kiserleti fejlesztes unios palyazat kutatas innovacio
Uniós források

Lemaradtál az EU-s kutatás-fejlesztési pénzekről? – Most itt a lehetőség!

Portfolio
Kísérleti fejlesztésre nyerhetnek el 20-50 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást mikro-, kis-, és középvállalkozások azon az új uniós pályázaton, amely várhatóan július elsején nyílik majd meg és amelynek ma kezdődött el a tíznapos társadalmi egyeztetése. Fontos, hogy csak olyan cégek nyerhetnek ezen a pályázaton, akik eddig még nem kaptak pénzt ebben az uniós fejlesztési ciklusban kutatás-fejlesztési és innovációs pályázaton.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Megjelent ma a hivatalos uniós pályázati oldalon a „Vállalatok innovációs tevékenységének támogatása” című (GINOP-2.1.9-20 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2020. március 13-ig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

Az új pályázat néhány fontosabb szakmai feltétele, illetve jellemzője:

  • A Felhívás célja az NKFIH előminősítéssel rendelkező vállalkozások rövid időn belül növelő kísérleti fejlesztési tevékenységek megvalósításának támogatása oly módon, hogy a támogatásban részesülők alkalmasak legyenek a korszerű, digitális vagy Ipar 4.0-as megoldások kifejlesztésére, gyártására, szállítására, és beüzemelésére közép- illetve nagyvállalkozások számára.
  • A Felhívás feltételeinek megfelelő projekteket 20 millió Ft – 50 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesítik a rendelkezésre álló forrás erejéig
  • Önállóan támogatható tevékenység: kísérleti fejlesztés.
  • Nem támogathatóak a közép-magyarországi régió területén megvalósuló projektek.
  • A Felhívásra kizárólag azok nyújthatnak be támogatási kérelmet, amelyek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal jelen felhíváshoz kapcsolódóan kiállított kutatási, fejlesztési és innovációs szakpolitikai támogató véleményével rendelkeznek és korábban még egyszer sem kerültek benyújtásra a GINOP-2.1.9-20 Felhívásra.
  • Nem nyújthat be támogatási kérelmet az a szervezet, mely támogatásban részesült a GINOP 2 prioritás pályázati kiírások bármelyikében, vagy elbírálás alatt van a támogatási kérelme (beleértve a kifogáskezelési eljárást is).
  • A támogatási kérelmek benyújtása 2020. július 1-től 9.00-től 2020. augusztus 31. 12.00 óráig lehetséges – legalábbis a most társadalmi egyeztetésre kitett verzió szerint.

Az elnyerhető támogatás további paraméterei:

Andorka Miklós, a MAPI-csoport stratégiai igazgatója a most közzétett pályázati tervezet kapcsán többek között azt jegyezte meg blogbejegyzésében, hogy ha „az idei évre tervezett innovációs és K+F célú támogatásokat vizsgáljuk, jól láthatóvá válik, hogy minden célcsoport számára lesz elérhető forrás, hiszen a hazai forrásból az év második felében megnyitni tervezett ún. KKV START című pályázat az egészen kicsi (10-20 millió forintos) támogatásokat fogja nyújtani, a szintén magyar forrásból újra meghirdetés előtt álló PIACI KFI c. pályázat pedig a 100 milliós támogatást is meghaladó komoly projektekre fog fókuszálni. Ezek közé tud tehát beékelődni az új GINOP pályázat.”

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Balaton József

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
vilag_korona_vilag
bikuci
twtr
koronavírus
vakcina
forint
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Portfolio HR Revolution 2020
európai uniós zászló európai bizottság