Hatalmas uniós K+F-pályázat nyílik meg szerdán

Hatalmas uniós K+F-pályázat nyílik meg szerdán

Egy december 23-i módosítás miatt nem tegnap, hanem csak holnap, azaz január 5-én reggel 9-kor nyílik meg a GINOP PLUSZ-2.1.1-21 kódszámú „Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése”című felhívás, amely 136,67 milliárd forintos keretösszegű és amely lehetőségre Varga Mihály pénzügyminiszter is felhívta a figyelmet keddi Facebook-posztjában.

Csúszik a nagy uniós K+F-pályázat megnyitása, amit nagyon várnak a cégek

Csúszik a nagy uniós K+F-pályázat megnyitása, amit nagyon várnak a cégek

Több ponton is módosította a kiíró a GINOP Pluszban a vállalati kutatást, fejlesztést és innovációt ösztönző, 136,67 milliárd forintos keretösszegű 2.1.1-es pályázatot – tudta meg a Világgazdaság. Ezek közül a legfontosabb most az, hogy nem egy-, hanem kétszakaszos lesz a beadás és a beadhatóság kezdete nem november 2-án nyílik meg, hanem csak december 13-án, így az első szakasz január 5-ig tart, a második pedig március 1-jétől 30-ig.

Lemaradtál az EU-s kutatás-fejlesztési pénzekről? – Most itt a lehetőség!

Lemaradtál az EU-s kutatás-fejlesztési pénzekről? – Most itt a lehetőség!

Kísérleti fejlesztésre nyerhetnek el 20-50 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást mikro-, kis-, és középvállalkozások azon az új uniós pályázaton, amely várhatóan július elsején nyílik majd meg és amelynek ma kezdődött el a tíznapos társadalmi egyeztetése. Fontos, hogy csak olyan cégek nyerhetnek ezen a pályázaton, akik eddig még nem kaptak pénzt ebben az uniós fejlesztési ciklusban kutatás-fejlesztési és innovációs pályázaton.

Kiugróan nagyot lendít a K+F támogatás a nagyobb cégek pénzügyi eredményein

Kiugróan nagyot lendít a K+F támogatás a nagyobb cégek pénzügyi eredményein

A kutatás-fejlesztési támogatást elnyerő vállalkozások árbevétele és működési eredménye sokkal nagyobb mértékben nőtt öt éves távon, mint azon cégeké, amelyek nem ilyen támogatáshoz jutottak, vagy egyáltalán nem kaptak támogatást, ráadásul a 100 millió forint feletti támogatás felhasználása a közép, de leginkább a nagyvállalati körnél hatékony – derül ki egy friss kutatásból, amelyet a Via Credit végzett az Opten felmérése alapján.

Több száz cég lélegezhet fel: jócskán kitolták a nagy K+F-pályázat befejezési határidejét

Miután a napokban kitolták a megújuló energiás és a munkaerőpiaci alkalmazkodást segítő uniós pályázat záródátumát, ma egy nagy kutatás-fejlesztési pályázathoz nyúltak hozzá: több mint egy évvel kinyújtották a támogatott projektek megvalósítási határidejét és több mint két évvel kitolták azt a dátumot, ameddig a pályázat keretében kifizetést teljesíthetnek a hatóságok. Jelenleg 275 cég projektje fut ennek a pályázatnak a keretében, így közülük bizonyára jelentős számú cégnél fellélegezhetnek a kinyújtott megvalósítási határidők miatt.

Átírták a nagy K+F pályázat szabályait az újabb nyertesek bejelentése előtt

Az eddigi 109 milliárdról 118,172 milliárd forintra megnövelték a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében" című uniós pályázat keretösszegét és további lényeges változások is történtek a szabályrendszerben. Ezek mind arra utaltak, hogy a kihirdetés előtt álló további nyertesekhez igazították a szabályokat.

Világszínvonalú kutatói környezet alakult EU-pénzből a debreceni atommagkutatóban

Világszínvonalú kutatói környezetet alakítottak ki a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) debreceni Atommagkutató Intézetének (Atomki) tandetron laboratóriumában, amely projekthez több mint 941 millió forint támogatást nyertek el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán - közölték az intézet vezetői hétfőn, a projektzáró rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón.

