Új privátbanki szolgáltató tör be Magyarországra

Új privátbanki szolgáltató tör be Magyarországra

A Wood határon átnyúló szolgáltatást nyújt egyedüli magyar partnerén, a Capital W-n keresztül a vagyonosabb magyarok számára, új privátbanki szolgáltató jelenik meg ezzel a magyar piacon. A számlavezetés Prágában van, az ügyfelek direktben a Wooddal szerződnek, a Capital W-n keresztül – mondta el a Portfolio-nak adott interjúban Varga-Szilágyi Péter, a Capital W ügyvezetője. Első körben a külföldi számla iránti igénnyel rendelkezők érdeklődését keltheti fel a szolgáltatás, de a cél az, hogy a Wood legyen az első számú alternatíva a magyar vagyonos ügyfelek számára, amikor privátbanki szolgáltatásban és számlavezetésben gondolkodnak – tette hozzá. Petr Benes, a Wood & Company Wealth Management igazgatója kitért arra is az interjúban, hogy a belépési limit 300 ezer euró lesz, hasonló a magyar privátbanki szolgáltatóknál megszokott limitekhez.

Íme a friss számok a leggazdagabb magyarok vagyonáról, öröm és nyugtalanság van a levegőben

Íme a friss számok a leggazdagabb magyarok vagyonáról, öröm és nyugtalanság van a levegőben

Tavaly ismét lendületet vett a hazai privátbanki szolgáltatóknál kezelt vagyon bővülése, december végével meghaladta a 9500 milliárd forintot. Kevésbé derűlátóak azonban a privátbanki vagyonra ható kockázatok kapcsán a hazai szolgáltatók, a Portfolio friss, Privátbanki Felmérésében a szabályozói és piaci környezet miatt aggódnak leginkább, de a hazai gazdaságpolitika és a magyar gazdaság helyzete is fejtörést okoz. A legnagyobb vagyont továbbra is az OTP Private Banking kezeli, de a többiek sem maradtak tétlenek: az OTP és az MBH mellett már a K&H és az Erste privátbankja is több mint 1000 milliárdos ügyfélállományt kezel.

Megjelent a friss lista: ők Magyarország leggazdagabb emberei

Megjelent a friss lista: ők Magyarország leggazdagabb emberei

Megjelent a Forbes legújabb milliárdoslistája, amelyből kiderül, hogy a leggazdagabb magyar becsült vagyona már megközelíti a 600 milliárd forintot, ami új rekordot jelent. A lista élén idén ismét Mészáros Lőrinc áll, letaszítva Csányi Sándort a dobogó tetejéről.

Egy vagyont adományozott el a világ egyik leggazdagabb nője, de így is sok pénze maradt

Egy vagyont adományozott el a világ egyik leggazdagabb nője, de így is sok pénze maradt

MacKenzie Scott, Jeff Bezos volt felesége és egyben a világ egyik leggazdagabb nője az elmúlt évben 2,15 milliárd dollárt adományozott 360 szervezetnek, így a Jeff Bezostól való válása óta összesen több mint 16,5 milliárd dollár összegben jótékonykodott - tudósított a Bloomberg. Ennek ellenére Scott még mindig a világ 5. leggazdagabb nője 34,3 milliárd dollárjával.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Mekkora lakáshitelt vehetek fel, ha átlagkereső vagyok? - Kiszámoltuk, szívderítő számok jöttek ki
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.