Lemaradtál az EU-s kutatás-fejlesztési pénzekről? – Most itt a lehetőség!
Uniós források

Lemaradtál az EU-s kutatás-fejlesztési pénzekről? – Most itt a lehetőség!

Portfolio
Kísérleti fejlesztésre nyerhetnek el 20-50 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatást mikro-, kis-, és középvállalkozások azon az új uniós pályázaton, amely várhatóan július elsején nyílik majd meg és amelynek ma kezdődött el a tíznapos társadalmi egyeztetése. Fontos, hogy csak olyan cégek nyerhetnek ezen a pályázaton, akik eddig még nem kaptak pénzt ebben az uniós fejlesztési ciklusban kutatás-fejlesztési és innovációs pályázaton.

Megjelent ma a hivatalos uniós pályázati oldalon a „Vállalatok innovációs tevékenységének támogatása” című (GINOP-2.1.9-20 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2020. március 13-ig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

Az új pályázat néhány fontosabb szakmai feltétele, illetve jellemzője:

  • A Felhívás célja az NKFIH előminősítéssel rendelkező vállalkozások rövid időn belül növelő kísérleti fejlesztési tevékenységek megvalósításának támogatása oly módon, hogy a támogatásban részesülők alkalmasak legyenek a korszerű, digitális vagy Ipar 4.0-as megoldások kifejlesztésére, gyártására, szállítására, és beüzemelésére közép- illetve nagyvállalkozások számára.
  • A Felhívás feltételeinek megfelelő projekteket 20 millió Ft – 50 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesítik a rendelkezésre álló forrás erejéig
  • Önállóan támogatható tevékenység: kísérleti fejlesztés.
  • Nem támogathatóak a közép-magyarországi régió területén megvalósuló projektek.
  • A Felhívásra kizárólag azok nyújthatnak be támogatási kérelmet, amelyek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal jelen felhíváshoz kapcsolódóan kiállított kutatási, fejlesztési és innovációs szakpolitikai támogató véleményével rendelkeznek és korábban még egyszer sem kerültek benyújtásra a GINOP-2.1.9-20 Felhívásra.
  • Nem nyújthat be támogatási kérelmet az a szervezet, mely támogatásban részesült a GINOP 2 prioritás pályázati kiírások bármelyikében, vagy elbírálás alatt van a támogatási kérelme (beleértve a kifogáskezelési eljárást is).
  • A támogatási kérelmek benyújtása 2020. július 1-től 9.00-től 2020. augusztus 31. 12.00 óráig lehetséges – legalábbis a most társadalmi egyeztetésre kitett verzió szerint.

Az elnyerhető támogatás további paraméterei:

Andorka Miklós, a MAPI-csoport stratégiai igazgatója a most közzétett pályázati tervezet kapcsán többek között azt jegyezte meg blogbejegyzésében, hogy ha „az idei évre tervezett innovációs és K+F célú támogatásokat vizsgáljuk, jól láthatóvá válik, hogy minden célcsoport számára lesz elérhető forrás, hiszen a hazai forrásból az év második felében megnyitni tervezett ún. KKV START című pályázat az egészen kicsi (10-20 millió forintos) támogatásokat fogja nyújtani, a szintén magyar forrásból újra meghirdetés előtt álló PIACI KFI c. pályázat pedig a 100 milliós támogatást is meghaladó komoly projektekre fog fókuszálni. Ezek közé tud tehát beékelődni az új GINOP pályázat.”

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Balaton József

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megindult Izrael kegyetlen megtorlása: egyszerre több vörös vonalat is átléptek

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
Alexander de croo, Charles Michel, EU-csúcs