Közel félmilliárd forint támogatást nyert el az Alteo

Mintegy 228 millió forint vissza nem térítendő támogatást és közel 250 millió forint visszatérítendő támogatást nyert el az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. leányvállalata, a Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft. a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében című program keretében. A társaság így újabb energiatárolós kutatás-fejlesztési projektbe kezdhet bele.

Az uniós források lökték be a magyar kutatásokat

Nőttek tavaly a kutatás-fejlesztési ráfordítások, amely nagyrészt az állami költéseknek köszönhető. A bővülést támogatta, hogy a vállalatok is több forrást fordítottak K+F-re. A kutatóhelyek számának és a kutatással foglalkozók létszámának 2014 óta tartó csökkenő tendenciája megállt, és növekedésbe fordult át.

Máris felfüggesztik a népszerű EU-pályázatot, de van helyette másik

Érdekes módszerrel, egy új értékelési határnap közbeiktatásával, állítja le az illetékes hatóság a közép-magyarországi régiónak szóló uniós K+F-pályázat beadhatóságát jövő szerdán - derül ki a kormány hivatalos pályázati oldalán megjelent tájékoztatóból. A lépés indoka az, hogy az eredetileg 5 milliárd forintos kerettel meghirdetett, de még a február 29-i megnyitás előtt 15 milliárd forintosra emelt keret ki fog merülni, így nem akarnak több támogatási igényt befogadni, amíg nem látnak tisztán. Addig is ajánlanak egy másik, nagyon hasonló pályázatot a cégek figyelmébe.

Ők nyerték az első milliárdokat a kutatásfejlesztési GINOP-pályázaton

Ma közzétette a Nemzetgazdasági Minisztérium a kutatási infrastruktúra fejlesztését célzó felhívás első pályázati fordulójának nyertes projektjeit és ezzel együtt újra kérhető két másik, módosított kutatás-fejlesztési uniós pályázat kapcsán a KFI szakpolitikai vélemény - hívja fel a figyelmet péntek délutáni közleményében a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

Újabb világraszóló magyar sikertörténet született

Egy szombathelyi cég is felkerült azon 185 kis- és középvállalkozás közé, amelyek összesen 26 országból pénzt nyertek a Horizont 2020 keretprogram kkv-támogató eszközének most nyilvánosságra hozott pályázati fordulójában. A rendkívül erős nemzetközi mezőnyt érzékelteti, hogy 2057 pályázatból választották ki a 185 nyertest, így a magyar fejlemény (is) világraszólónak nevezhető.

Ennyit segítenek Európán a K+F milliárdok

Rekordszámú kkv-résztvevőt vonzott és vele együtt rekordszámú támogatott projekt valósult meg Európa-szerte a hetedik uniós kutatási és technológiai keretprogram hatására, amelyek így jelentős mértékben hozzájárultak a munkahelyteremtéshez és a gazdasági növekedéshez - többek között ezt állapítja meg az az átfogó jelentés, amelyet hétfőn fogadott el az Európai Bizottság.

Brutálisan túligényelték a népszerű EU-s pályázatot

Az 50 milliárd forintos keretösszegű, GINOP 2.1.1-15 kódszámú vállalati K+F+I pályázatra összesen mintegy 370 milliárd forintnyi támogatási igény érkezett 1103 darab pályázat formájában - tudta meg a Portfolio. A 370 milliárdos szám sokkal nagyobb, mint a piacon, illetve az intézményrendszerben keringő tippek legtöbbje, amelyek jellemzően 200-250 milliárdos volument vázoltak. A 7,5 szeres "túljegyzés" alapján fel van adva a lecke a felhívás bírálóinak, miközben a támogatásra várók még jó ideig bizonytalanságban maradhatnak, hogy vajon nyernek-e, illetve ha igen, mennyit és milyen formában.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Talicskával hordják a pénzt a magyarok bankszámláiról, mi folyik itt?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.