Uniós források

Átírták a nagy K+F pályázat szabályait az újabb nyertesek bejelentése előtt

Portfolio
Az eddigi 109 milliárdról 118,172 milliárd forintra megnövelték a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében" című uniós pályázat keretösszegét és további lényeges változások is történtek a szabályrendszerben. Ezek mind arra utaltak, hogy a kihirdetés előtt álló további nyertesekhez igazították a szabályokat.
Módosult tegnap a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében" című, GINOP-2.1.2-8.1.4-16 kódszámú pályázat és többek között a keretösszegben, illetve annak belső szerkezetében voltak változások. A vissza nem térítendő támogatás összege ugyanis az eddigi 59 milliárdról 56,672 milliárd forintra csökkent, de ezzel párhuzamosan a visszatérítendő támogatásé 50 milliárdról 61,5 milliárd forintra ugrott. Lényeges változás az is, hogy a vissza nem térítendő támogatás vonatkozásában a Kedvezményezett már nem köteles biztosítékot nyújtani, illetve a Regionális Beruházási támogatás kategórián belül az ingatlan, gép, berendezés bérleti díja nem elszámolható költségnek minősül.

A pályázati adatbázis aktuális állása szerint 961 támogatási igényt nyújtottak be 151,1 milliárd forint összegben, amelyek közül eddig az Irányító Hatóság 274 projektet támogatott 39,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással. A hatályos szerződések darabszáma 252 darab, amelyek 36,5 milliárd forint támogatást kaptak és közülük 178 projekt esetén volt eddig kifizetés 14,6 milliárd forint összegben.

Mivel a pályázat beadhatósága már lezárult, a mostani szabályváltozások és a három tizedesjegy pontossággal megadott vissza nem térítendő támogatási volumen erősen arra utal, hogy a kihirdetés előtt álló további nyertesekhez igazították a szabályokat. A további nyertesek mintegy 20 milliárd forintot nyerhetnek el mostanában (39,7 milliárdos eddigi megítélt támogatás és 56,672 milliárdos új keretösszeg különbsége.)

A támogatott projektek listáján már 274 nyertes projekt látható és a legfrissebb támogatói döntések június 11-i és június 14-i dátumúak, tehát valóban meg is indult az újabb eredményhirdetési kör.

Az új nyertesek a projektjeikre 50-350 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást nyertek el, illetve legalább ennyi hitelt is. A friss támogatói döntések közül a legnagyobbak az alábbiak:
  • LASRAM ENGINEERING Műszaki Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság, Intelligens lézer-robot vágórendszer fejlesztése, Esztergom, 329 millió forint vissza nem térítendő támogatás
  • ECOOL Kereskedelmi, Szolgáltató és Szaktanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság, Vékony, könnyű, duzzasztott habüveg adalékanyagú látszóbeton falburkolólap gyártástechnológiájának fejlesztése, Jászberény, 307 millió forint vissza nem térítendő támogatás
  • Bravo Tools Korlátolt Felelősségű Társaság; Hatékonyságnövelés a PKD forgácsoló szerszámok területén, Szolnok, 300 millió forint támogatás
  • Som-Szer Szerszámkészítő Korlátolt Felelősségű Társaság, Szerszámkonstrukciós és deformációmérési megoldások kifejlesztése nagyméretű, autóipari fröccsszerszámok gyártástechnológiájában, Kecskemét, 275 millió forint támogatás.


A fenti pályázattal párhuzamosan tegnap egy Terület- és Településfejlesztési Operatív Programos pályázat is módosult. Eddig 58,94 milliárdos keretösszeg volt rendelve a "Fenntartható települési közlekedésfejlesztés" című, TOP-3.1.1-15 kódszámú pályázathoz, de ez most 59,574 milliárd forintra emelkedett.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
nagygyula1
országok zászló usa lakás
portland tüntetés
koronavírus oltás pfizer
korona vakcina
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
európai uniós zászló európai bizottság