Könnyebb vagy nehezebb lesz a munkavállalók élete a koronavírus után?

Könnyebb vagy nehezebb lesz a munkavállalók élete a koronavírus után?

A Covid-19 megjelenése nehéz helyzet elé állította a munkavállalókat és a munkáltatókat. Hasonló, vírus okozta, az egész világot érintő rendkívüli helyzet nagyon régen, szakemberek szerint az 1918-1919-es spanyolnátha idején fordult csak elő. A világjárvány alapjaiban rázta meg a globális és az uniós gazdaságot is, egyik napról a másikra változtatta meg a korábban biztosnak és megingathatatlannak hitt mindennapokat. A legújabb Portfolio Longformban szakértők segítségével járjuk körbe, milyen rövid- és hosszútávú munkaerőpiaci hatásai vannak a pandémiának, mire számíthatunk a vírus lecsengése után, és vajon van-e bármilyen pozitív hozadéka a történteknek a munkavállalók vagy a munkáltatók szempontjából.

Elárulta a Google-vezér, mi fékezheti meg a magyarok tömeges elvándorlását

Ma már minden cég tisztában van vele, hogy ügyvéd, könyvelő, vagy épp egy egyszerű bankszámla nélkül nem lehet boldogulni; lassan meg kell tanulni, hogy az alapvető működéshez legalább ilyen fontos, ha nem fontosabb, hogy megfelelő digitális stratégiánk is legyen - véli Heal Edina. A Google Magyarország vezetőjével az IT-szektorban tapasztalható, ágazati szintű munkaerőhiányról; a magyar vállalkozások digitális képességeiről; az ún. platformgazdaságban rejlő lehetőségekről beszélgettünk.

Érdekességek, amelyeket nem biztos, hogy tudtál a Google-ről

Érdekességek, amelyeket nem biztos, hogy tudtál a Google-ről

A magyar tinédzserek 10 legnagyobb kedvencéből 8 Youtube-sztárként futott be, a világ egyes részeire ballonokkal juttatják el az internetet, és már létezik olyan applikáció is, amely kiszámítja az ökológiai lábnyomunkat, illetve nanopirula, amely fel tudja ismerni a rákos sejteket. A Google magyarországi vezetője tartott előadást a társaság innovációiról.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Magyar üzletlánc saját márkás terméke is felkerült a szégyenlistára
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.