett kiemelkedő 10-12 százalékos éves hozamokat, vagy hogy egyáltalán alapkezeléssel foglalkozik-e ténylegesen az önmagát "alternatív alapként" jellemző titokzatos Timberland Capital, amelynek a tevékenységét az MNB nem ellenőrzi és esetleges csődjétől a magyar betétvédelmi rendszer sem óv meg.

10% feletti hozam - na jó, de manapság?Az alacsony hozamkörnyezetben többek között a biztosítóknak is kihívást jelent a reálhozam elérése, amelyek viszonylag magas költségeikkel jó esetben is csak 10-20 év alatt tudnak használható nyereséget produkálni megtakarítási típusú termékeikkel. Ez az időtáv azonban sokakat elijeszt, a legtöbb ember rövidtávon akar nagy nyereséget...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái